Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 846
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bary jest generalnie dwukolorowy. Do połowy czarny, szorstkowłosy, od połowy krótkowłosy w kolorze szaro-grafitowo-brązowawym. Taki niepowtarzalny egzemplarz.

Posted

A ja juz myslałam, że specjalizujecie się w terierach kieleckich i bernardynach ;).

Bary wyszedł jasniejszy na zdjęciach, bo jeszcze wymienia sierść. Niestety, na razie nie da sie tego wyczesać. Sonia już wiekszość wymieniła, ale Bary był dłużej od niej na zewnątrz, wiec moze dlatego później linieje.

Posted

Bary na stałe ma dwa rodzaje sierści. Już na pierwszych zdjęciach to było widać. Myślałam wtedy, że może coś z nim nie tak, a taka jego uroda.

Baruś absolutnie nie nadaje sie do pilnowania, trzeba to zaznaczać w ogłoszeniach, bo nie wydaje ani dźwieku, chyba że na kozy. Czasem ludzie chcą psa nawet do domu, ale żeby szczekał, jak coś sie dzieje.

Posted

Jaaga napisał(a):

Baruś absolutnie nie nadaje sie do pilnowania, trzeba to zaznaczać w ogłoszeniach, bo nie wydaje ani dźwieku, chyba że na kozy. Czasem ludzie chcą psa nawet do domu, ale żeby szczekał, jak coś sie dzieje.

Jaaga , a u tej kobiety podobno szczekał na podwórku. Po tych jej opowieściach, to ja go ogłaszłam tez w Anonsach, jako psa do stróżowania, całe szczęściei, że nikt odpowiedni się nie zgłosił.
Kiedyś opowiadała,jak to syn,. dorosły facecet wyciągnął motor z garażu i Bary tak szczekał na niego,ze on bał sie ruszyć, straszna afera była:diabloti:.
Kazala mi go wtedy zabierać, dopiero jakoś wytłumaczyłam, że on sie bał tego motoru, i że wcale nie jest agresywny.
Ale to tak jest z tymi wieśniakami, jak oni mają suke w kojcu, ktorej w życiu nie dotknęli i jest teraz kompletnie zdziczała.:mad:

Posted

No a ta sunia taka sliczna jest....:) Baba dziwna jakas. Jak bylysmy narzekala, ze tyle roboty z nim...Zastanawialysmy sie ile....Wrzuciala psa do kojca i miche mu dawala raz dzienne - przeciez swojej suce tez daje...Taka troche ....no dziwna.
No ale oddac jej trzeba, ze Bary nie byl bardzo zaniedbany..Rarytasow nie jadal, ale dobrze ogolnie wyglada.
Erko chyba teraz odetchnelas w pracy, co? Pewnie gadala i gadala zeby go zabrac...:evil_lol:

Posted

hm...można by pomyśleć o daniu ogłoszenia do popularnej,regionalnej gazety.Nie wszyscy korzystają lub mają internet/szczególnie ludzie starsi/.Gro z nich nadal czerpie wiedzę z gazet/stary nawyk/.Barry /tak serdecznie uśmiechający się na zdjęciach/musi znależć dobry,porządny dom.Gdyby się ktoś zorientował jakie czasopismo w waszym regionie jest popularne...Ze swej strony wysupłam jescze kaskę na np dwa kolejne ogłoszenia,ale dopiero po świętach jak wrócę ze szpitala tj ok 9.04.Co wy na to?..

Posted

to tak jest...ten kto ma internet i... zagląda na dogomanię z reguły ma psiaki ... a czasami nawet jest zapsiony do granic możliwości.Przez ogłoszenie w regionalnej ale popularnej gazecie Bary ma szansę prędzej znależć Dom.U nas taką popularną,poczytną gazetą jest Wyborcza.

Posted

We Wyborczej umieszczane są ze zdjęciami i sporymi opisami schroniskowe psy, wiec nie ma wiekszego sensu dawać tam zwykłego ogłoszenia na jedną linijkę. Wczesniej już zaproponowałam Jarmark, tylko, zeby dać ogłoszenie, to trzeba podjechac do centrum, a moja mama chyba dopiero koło wtorku tam będzie. Ja mam cały tydzień zapchany strzyżeniami, wiec nie dam rady. Za to, jak dajemy jakieś płatne, to panie są zazwyczaj tak miłe, że bezpłatne też nam dają na 3 emisje. Normalnie jest jedna i trzeba mieć kupon wyciety z gazety.
jest jeszcze Dziennik Zachodni, ale tam 1 linika tekstu kosztuje w piątkowym wydaniu ok. 14 zł. Tylko to wydanie jest popularne, bo z programem i dodatkami, ale ogłoszenie wtedy brzmi "oddam psa" i tel., bo tyle sie mieści. Dzwoni masa ludzi, ale z tekstem, jakiej rasy i czy szczenię. Szczeniaczki można rozdać w dobre ręce jednego dnia, bo tylu chętnych, ale z Barym nie będzie tak łatwo.
No i jest Metro, z którego odzew jest gigantyczny, ale tam pojawiaja się psy wybrane losowo z Cafeanimal.
Wiem, że Ewelinka ogłaszała Nikusia na lokalnych serwisach internetowych i też bez efektu. Najwiecej osób dzwoniło z Moruska.

Otrzymałam od Divii 100 zł w spadku po Mitzi, wiec tworzę barusiową kopertę.