Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój pies jest agresywny do innych ,ale po jakiś czasie po prostu oleje tego innego psa. A więc moga, sobie tak biegać i Chester nie zwraca na tego innego psa uwagi. Ale kiedy ten pies do mnie chce podejść , to Chester zaczyna na niego warczeć ..

Czy mieliście może taki problem? Jak go zwalczyć?

P.S Najpierw dodałam do subforum agresja ,ale tu się chyba lepiej nadaje.

• 3 weeks later...
Posted

Na początku spotkania z innym psem trochę powarczy , potem go ma gdzieś, a jak tamten pies do mnie podchodzi ,to warczy na niego i go odgania ode mnie .

Tak samo było , jak miałam sunie na DT , ona była na podwórku. Mogły sobie biegać i bawić się na podwórku ,ale jak ja się pojawiłam ,to Chester nie pozwalał jej podejść do mnie , odganiał ją warcząc. Ta jego zazdrość objawia się tylko przymnie , po praktycznie to ze mną ma największy kontakt, razem śpimy w łóżku , to ja z nim głównie chodzę na spacery , baię się z nim itd.

• 2 weeks later...
Posted

mój piesek też był kiedyś zazdrośnikiem ale mu przeszło ;) poprostu jak szłam na spacer z kolezanka to niebawiłam się z jej psem bo inaczej mój go atakował i jakoś mu przeszło teraz mogę głaskać inne psy i on niema nic przeciwko ;)