Jaaga Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Gosiu, to może wyslij od razu całe. Zrobie mu kopertę. Odliczę odrobaczenie i obróżke, a reszta będzie na potem. Quote
divia_gg Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Mam narazie na niego 70 zł, tzn bede miala w najblizszym czasie. I narazie tyle...Przesle to narazie Ci sie chociaz za obrozke i odrobaczenie zwroci. Quote
divia_gg Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Wplynelo wlasnie na Barego 50 zł od werbena520, za co bardzo, ale to bardzo dziekujemy;) :Rose::Rose::Cool!::Cool!::klacz::klacz::bigcool::bigcool::sweetCyb::sweetCyb: Quote
Jaaga Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Bary dzis pół dnia spędził w cieniu: Towarzyszyła mu Sonia, ale tylko momentami, bo jej szkoda czasu na leżenie: Quote
ewelinka_m Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Jaaga już zmieniam tytuł..gdyby ktoś miał jakieś sugestię jak powinien brzmieć to zapraszam, każda propozycja mile widziana :) Quote
Agucha Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 On jest czekoladowy? Ja myślałam, że czarny :) Quote
divia_gg Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 On taki bardziej grafitowy jest. Na zdjeciach bardziej brazowy, ale na moje oko w realu to z brazem za wiele nie ma do czynienia... Quote
Jaaga Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Bary jest generalnie dwukolorowy. Do połowy czarny, szorstkowłosy, od połowy krótkowłosy w kolorze szaro-grafitowo-brązowawym. Taki niepowtarzalny egzemplarz. Quote
Jaaga Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 A ja juz myslałam, że specjalizujecie się w terierach kieleckich i bernardynach ;). Bary wyszedł jasniejszy na zdjęciach, bo jeszcze wymienia sierść. Niestety, na razie nie da sie tego wyczesać. Sonia już wiekszość wymieniła, ale Bary był dłużej od niej na zewnątrz, wiec moze dlatego później linieje. Quote
werbena520 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 no właśnie...też tak myślę,że to sprawa linienia.Wydaje mi się,że Bary jest właśnie w trakcie wymiany sierści...stąd te nierówności.To będzie pięękny gościu... Quote
Jaaga Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Bary na stałe ma dwa rodzaje sierści. Już na pierwszych zdjęciach to było widać. Myślałam wtedy, że może coś z nim nie tak, a taka jego uroda. Baruś absolutnie nie nadaje sie do pilnowania, trzeba to zaznaczać w ogłoszeniach, bo nie wydaje ani dźwieku, chyba że na kozy. Czasem ludzie chcą psa nawet do domu, ale żeby szczekał, jak coś sie dzieje. Quote
divia_gg Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 OOOOO, ciapeczek slodziutki; ) Jaaga wyslij mi prosze koszt wysylki tych torebeczek to bym rozliczyla i Ci przelala pieniazki:) Quote
divia_gg Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Poszlo na konto Jaagi 70 zł ktore wplynelo na Barego od werbeny502 i elkate :loveu: Quote
erka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Jaaga napisał(a): Baruś absolutnie nie nadaje sie do pilnowania, trzeba to zaznaczać w ogłoszeniach, bo nie wydaje ani dźwieku, chyba że na kozy. Czasem ludzie chcą psa nawet do domu, ale żeby szczekał, jak coś sie dzieje. Jaaga , a u tej kobiety podobno szczekał na podwórku. Po tych jej opowieściach, to ja go ogłaszłam tez w Anonsach, jako psa do stróżowania, całe szczęściei, że nikt odpowiedni się nie zgłosił. Kiedyś opowiadała,jak to syn,. dorosły facecet wyciągnął motor z garażu i Bary tak szczekał na niego,ze on bał sie ruszyć, straszna afera była:diabloti:. Kazala mi go wtedy zabierać, dopiero jakoś wytłumaczyłam, że on sie bał tego motoru, i że wcale nie jest agresywny. Ale to tak jest z tymi wieśniakami, jak oni mają suke w kojcu, ktorej w życiu nie dotknęli i jest teraz kompletnie zdziczała.:mad: Quote
