Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam dzisiaj pierwszego maila z zapytaniem o Kamelka... :cool3: Odpisałam, że w grę wchodzi tylko podwójna adopcja i Pani zrezygnowała - napisała, że nie może sobie pozwolić na parkę bo mieszkanie nie jest za duże i przede wszystkim chciała żeby pies był młody, bo w styczniu pochowała swojego pupila po 17 latach i nie chciałaby zbyt szybko przeżywać kolejnej straty...

Chłopaki dziękują za kolejne wpłaty :loveu:

50zł - viola005
20zł - mamamuminka
5zł - Bjuta
20zł - Jolanta08
20zł - koziczka85
10zł - ARDNAS
10zł - mąż ARDNAS

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale miała być też pojedyncza adopcja. Ja piszę w ogłoszeniach razem lub osobno. Dziewczyny zastanówcie sie, jesli oba maja byc razem adoptowane, to moze to nigdy nie wyjść, bo tylko dogomaniacy adoptuja hurtem:cool3:. A tak jak jeden psiak zostanie adoptowany drugi zostaje w hotelu z innymi psiakami które zna a nie w boksie schroniska sam.

Posted

Pisałam o tym wcześniej i zgadzam się z Oleną. Nie możemy liczyć na cuda. Psiaki były w schronie i się zaprzyjaźniły. Zgoda. Ale teraz już są w dobrych warunkach. Nie muszą być dla siebie oparciem. Pomyślcie... skoro pies traci swojego ukochanego Pana, a potem jest w stanie pokochać następnego - to dokładnie tak samo będzie tu.... Jestem przekonana, że każdy pies woli mieć swojego człowieka niż kumpla.... Nie możemy w nieskończoność płacić za hotelik skoro tyle psów jest w potrzebie.... Przemyślcie to jeszcze raz, proszę :). Może powie nam coś opiekunka psiaków? Czy one rzeczywiście nadal są nierozłączne?

Posted

Olena84 napisał(a):
Tak, może pani sie jeszcze nie rozmyśliłą...

Myślę, że na tą Panią już nie ma co liczyć, bo bardziej niż dwupak, zraził ją wiek Kamela. Ona chce młodego psa...

Posted

Ja w sprawie zębów. Czy wet się już wypowiedział ?. Czy jest szansa zapytać jakiego rodzaju znieczulenie proponuje ? Czy jest szansa, aby po ewent. zabiegu kolesie byli w klimatyzowanym pomieszczeniu lub przynajmniej mocno chłodniejszym od obecnych stanów wysokich temperatur ? Mam za sobą skuteczne zabiegi psoli mocno wiekowych 14 lat - pełne, dwugodzinne znieczulenie - ketamina + wziewne podtrzymanie. Zabieg usunięcia zębów nie jest długi. I po prawdzie mus z tym mieć porządek. Spsute zębole walą po osierdziu i nerach, i to całkiem dobrze. Wynik badania moczu też może pokazać skutki zepsutych zębisków. Coś trzeba postanowić. Opcje 2 w 1 przedyskutujemy po ... zrobieniu porządku z zębami, OK ? :roll:

Posted

Wiadomości z hoteliku:

Witam!
Bardzo przepraszam, że tak długo nie odpisywałam.
Na szczęście chłopaki lepiej znoszą upały niż ja. Na pierwszy spacer
wychodzą jak tylko świta, czyli 4 - 5, nie wiem dokładnie, bo ja
jeszcze śpię. Raz jednak coś niepokojącego je zainteresowało i dały
wszystkim znać,
wiec i ja się obudziłam. Czas największych temperatur spędzają albo w
swoim domku, albo w cieniu pod drzewkami tak schowane, że trzeba znac ich
kryjówki, by móc ich znaleźć. Pod wieczór znów się ożywiają i
głośno dają
znać, że czas coś już zjeść. Po posiłku zwiedzają cały ogród,
zaglądając w każdą dziurę i kładą się spać...
Pomijając chore zęby nie przejawiają żadnych oznak by coś im
dolegało. A co do zębów to należało by sprawdzić stan nrek i wątroby oraz
morfologię i serce i zadecydować o ewentualnym ich usunięciu.
Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka Błach

Wysłałam dzisiaj 120zł na konto hoteliku z przeznaczeniem na badania.

[quote name='Pies Wolny']Ja w sprawie zębów. Czy wet się już wypowiedział ?. Czy jest szansa zapytać jakiego rodzaju znieczulenie proponuje ? Czy jest szansa, aby po ewent. zabiegu kolesie byli w klimatyzowanym pomieszczeniu lub przynajmniej mocno chłodniejszym od obecnych stanów wysokich temperatur ?

Nie wiadomo jeszcze jaka w ich przypadku byłaby zastosowana narkoza, ale panie wszystkiego się dowiedzą. Po zabiegu będą oczywiście w chłodniejszym miejscu ;)

Pytałam też panie co sądzą o szukaniu chłopakom osobnych domów i... nie potrafiły mi odpowiedzieć na to pytanie. Kamel i Faks zawsze trzymają się razem, żaden z nich nie kumpluje się z innym psiakiem, śpią i wychodzą na dwór zawsze razem, ciężko ocenić jak zachowywały by się po rozdzieleniu...

MyszkaMiki dziękujemy za ogłoszenia :lol:

Posted

Ja osobiście jestem zdecydowanie przeciw rozdzielaniu, ale ....mamy czas. Teraz zęby na tapetę. Potem nabiorę większego rozpędu w szukaniu jednego domku dla obu. Howk.
Pati dzięki za info :lol:.

Posted

Ja też jestem przeciwko rodzielaniu... Np dziś panie powiedziały, że jak Kamelek śpi na sofie, to Fax wyciąga swój koc i układa pod sofą... Królewicz Kamelek i jego wierny giermek - Faxiu....

Posted

Jezu, ja tez jestem przeciwna rozdzielaniu tych przyjaciol, w najgorszym wypadku beda dozywotnio hotelowani, przeciez maja dobrze w Przebieczanach! ja bede placic alimenty na Kamelka i Faksia, nawet latami, nalezy sie im godna emerytura, a ile pojedynczych psow tez dlugo czeka na ds i nic sie nie zmienia... co dopiero duet...

Posted

nie po to byli wyciagnięci razem, żeby ich rozdzielac, trzebac szukac im wspólnego domku... Oby zdarzył się taki cud i ktoś pokochał i jednego i drugiego ;)

Posted

chłopaki, może jednak wydarzy się jakiś cud? może uda się wam wspólnie znaleźć jeden, wspaniały domek, który pokocha was obu - tego wam życzę :)