tanitka Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Ponad dwa lata temu pojawiła sie w pewnym mieście młodziutka wyżlica, była u dogomaniaczki kilka dni, ogłaszał ją , znalazł się właściciel , niestety.:shake: Tą samą sunię błakająca sie i głodną spotkała w zeszłym roku ewab, chciała ja nawet zabrać, ale potem dowidziała się, że sunia ma właściciela i odwiozła ją . Teraz od dwóch tygodni w mieście latało stado psów za suką z cieczką, okazało sie,że to ta sama wyżlica. Wyżlica wygląda fatalnie , brudna , zaniedbana, ropa leje sie z oczu, wyłysienia wokół oczu, widac,że źle sie czuje. Teraz ma prawie 3 lata, sutki ma powyciągane i zgrubiałe, chyba rodziła dwa razy do roku. Właściciela ta sunia nic nie obchodzi, najlepiej by było ją zabrać, ale gdzie? Ma jeszcze inne psy, które rozmnaża , a potem głodne biegaja po ulicy i grzebia w śmietnikach. Zdjęcia są sprzed ponad 2 lat, kiedy jeszcze wyglądała bardzo ładnie, miała ok 7 mies. Teraz wygląda okropnie. W dniu 20/03/2010 SONIA pojechała do hoteli Agnieszki k. Tarnowksich Gór. Sunię trzeba wysterylizować. Prosze Was o pomoc!!!:-( Hotel za Sunie kosztuje 400 zł/ mies. potzrebna jeszcze kasa na sterylkę, bo SONIA na bank jest w ciąży. deklaracje miesięczne stałe (od kwietnia) Ati 100 zł (+ ekstra sterylka i szczepienie)- wpłaca bezpośrednio do hotelu tanitka 100 zł margaret 50 zł agata51 20 zł deklaracje jednorazowe ............... rozliczenie: marzec od 21/03 z wyżlicy Mejli (http://www.dogomania.pl/threads/174368-Zaniedbana-czarna-wyA-eA-ka-Mejla-Ma-dom?p=14326731)zostało 220 złotych na dobry poczatek -220 złotych na hotel zapłacone 22/03 kwiecień margaret 50 zł ja 100 zł ati 100 zł agata51 40 zł (za IV i V) - 290 zł na hotel zapłacone 15/04 (Ati zapłaciła ze sterylizację osobno) maj ja 140 zł ati 100 zł margaret 50 zł agata51 50 zł tanitka 130 pobyt Soni u Agi Czarkowianki opłacony do 7 czerwca 2010. 7/06/2010 zmian hotelu - koszt miesięczny 350 złotych; Ati - 150 zł agata51 - 20 zł margaret 50 zł ja 100 zł Quote
Ati Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Tak jak juz pisalam: na ta chwile 100 stalych , plus koszty sterylki oraz szczepien. Quote
beka Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Biedna sunia :( duże psów ma jeszcze ten gnojek? Quote
andzia69 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 [quote name='beka']Biedna sunia :( duże psów ma jeszcze ten gnojek? nei wiem ile ma jeszcze ten świr...w każdym razie z tą wyżlicą do Erki przyszła z tego domu terierkowata sunia - w ciazy już:-( i mały psiak... odszukam zdjecia suni i wrzucę;) Tanitka - dzięki za wszystko:loveu::loveu::loveu: I jeszcze adorator wyżlicy i ta ciężarna terierka Quote
tanitka Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 podeslij mi gdzie są a ja je wkleję do pierwszego postu Ati dzięki ogromne!:) Quote
andzia69 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Taniu - to wrzuć, które uważasz do 1 postu a ja je wykasuję z moich;) cyt. z naszego wątku: " Ponad dwa lata temu pojawiła sie koło mojej pracy młodziutka wyżlica, była u mnie kilka dni, ogłaszałam ją , znalazł się właściciel , niestety. Tą samą sunię błakająca sie i głodną spotkała w zeszłym roku ewab, chciała ja nawet zabrać, ale potem dopwidziała się ,ze sunia ma właściciela i odwiozła ją . Teraz od dwóch tygodni koło mojej pracy latało stado psów za suką z cieczką, okazało sie,że to ta sama wyżlica. Dzisiaj znalazłam ją u mnie w pracy w kojcu, spała w budce, a obok dwa psiaki. Po pracy poszłąm obok do hurtowni karmić ON-ka Oskarka, a tam ta sunia z towarzyszem zajęły dwie budy i wygryzły Oskara. Wyżlica wygląda fatalnie , brudna , zaniedbana, ropa leje sie z oczu, wyłysienia wokół oczu, widac,że źle sie czuje. Teraz ma chyba 3 lata, sutki ma powyciągane i zgrubiałe, chyba rodziła dwa razy do roku. Właściciela ta sunia nic nie obchodzi, najlepiej by było ją zabrać, ale gdzie? Ma jeszcze inne psy, które rozmnaża , a potem głodne biegaja po ulicy i grzebia w śmietnikach. Miałam antybiotyk, więc jej podałam, mam nadzieję,że jutro tez będzie,zeby jeszcze jej podac. Zdjęcia są sprzed ponad 2 lat, kiedy jeszcze wyglądała bardzo ładnie, miała ok 7 mies. Tearz wygląda okropnie." Quote
