Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystkie psiaki ogrodowe (czyli wszystkie nasze dogomaniackie oprócz Gaspara - który nocuje w kojcu), wykopały wielki dół pod wyrandą. Strażnikiem dołu jest Charli, ale pozwala innym się tam skryć przed upałem. No i Topik, Satyrek, Charli, Bakuś - tam właśnie urzędują. (Dino i Kajtuś pod sosną w drugiej strony). Natomiast Kamel - nie. Kamel jest królem opuszczonego domku (bo nikt poza nim nie nocuje pod dachem w tej chwili). Kamel ma swoją kanapę dla siebie i tam urzęduje - również przez sporą część dnia (tam jest znacznie chłodniej i Agnieszka z Małgosią też wolą tam siedzieć niż w domu, który ma okna na słoneczną stronę). A Faxiu jest rozdarty - uwielbia dziurę pod werandą i uwielbia Kamela i tak krąży i krąży... Panie próbowały przyuważyć, gdzie spędza noc - ale im się nie udało. Chyba trochę tu, trochę tam...
A najlepsze jest to, że Kamel okazał się psem obronnym!!! Kiedyś sąsiad poszedł pożyczyć motykę do tego domku - panie mu powiedziały, zeby wchodził śmiało, bo tam tylko niegroźny Kamelek, a Kamelek pokazał wszystkie trzy zęby tak przekonująco, że się za sąsiadem kurzyło!!! A czy on miał na czole wypisane, że po motykę, a nie po kanapę? Na wszelki wypadek, trzeba było bronić!

Posted

Bjuta napisał(a):
Kamelek pokazał wszystkie trzy zęby tak przekonująco, że się za sąsiadem kurzyło!!! A czy on miał na czole wypisane, że po motykę, a nie po kanapę? Na wszelki wypadek, trzeba było bronić!

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Pati wyczyść skrzynkę> to mój tekst z PW :Witaj, najkorzystniej wyjąć z banku i opylić w kantorze. Będziesz miała do rozliczenia kwitek z kantoru - możesz podać kwotę w PLN i tyle. Bank zakosi prowizję i do tego maja taki kurs, że tylko płakać.
Muszę pomolestować Sandrę może coś jeszcze wyciągnę. Jak z zębami - coś postanowiłaś ?
Pozdrawiam
J.

Posted

Pies Wolny napisał(a):
Pati wyczyść skrzynkę> to mój tekst z PW :Witaj, najkorzystniej wyjąć z banku i opylić w kantorze. Będziesz miała do rozliczenia kwitek z kantoru - możesz podać kwotę w PLN i tyle. Bank zakosi prowizję i do tego maja taki kurs, że tylko płakać.
Muszę pomolestować Sandrę może coś jeszcze wyciągnę. Jak z zębami - coś postanowiłaś ?
Pozdrawiam
J.

Dzięki, tak zrobię ;) a jeśli chodzi o zęby chłopcy muszą mieć zrobione najpierw badanie krwi, które Panie z hoteliku na razie odwlekają ze względu na upały. Nie chcą dodatkowo obciążać ich już niemłodych serduszek.

Posted

Do konca lipca chlopaki maja miec reszte ogloszen z pakietu, ktory wykupilam, ale rozmawialam z dogomaniaczka, ktora ma wg. mnie dobra reke do adopcji i ona zasugerowala ogloszenia w lokalnych gazetach. Moglby sie ktos tym zajac? Ja jestem za daleko, ale moge oplacic ogloszenia. No bo rzeczywiscie, sporo starszych ludzi moze nie miec dostepu do sieci, a moga byc zainteresowani adopcja. Poza tym, czy psiaki maja aktualne allegro?

Posted

Bjuta napisał(a):
Wszystkie psiaki ogrodowe (czyli wszystkie nasze dogomaniackie oprócz Gaspara - który nocuje w kojcu), wykopały wielki dół pod wyrandą. Strażnikiem dołu jest Charli, ale pozwala innym się tam skryć przed upałem. No i Topik, Satyrek, Charli, Bakuś - tam właśnie urzędują. (Dino i Kajtuś pod sosną w drugiej strony). Natomiast Kamel - nie. Kamel jest królem opuszczonego domku (bo nikt poza nim nie nocuje pod dachem w tej chwili). Kamel ma swoją kanapę dla siebie i tam urzęduje - również przez sporą część dnia (tam jest znacznie chłodniej i Agnieszka z Małgosią też wolą tam siedzieć niż w domu, który ma okna na słoneczną stronę). A Faxiu jest rozdarty - uwielbia dziurę pod werandą i uwielbia Kamela i tak krąży i krąży... Panie próbowały przyuważyć, gdzie spędza noc - ale im się nie udało. Chyba trochę tu, trochę tam...
A najlepsze jest to, że Kamel okazał się psem obronnym!!! Kiedyś sąsiad poszedł pożyczyć motykę do tego domku - panie mu powiedziały, zeby wchodził śmiało, bo tam tylko niegroźny Kamelek, a Kamelek pokazał wszystkie trzy zęby tak przekonująco, że się za sąsiadem kurzyło!!! A czy on miał na czole wypisane, że po motykę, a nie po kanapę? Na wszelki wypadek, trzeba było bronić!

heh... świetna opowieść :)
Kamelek kanapowy chłopak i obrońca dobytku, a Faksio - rozdarty... ni to kanapowy królewicz, ni to podwórkowy chopak...

Posted

Akrum napisał(a):
heh... świetna opowieść :)
Kamelek kanapowy chłopak i obrońca dobytku, a Faksio - rozdarty... ni to kanapowy królewicz, ni to podwórkowy chopak...

ah te psie dylematy ;)

Posted

Wieści z hoteliku :cool3:

"Proszę jeszcze chwilkę czasu jeśli chodzi o info o zębach. Dla odmiany
pada tak strasznie, że znowu mamy powódź... Deszcz jest tak mocny, że
każde wyjście łączy się z przemoczeniem do "suchej nitki". Do tego jest 12st
i musimy palić w kominku, żeby chociaż rzeczy wysuszyć...
Faks doszedł do wniosku, że w taką pogodę on nigdzie nie wychodzi i
załatwia się w domku... Kamelek schodzi tylko ze schodka robi co musi i wraca na
kanapę. Kamelek czuje sie dobrze, Faksia, niestety, widać, że bolą zęby i musi
dostawać karmę w puszkach, bo suchej nie pogryzie...
Pozdrawiam
Agnieszka"

Posted

No niestety ogloszen do konca lipca nie bedzie, bo lipiec sie juz skonczyl; nie mam niestety na to wplywu. Moze znajde solidniejszy bazarek ogloszeniowy i wykupie jeszcze jeden zestaw. A jak z ogloszeniami w miejscowej prasie; zajmie sie ktos tym?