Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gazuś napisał(a):
Niee, nie RTG. Ale inne :) Jak pies ooooodejechany leży! :lol:

mogą być i takie :lol: (nasza czarna warczy w czasie takiego odjechania :p ..łeb leci, łapy się plączą ale burczy twardo :p , druga merda ogonem..ale ona zawsze merda)

Posted

EKG - na "żywca"

USG - jak serduszko bije :lol:

Zdechlaki (Tutaj zaczyna się zabawa z Głupim jasiem :evil_lol: )

Na stole :lol:

To tyle jak na razie :lol: Psiskom w takich warunkach dość trudno foty porobić :lol:

Posted

Jechaliśmy w trzy osoby, to foto miał kto robić :lol: Veci też się cieszyli, że im foteczki poprzesyłamy na stronę kliniki :lol:

Weterynarz stwierdził, że stawy są zdrowe - ale wiadomo - to tylko "rzucenie okiem", dokładne wyniki będą za jakieś trzy tygodnie.
A serce jest zdrowe :lol:

• 5 years later...
Posted

[quote name='pentu']Nie zmienia to faktu co Pani napisala post wczesniej ze przeswietlenie bez premedykacji jest złe.Nie jest to prawda bo chodzi o ułozenie odpowiednio psa.Sa psy ktorym nie przeszkadza polozenie na grzbiecie i chwilowe przytrzymanie i sa psy ktore takiego stanu nie znosza.Nie jest Pani lekarzem wiec prosze nie pisac na publicznym forum o medycznych sprawach.Mozna przeswietlac w premedfykacji lub bez ale jezeli wykonane zdjecie jest mało czytelne wteduy sie je powtarza a obecnie przed wydrukowanie zdjecia jest ono na ekranie monitora wiec nie marnuje sie kliszy.Mozna zawsze powotorzyc wykonane zdjecie w danej chwili.Ja mam przeswietlane psy w kliku miejscach w Polsce i na moja prosbe psy nie mialay podanej premedykacji a zdjecia wyszly czytelne i nie sa zafałszowane w zaden sposob.A nawet jeden z psow mial robione zdjecie w znieczuleniu i wyszlo ono jako dysplazja po ponownym przeswietleniu bez znieczulenia gdzy pies lezal spokojnie wyszly na zdjeciu piekne stawy bez dysplazji.Wiec prosze Pania Dorote Fisher o nie podwazaniu kompetenci profesorow bo najpierw powinno sie poczytac na dany temat a poniej informowac publike na dogomanii.[/QUOTE]

Popieram, ja równiez prześwietlałam biodra mojego berneńczyka bez głupiego jasia w Gnieźnie u dr Kaczora, Panda miała wtedy 7 m-cy i wyniki wyszły prawidłowo, teraz ma ponad 3 lata i stawy zdrowe :)