Iwona82 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Mieszkam na wsi i dziś popołudniu za stodołą znalazłam zastrzelonego psa. Wczoraj była niedziela i domyslam się, że za tym stoi kilku chłopaków, jeden z nich posiada przerobioną wiatrówkę. Rozmawiałam z sąsiadem to mówił, że tydzień temu też widział jak strzelali do psów. Jestem przerażona. Nie wiem do kogo się zwrócić o pomoc i co zrobić. Boję się, że jeśli dowiedzą się, że się "wtrącam" to zabiją mojego psa i kotki. Proszę pomóżcie. Z góry przepraszam jeśli w złym miejscu umieściłam temat. Quote
tabaluga1 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Jeżeli się boisz nie rób nic . Naprawdę mogą coś zrobić Twoim stworkom . Quote
al'akir Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 [quote name='tabaluga1']Jeżeli się boisz nie rób nic . Naprawdę mogą coś zrobić Twoim stworkom . :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Iwona82 - zgłoś to na policję/straż miejską/TOZ ! już sama przerobiona wiatrówka powinna ich zainteresować (policję) Quote
Iwona82 Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Dziś przed południem zadzwoniłam do organizacji Straż dla Zwierząt, a także na posterunek policji w mojej gminie. Teraz chyba tylko czekać, aż coś ruszy.... Quote
malagos Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Zgłoś osobiście na posterunku, nie telefonicznie. Muszą przyjąć zgłoszenie! Quote
ruda megi Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Zgłoś na policję. Także dla własnego bezpieczeństwa. Quote
Iwona82 Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Na policji pytali się o moje dane, także zgłoszenie przyjeli, dzielnicowy miał popytać się myśliwych czy czegoś o tej sprawie nie wiedzą. Quote
Cheryl Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Dobrze, że działasc. Przecież nie można tego tak zostawić. Quote
przeszlus Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Hmmm dziwne,młodzi ludzie strzelają do zwierząt,ten nasz kraj robi się coraz gorszy :( Quote
Aga- Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 a podobno żyjemy w chrześcijańskim kraju... pewnie ci chłopcy co niedzielę z rodzicami do kościoła latają, a po kościele trzeba się rozerwać... taką mamy mentalność Quote
Wiwi Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 o matko! trzeba coś z tym zrobić! tylko radzę na razie nikogo nie oskarżac (nawet jesli domyślasz się kto to mógł zrobić) na wszelki wypadek.. niech tym zajmie się policja, tak dla własnego bezpieczeństwa i podopiecznych, bo jak dowiedzą się, że ktos ich oskarża o cos może być nieciekawie ale bardzo dobrze zrobiłaś! muszą się tym zająć. trzymam kciuki za powodzenie! Quote
Recommended Posts