Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W jego przypadku o poprawie to może mówić tylko ktoś kto widzi go często lub zna jego historię ( tak jak Wy ). Osoby postronne są mocno przerażone . Niektórzy sąsiedzi robią dziwne miny , pewnie myślą że męczymy psa . A pies ostatnią burzę spędził całkiem ciekawie . Jeżeli będzie ktoś tym zainteresowany to chetnie opiszę :)

• Replies 735
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest ogromnym panikarzem .
Pierwsze pomruki nadchodzącej burzy spowodowały sapanie , ślinienie się i nieprzytomny wzrok . Pani Grażyna zagoniła zwierzyniec do domu , na szczęście udało się wtarabanić Biga do środka . Jak jest zdenerwowany to przybywa mu na wadze ;) a waży sporo ponad 50 kg.
Potem zastanawiała się jak odwrócić jego uwagę i...
zaczęła mu śpiewać :) . Podobno repertuar był zróżnicowany i nawet były pieśni Mazowsza . W każdym razie jak mi to opowiadała to była zachrypnięta . Podobno Big słuchal z wielką uwagą , zapomnial o grzmotach , przestał gwałtownie oddychać ( pełen relaks )
A ja żałuję że mnie tam nie było :)

Posted

Coś pięknego! Cudowny pomysł:)
Przyznam się, ze ja tez śpiewam moim psom, ale tylko one mogą słuchać, bo utalentowana w tym kierunku nie jestem i ludzka część rodziny zatyka uszy:megagrin:

Posted

hihi ja też śpiewam i włączam im muzykę poważną . U mnie jest jeszcze terapeutyczna jazda samochodem lub choćby udostępnienie wnętrza w celach relaksacyjnych ;)

Posted

jaanka napisał(a):
A może za ładnie właśnie :)
Zamiast się wyluzować wpadł w kompleksy ;)

jasne :D Kompleksów to on nie ma, bo gardła nie oszczędza :P Śpiewak z niego straszny. Najwyraźniej nie podobało mu się tylko moje śpiewanie :D

Posted

jaanka napisał(a):
To znaczy że obawia się konkurencji :)

wierz mi, że on wokalnie jest na tyle wydajny, że ja z nim konkurować nie mogę :D a z tym Bigiem to fajna historia :) Teraz wiadomo co trzeba robić jak zbliża się burza :D Ciekawe czy muzyka z płyty też by tak dobrze na Biga zadziałała?

Posted

Gdybym zaśpiewała mojemu strachulcowi Reksowi w czasie burzy to chłopak ..... by się przekręcił ;)
Tylko Kora może słuchać mojego śpiewu bo .... jest głucha :)

Posted

Bigos nauczył się robić na drutach swetry i wyszywać serwetki , pomaga także w kuchni przy gotowaniu wykwintnych potraw .
To tak tylko w celu sprawdzenia czy ktoś jeszcze czyta ;)

Posted

Zagladam codziennie do Bigulca :loveu: i cieszę się, że zdrówko mu dopisuje, jak będzie się nudził,mógłby mi wydziergać firaneczki :evil_lol:.

Posted

jaanka napisał(a):
Bigos nauczył się robić na drutach swetry i wyszywać serwetki , pomaga także w kuchni przy gotowaniu wykwintnych potraw .
To tak tylko w celu sprawdzenia czy ktoś jeszcze czyta ;)

A ja poproszę sweterek dla Reksa. Rozmiar XXXXXL

• 2 weeks later...
Posted

malibo57 napisał(a):
Czy Bigos umie gotować bigos?

Umie narobić bigosu i to niezłego to wiem ;)
Zamówienia przyjęte co z realizacją to nie wiem , mistrz jest nieco kapryśny .

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Niestety Big znowu jest powodzianinem . Po raz kolejny . Ledwo dom podeschnie to znowu woda . Na dole stoi woda , tam gdzie Big miał wygodne dojście w czasie lata . Po schodach coraz trudniej mu wchodzić . Martwię się o biedaka .

Posted

jaanka napisał(a):
Niestety Big znowu jest powodzianinem . Po raz kolejny . Ledwo dom podeschnie to znowu woda . Na dole stoi woda , tam gdzie Big miał wygodne dojście w czasie lata . Po schodach coraz trudniej mu wchodzić . Martwię się o biedaka .

kurcze... :( Bigowi i jego rodzince przydałby się chyba dom na palach :/