Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ponad dwa lata temu pojawiła sie w pewnym mieście młodziutka wyżlica, była u dogomaniaczki kilka dni, ogłaszał ją , znalazł się właściciel , niestety.:shake:

Tą samą sunię błakająca sie i głodną spotkała w zeszłym roku ewab, chciała ja nawet zabrać, ale potem dowidziała się, że sunia ma właściciela i odwiozła ją .

Teraz od dwóch tygodni w mieście latało stado psów za suką z cieczką, okazało sie,że to ta sama wyżlica.
Wyżlica wygląda fatalnie , brudna , zaniedbana, ropa leje sie z oczu, wyłysienia wokół oczu, widac,że źle sie czuje. Teraz ma prawie 3 lata, sutki ma powyciągane i zgrubiałe, chyba rodziła dwa razy do roku. Właściciela ta sunia nic nie obchodzi, najlepiej by było ją zabrać, ale gdzie?
Ma jeszcze inne psy, które rozmnaża , a potem głodne biegaja po ulicy i grzebia w śmietnikach.
Zdjęcia są sprzed ponad 2 lat, kiedy jeszcze wyglądała bardzo ładnie, miała ok 7 mies. Teraz wygląda okropnie.

W dniu 20/03/2010 SONIA pojechała do hoteli Agnieszki k. Tarnowksich Gór. Sunię trzeba wysterylizować. Prosze Was o pomoc!!!:-(

Hotel za Sunie kosztuje 400 zł/ mies. potzrebna jeszcze kasa na sterylkę, bo SONIA na bank jest w ciąży.

deklaracje miesięczne stałe (od kwietnia)
Ati 100 zł (+ ekstra sterylka i szczepienie)- wpłaca bezpośrednio do hotelu
tanitka 100 zł
margaret 50 zł
agata51 20 zł

deklaracje jednorazowe
...............

rozliczenie:

marzec od 21/03
z wyżlicy Mejli (http://www.dogomania.pl/threads/174368-Zaniedbana-czarna-wyA-eA-ka-Mejla-Ma-dom?p=14326731)zostało 220 złotych na dobry poczatek

-220 złotych na hotel zapłacone 22/03

kwiecień
margaret 50 zł
ja 100 zł
ati 100 zł
agata51 40 zł (za IV i V)

- 290 zł na hotel zapłacone 15/04 (Ati zapłaciła ze sterylizację osobno)

maj
ja 140 zł
ati 100 zł

margaret 50 zł
agata51 50 zł
tanitka 130

pobyt Soni u Agi Czarkowianki opłacony do 7 czerwca 2010.

7/06/2010 zmian hotelu - koszt miesięczny 350 złotych;
Ati - 150 zł
agata51 - 20 zł
margaret 50 zł
ja 100 zł

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='beka']Biedna sunia :(
duże psów ma jeszcze ten gnojek?

nei wiem ile ma jeszcze ten świr...w każdym razie z tą wyżlicą do Erki przyszła z tego domu terierkowata sunia - w ciazy już:-( i mały psiak...

odszukam zdjecia suni i wrzucę;)

Tanitka - dzięki za wszystko:loveu::loveu::loveu:

I jeszcze adorator wyżlicy i ta ciężarna terierka

Posted

Taniu - to wrzuć, które uważasz do 1 postu a ja je wykasuję z moich;)

cyt. z naszego wątku:

"

Ponad dwa lata temu pojawiła sie koło mojej pracy młodziutka wyżlica, była u mnie kilka dni, ogłaszałam ją , znalazł się właściciel , niestety.

Tą samą sunię błakająca sie i głodną spotkała w zeszłym roku ewab, chciała ja nawet zabrać, ale potem dopwidziała się ,ze sunia ma właściciela i odwiozła ją .

Teraz od dwóch tygodni koło mojej pracy latało stado psów za suką z cieczką, okazało sie,że to ta sama wyżlica.
Dzisiaj znalazłam ją u mnie w pracy w kojcu, spała w budce, a obok dwa psiaki. Po pracy poszłąm obok do hurtowni karmić ON-ka Oskarka, a tam ta sunia z towarzyszem zajęły dwie budy i wygryzły Oskara.

Wyżlica wygląda fatalnie , brudna , zaniedbana, ropa leje sie z oczu, wyłysienia wokół oczu, widac,że źle sie czuje. Teraz ma chyba 3 lata, sutki ma powyciągane i zgrubiałe, chyba rodziła dwa razy do roku. Właściciela ta sunia nic nie obchodzi, najlepiej by było ją zabrać, ale gdzie?
Ma jeszcze inne psy, które rozmnaża , a potem głodne biegaja po ulicy i grzebia w śmietnikach.

Miałam antybiotyk, więc jej podałam, mam nadzieję,że jutro tez będzie,zeby jeszcze jej podac.

Zdjęcia są sprzed ponad 2 lat, kiedy jeszcze wyglądała bardzo ładnie, miała ok 7 mies. Tearz wygląda okropnie."

Posted

OK, to do pierwszego wkleję zdjecia od Agnieszki z hotelu jak dojdą. Najważniejsze, że sunia już się nie błąka i nie urodzi kolejnych szczeniat zasilając rzesze bezdomnych psów.

S0nia na razie obserwuje nowy świat wokół niej, przygląda się otoczeniu i psom. Zjada na razie niewielkie porcje, bo chyba ma skurczony żołądek. Będzie teraz odrobaczona. Na strylkę już umawiamy, bo nie ma na co czekać.

Posted

strasznie ona fajniutka! i bida taka.... serce ściska, super dziewczyny że ją wydobyłyście z tego koszmaru!!
ja moge zadeklarować od kwietnia co miesiąc 50 zł na jej utrzymanie aż do szczęśliwego finału

po głowie mi chodzi pyutanie - a co mozna zrobić z takim skuczybykiem co tak traktuje swoje zwierzaki? i proszę nie mówcie że nic....:(

Posted

Usuńcie proszę z wątku nazwę miasta, bo tego typa sunia wogóle nie obchodziła, ale nagle może sobie przypomniec o własności. Zresztą przeciez ja nie mam pewności,że to jest ta sunia, tak podejrzewam. Sunia biegała po okolicy 2 tyg z cieczką, a stado psów za nia , a potem wprowadziła sie do budy w hurtowni, gdzie opiekuję sie starym ON-kiem i tam ja karmiłam ponad 2 tyg .
Tak samo , jak tą ciężarna terierkę. Ale terierki nie ma od wczoraj, więc nie wiem, czy juz nie urodziła.

Posted

może sie uda skorzystać ze zniżek marcowych na sterylizację, o ile lecznica przystapiła do akcji ARKI.
(u nas w Ostrołęce obydwie mają znizki na marzec)

Posted

dziewczyny gratulacje za udana akcje!
sunia bezpieczna nareszcie a ja jesli w kwietniu nie bedzie jeszcze miala domu stalego cosik przeleje na jej rachunek:-)