divia_gg Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 No a ta sunia taka sliczna jest....:) Baba dziwna jakas. Jak bylysmy narzekala, ze tyle roboty z nim...Zastanawialysmy sie ile....Wrzuciala psa do kojca i miche mu dawala raz dzienne - przeciez swojej suce tez daje...Taka troche ....no dziwna. No ale oddac jej trzeba, ze Bary nie byl bardzo zaniedbany..Rarytasow nie jadal, ale dobrze ogolnie wyglada. Erko chyba teraz odetchnelas w pracy, co? Pewnie gadala i gadala zeby go zabrac...:evil_lol: Quote
ewelinka_m Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Bary cudny wielokolorowy psiak szuka domu :) Quote
Jaaga Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 No, dziwne, że kompletnie nikt nie dzwoni. Jeszcze tak nie miałam, zeby nie było jednego telefonu przy dwóch psach. Quote
werbena520 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 hm...można by pomyśleć o daniu ogłoszenia do popularnej,regionalnej gazety.Nie wszyscy korzystają lub mają internet/szczególnie ludzie starsi/.Gro z nich nadal czerpie wiedzę z gazet/stary nawyk/.Barry /tak serdecznie uśmiechający się na zdjęciach/musi znależć dobry,porządny dom.Gdyby się ktoś zorientował jakie czasopismo w waszym regionie jest popularne...Ze swej strony wysupłam jescze kaskę na np dwa kolejne ogłoszenia,ale dopiero po świętach jak wrócę ze szpitala tj ok 9.04.Co wy na to?.. Quote
divia_gg Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 To juz dziewczyny ze slaska musza sie wypowiedziec co tam takiego poczytnego jest, I zeby zdjecie mozna bylo dac...Ja jestem za bo tez mnie dziwi ta cisza (cholerna...) Quote
werbena520 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 to tak jest...ten kto ma internet i... zagląda na dogomanię z reguły ma psiaki ... a czasami nawet jest zapsiony do granic możliwości.Przez ogłoszenie w regionalnej ale popularnej gazecie Bary ma szansę prędzej znależć Dom.U nas taką popularną,poczytną gazetą jest Wyborcza. Quote
erka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Baruś, duży, ale bezproblemowy misiek szuka domu! Quote
Jaaga Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 We Wyborczej umieszczane są ze zdjęciami i sporymi opisami schroniskowe psy, wiec nie ma wiekszego sensu dawać tam zwykłego ogłoszenia na jedną linijkę. Wczesniej już zaproponowałam Jarmark, tylko, zeby dać ogłoszenie, to trzeba podjechac do centrum, a moja mama chyba dopiero koło wtorku tam będzie. Ja mam cały tydzień zapchany strzyżeniami, wiec nie dam rady. Za to, jak dajemy jakieś płatne, to panie są zazwyczaj tak miłe, że bezpłatne też nam dają na 3 emisje. Normalnie jest jedna i trzeba mieć kupon wyciety z gazety. jest jeszcze Dziennik Zachodni, ale tam 1 linika tekstu kosztuje w piątkowym wydaniu ok. 14 zł. Tylko to wydanie jest popularne, bo z programem i dodatkami, ale ogłoszenie wtedy brzmi "oddam psa" i tel., bo tyle sie mieści. Dzwoni masa ludzi, ale z tekstem, jakiej rasy i czy szczenię. Szczeniaczki można rozdać w dobre ręce jednego dnia, bo tylu chętnych, ale z Barym nie będzie tak łatwo. No i jest Metro, z którego odzew jest gigantyczny, ale tam pojawiaja się psy wybrane losowo z Cafeanimal. Wiem, że Ewelinka ogłaszała Nikusia na lokalnych serwisach internetowych i też bez efektu. Najwiecej osób dzwoniło z Moruska. Otrzymałam od Divii 100 zł w spadku po Mitzi, wiec tworzę barusiową kopertę. Quote
Recommended Posts