Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

super są takie wiadomości :)
żeby jeszcze taki cudowny domek się dla chłopaków znalazł, który by je rozpieszczał mięskiem i kozim mleczkiem :)

Posted

Akrum napisał(a):
super są takie wiadomości :)
żeby jeszcze taki cudowny domek się dla chłopaków znalazł, który by je rozpieszczał mięskiem i kozim mleczkiem :)

Ale rozpusta!!;):evil_lol::evil_lol::evil_lol: Należało się chłopakom, po tylu latach zniewolenia!:lol:

Posted

pati_zabrze napisał(a):
Są kolejne wieści z hoteliku :cool3:

"Chłopaki zadomowiły sie na dobre!

Kamelek pilnie strzeże podwórka przed wszelkimi psimi intruzami!
Akceptuje wszystkie psy, które były już nim on się pojawił. Każdy nowy musi
zostać oszczekany (bez względu na wiek, płeć i wielkość) i dokładnie
obwąchany. Po takim powitaniu zostaje zaakceptowany i już jest "swój".

Od tego momentu Kamelek przestaje się nim interesować...
Ostatnio oberwało się cane corso...

Faksiu przestał już świecić żeberkami i zacząl wybrzydzać przy
jedzeniu. Jak nie ma mięska albo chociaż koziego mleczka to po co zaglądać do
miski???

Zdarza się, że Kamelek zapuszcza się na zwiedzanie ogrodu bez Faksia!!!
A czasem wypożycza kawałek swojej kołderki Dinusiowi i wtedy śpią w
trójkę...

Chłopaki są wesołe i radosne, niestety ostatnio pogoda nikogo nie
rozpieszcza, więc z niecierpliwością czekamy na choćby promyk
słońca, żeby chłopcy mogli znowu wygrzewać swoje kosteczki...

Jak tylko przestanie lać jak z cebra postaramy się o zdjęcia plenerowe,
a jutro spróbuję uwiecznić chłopaków w objęciach Morfeusza.

Pozdrawiam serdecznie"

No, proszę, proszę!!! Ależ im się poszczęściło!!!

Posted

Taki tekst o chłopakach dałam na naszą stronkę:

Fax i Kamel to kolejni niezrozłączni przyjaciele, których połączył los kiedy trafiły do schroniska - najpierw zamieszkał u nas Kamelek - trafił 5 czerwca 2002 roku z ul. Daszyńskiego w Zabrzu, a potem 20 lipca 2002 roku z ul. Krakowskiej trafił Faksiu - co ciekawe psiaki były z tego samego rejonu - można znali się już wcześniej? Prawie od samego początku mieszkali w tym samym boksie i tak przez wszystkie lata, zawsze jak najbliżej siebie.
Oba psiaki tą już staruszki - zapewne kilkunastoletnie, jednak jeszcze sporo w nich radości i energii, uwielbiają spacery i kiedy poświęca się im dużo uwagii, raczej bez problemu zgadzają się z innymi pieskami, nie mają tez nic przeciwko kotom, na co mamy twarde dowody ;) http://www.youtube.com/watch?v=l-_Rd_WBah4&feature=player_embedded Jesli ktoś zdecyduje się dać im domek na ostatnie lata życia i pokocha to na pewno zyska wspaniałych i wiernych przyjaciół. Kamelek choruje na serduszko, jednak naszczęście póki co jego lek nie są drogie. Naszym przyjaciołom należy się wspaniały i spokojny domek, o którym marzą już tak długo... Czy ktoś doceni tą wspaniałą bezinteresowną, długoletnią przyjaźń?
Psiaki od 8 maja 2010 roku na adopcję czekają w hoteliku.
Kontakt w sprawie adopcji: 692-581-343 lub 509 478 293 e-mail: gosha160@wp.pl
wątek na dogomani: http://www.dogomania.pl/threads/182235-Udało-się!-Przyjaciele-już-w-hoteliku!-Szukamy-DS!

Posted

Dzwoniłam i pytałam hurtem o całą ósemkę. Faxio ponoć się troszkę zaokrągla na boczkach. A Kamel linieje. Mają dość siedzenia w domu i domagają się wyjścia. A jak wychodzą, to mają dość deszczu i wracają. Trochę im się nudzi, więc wpadli na pomysł, że może w szafie jest coś ciekawego. Ale nie było... Całej naszej zabrzańskiego czwórce śmierdzi z pycholków, ale Fax w tej konkurencji jest rekordzistą! Chyba tyle newsów...

Posted

Że jak ??? zębów nie myją ! no to skandal jest , co za wychowanie :-o .
A tak na poważnie przegląd paszczów był ?, a może by Metronidazolem beztlenowce wytłuc i pozaglądać w zęby gościom. Cóż samo życie.

Posted

Mieli przegląd stomatologiczny. Zęby są w strasznym stanie - ale serducha też nie mocne. Fax dostał antybiotyki i tyle... Wet na razie odradził usypianie do zabiegu. Może latem, jak trochę się wzmocnią - teraz tyle zmian w ich życiu nastąpiło, tyle stresów, że nie ma co im jeszcze dokładać.

Posted

Bjuta napisał(a):
Mieli przegląd stomatologiczny. Zęby są w strasznym stanie - ale serducha też nie mocne. Fax dostał antybiotyki i tyle... Wet na razie odradził usypianie do zabiegu. Może latem, jak trochę się wzmocnią - teraz tyle zmian w ich życiu nastąpiło, tyle stresów, że nie ma co im jeszcze dokładać.

I bardzo słusznie.

Posted

Czy ja mogę jeszcze raz prosić o dane do przelewu? bo albo jestem ślepa albo na pierwszej jest tylko nr konta a potrzebny mi jeszcze adres i imię i nazwisko.