Ati Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 w zblizajace sie swieta, umowie sie z Aga , to podjade sesje zdjeciowa zrobic, i omowic sprawy wetowe Quote
tanitka Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 OK, to do pierwszego wkleję zdjecia od Agnieszki z hotelu jak dojdą. Najważniejsze, że sunia już się nie błąka i nie urodzi kolejnych szczeniat zasilając rzesze bezdomnych psów. S0nia na razie obserwuje nowy świat wokół niej, przygląda się otoczeniu i psom. Zjada na razie niewielkie porcje, bo chyba ma skurczony żołądek. Będzie teraz odrobaczona. Na strylkę już umawiamy, bo nie ma na co czekać. Quote
margaret Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 strasznie ona fajniutka! i bida taka.... serce ściska, super dziewczyny że ją wydobyłyście z tego koszmaru!! ja moge zadeklarować od kwietnia co miesiąc 50 zł na jej utrzymanie aż do szczęśliwego finału po głowie mi chodzi pyutanie - a co mozna zrobić z takim skuczybykiem co tak traktuje swoje zwierzaki? i proszę nie mówcie że nic....:( Quote
malawaszka Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 jejku to ta sama sunia? :( ale zaniedbana biedna... a tamta terierka w ciązy została tam? :( Quote
erka Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Usuńcie proszę z wątku nazwę miasta, bo tego typa sunia wogóle nie obchodziła, ale nagle może sobie przypomniec o własności. Zresztą przeciez ja nie mam pewności,że to jest ta sunia, tak podejrzewam. Sunia biegała po okolicy 2 tyg z cieczką, a stado psów za nia , a potem wprowadziła sie do budy w hurtowni, gdzie opiekuję sie starym ON-kiem i tam ja karmiłam ponad 2 tyg . Tak samo , jak tą ciężarna terierkę. Ale terierki nie ma od wczoraj, więc nie wiem, czy juz nie urodziła. Quote
tanitka Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Nazwa miasta usunięta z moich wpisów. Margaret dzięki za deklarację :) Quote
malagos Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 może sie uda skorzystać ze zniżek marcowych na sterylizację, o ile lecznica przystapiła do akcji ARKI. (u nas w Ostrołęce obydwie mają znizki na marzec) Quote
GoskaGoska Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 oj jak dobrze tanitka , ze ją wzięłaś pod swoje skrzydała - a nazwa miasta jest w pierwszy zdaniu :) w pierwszy poście :) Quote
agata51 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 20zł/mies od kwietnia. Na twoje konto, tanitko? Quote
Panca Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 dziewczyny gratulacje za udana akcje! sunia bezpieczna nareszcie a ja jesli w kwietniu nie bedzie jeszcze miala domu stalego cosik przeleje na jej rachunek:-) Quote
andzia69 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Tanitka...zabijesz mnie chyba...ale dzisiaj w pakiecie dają jamnika i wyżełkę:( http://www.dogomania.pl/threads/182391-WyA-eA-ka-i-jamniczek-pilnie-potrzebujAE-wsparcia?p=14347010#post14347010 Quote
tanitka Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 już zajrzałam, ale wysyp..... w Koszalinie kolejna sunia..... :( Quote
Ati Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 wstepnie Sonka ma jechac do weta w piatek na badania, pozniej bedzie decyzja co i jak Tatiana szczepic ja od razu? Quote
andzia69 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 tyle psiaków, że ręce opadają...ten wyzełkowaty z Nowego Miasta dalej koczuje z malamutem i boksiowatym...ech:( Quote
Recommended Posts