Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pati_zabrze']Cioteczki tak sobie pomyślałam, że może moglibyśmy zamówić na bazarku u lilk_a http://www.dogomania.pl/threads/186678 szablonik na allegro zrobiony specjalnie dla chłopaków i wystawić taką super wypasioną, wyróżnioną aukcje? Kamelek i Faksiu mają dość spory zapasik wpłat jednorazowych, więc może warto zainwestować w coś takiego? :cool3:

Nie było sprzeciwu, więc zamówiłam chłopakom wyróżnione allegro na szabloniku zrobionym specjalnie dla nich :lol:
Koszt szablonu to 20zł + opłaty allegro

Posted

Doszły wpłaty:

30zł - _Goldenek
10zł - wojtuś
20zł - Olena84
30zł - Szarotka

Dziękujemy! :loveu:

Dzisiaj wysyłam na konto hoteliku opłatę za lipiec - 600zł

Cioteczki zmieniłam trochę rozliczenia w pierwszym poście, sprawdźcie proszę czy teraz wszystko jest ok ;)

Posted

[quote name='Szarotka']No i co z tymi ogloszeniami dla maluchow ??[/QUOTE]

Ogłoszenia się robią, ale MyszkaMiki ma sporo zamówień więc dlatego trochę to trwa. Na dniach chłopcy będą mieli też piękne, wyróżnione allegro ;)

Posted

Prosiłam już kilka razy o pomoc w napisaniu jakiegoś dobrego tekstu, ale niestety nikt się nie zgłosił, więc przerobiłam trochę opis chłopaków ze strony schroniska. Nie wiem czy jest dobry, ale lepszego napisać nie umiem :shake:

Posted

Mam ten sam problem, pisze tekst dla Henia i tez nie wiem czy jest dobry.
Wstaw moze ten tekst na watek, to moze ktos cos doradzi. Mysle, ze trzeba pisac konktretnie, co i jak, zeby ludzie wiedzieli co dostaja.

Posted

Stworzyłam coś takiego :roll:

Tytuł:
Niezwykła przyjaźń - 2 cudowne psiaki do adopcji, przeczytaj!
lub
Przyjaźń tych psów zaczęła się 8 lat temu za bramą "psiego
więzienia..."

Tekst:
Kamel i Faks to nierozłączni przyjaciele, których los połączył 8 lat
temu za bramą "psiego więzienia"
Oba psiaki to już staruszki - zapewne kilkunastoletnie, jednak jeszcze
sporo w nich radości i energii, uwielbiają spacery i towarzystwo
człowieka, bez problemu zgadzają się z innymi psami, nie mają tez nic
przeciwko kotom, na co mamy twarde dowody ;)

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=l-_Rd_WBah4&feature=player_embedded[/URL]

Są zaszczepieni, odrobaczeni i wykastrowani.
Od 8 maja 2010 roku na adopcję czekają w psim hoteliku pod Wieliczką.

Pomagamy w transporcie do nowego domu.

Kontakt w sprawie adopcji:
509-478-293 [EMAIL="patit85@interia.pl"]patit85@interia.pl[/EMAIL]
lub
692-581-343 [EMAIL="gosha160@wp.pl"]gosha160@wp.pl[/EMAIL]

Wątek na dogomanii:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/182235[/URL]

Posted

[quote name='pati_zabrze']
Cioteczki zmieniłam trochę rozliczenia w pierwszym poście, sprawdźcie proszę czy teraz wszystko jest ok ;)[/QUOTE]
............ jest ok, ale nie do końca zgodnie z moją intencją ;)
deklarowałam 5 zł miesięcznie, ale wpłacałam po 10 zł miesięcznie (bo akurat miałam) - nie chciałam, żeby rozpisywać na kolejne miesiące, tylko żeby liczyć na bieżąco: 5zł deklaracja + 5zł nadwyżka, coś w rodzaju jednorazowej, żeby chłopaczkom rosło na koncie :)

Posted

Ajula zaraz to zmienię ;) a póki co pochwalę się ślicznym allegro, jakie specjalnie dla Kamela i Faksa zrobiła lilk_a
[URL]http://allegro.pl/item1103256759_fax_i_kamel_dwaj_przyjaciele_szukaja_domu.html[/URL]

Konto chłopaków zeszczuplało o 32,30

20zł - szablon od lilk_a
12,30 - opłata allegro

Posted

Też mi się bardzo podoba - nie umiałabym takiego allegro zrobić.
Dzwoniłam niedawno i dziewczyny pytają, czy chłopaki miałyby w funduszach 120 zł na przeprowadzenie szczegółowych badań krwi pod kątem nerek. Takie badania są drogie (60 zł za "sztukę") i taniej się nie da, bo ich wet, który był ostatnio i nic nie wziął za wizytę, ich nie robi, tylko wysyła do jakiegoś krakowskiego laboratorium no i tam już trzeba normalnie zapłacić.
Niedawno Kamel z Faxem postawili całe towarzystwo psio-ludzkie o 4 rano na nogi - bo się im wydawało, że dzieje się coś co trzeba koniecznie obszczekać z wszystkich sił. Do dziś nie wiadomo o co im chodziło...

Posted

Bjutko chłopcy mają na swoim koncie 365zł wpłat jednorazowych + 50zł od zalegającej cioteczki (które zamierzam z niej wyciągnąć :diabloti: ) + 150euro, więc na badania spokojnie wystarczy :lol:

Posted

Ma odpowiedzieć, czy chłopaki (zwłaszcza Fax) nadają się do narkozy. Znaczy, czy nerki są na tyle mocne, żeby podjąć pracę przy wybudzeniu (piszę, jak zrozumiałam, bo zupełnie się nie znam). To samo dotyczy Dina i Kajtka, ale tam trudniej, bo tamta para starsza. Wet mówi, że powyrywanie chłopakom niekórych zębów b. by poprawiło ich samopoczucie - no i stan ogólny. Ale nie wiadomo, czy oni się do narkozy jeszcze nadają.

Posted

No właśnie, zamknięta pętla. Ale tu to jeszcze - ale z Kajtusiem, to jest naprawdę problem... Duże ryzyko. U tych chłopaków to jeszcze może być ostatni czas, żeby zrobić im porządek z zębami bez wielkiego ryzyka, ale z Kajtusiem to już jest mocno ryzykowne.