Szarotka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Mnie sie wydaje, ze je trzeba wyadoptowac razem. Quote
Szarotka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Ja sobie nie wyobrazam, ze wezmiecie jednego ze schroniska a ten drugi sam zostanie. Ja bym probowala szukac darmowe DT. Wiem, ze to brzmi jak utopia, ale cuda sie zdarzaja :):) Quote
pati_zabrze Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Już sama nie wiem co myśleć... Kamel miał swój oddzielny wątek od marca 2007 roku i do tej pory nikt się nim nie zainteresował... Byłoby cudownie gdyby udało im się znaleźć wspólny dom albo chociaż tymczas, ale kto zechce 2 staruszków? Gdyby pojawiła się szansa chociaż dla jednego, to nie wiem czy mamy prawo mu ją odbierać...? One naprawdę powoli gasną w schronisku, są coraz słabsze i boje się, że kiedyś będą musiały odejść samotne... :-( koosiek dziękuję bardzo za ogłoszenia :loveu: Quote
Mysia_ Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Moment, moment... Przecież wspólny wątek został założony po to, żeby znaleźć im coś razem. Osobno domów szukają już od lat, niestety bez skutku :-( Trzeba się skupić na czymś wspólnym dla nich... W schronisku razem śpią wtuleni w siebie od lat, a teraz są już słabymi staruszkami, są dla siebie wzajemnie oparciem. Nie wyobrażam sobie, że Faksiowi zabieramy Kamela, albo na odwrót i jeden z nich zostaje w schronisku - on sobie nie poradzi. Codziennie kiedy przechodzę przez pawilon to widzę jak chłopaki śpią przytuleni, myją jeden drugiego, zawsze trzymaja się razem. Na spacery wychodza z jedną z dogomaniaczek - Manixsą, zaraz zaprosze ją na wątek. Quote
pati_zabrze Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 W takim razie trzeba zacząć intensywnie zbierać na hotelik. Jakiś pewnie by się znalazło, gorzej bedzie z pieniędzmi... :-( Ja od 3 dni nic nie robię, tylko rozsyłam wątek po wszystkich... Uzbierać 600 zł będzie bardzo ciężko, ale przecież cuda się zdarzają... Quote
Szarotka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Hm moze sie jakies darmowe DT za zwrot karmy i weta znajdzie. Prosimy o cud :):) Quote
__Lara Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Słuchajcie, to co, zbieramy na hotel jednak? Zastanówmy się też jak będzie wyglądała sprawa ew. ściągania deklaracji. Często jest problem kiedy jest jeden pies i niektórzy zaczynają nie płacić, przy kwocie 600zł to może być wówczas poważne obciążenie. Może przy deklarujących prosić na Pw o podanie danych? nr telefonu? Quote
pati_zabrze Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 _Lara pomysł z nr telefonu bardzo dobry, tylko póki co nie mamy ani złotówki deklaracji... :-( Quote
Ada-jeje Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Ja jestem za szukaniem dla nich DT, w ktorym koszty nie siegaly by 600 zl. To jednak juz wiekowe pieski, ktore moga jeszcze sporo czekac na DS. Ale cuda sie zdarzaja. Quote
__Lara Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Ada-jeje napisał(a):Ja jestem za szukaniem dla nich DT, w ktorym koszty nie siegaly by 600 zl. To jednak juz wiekowe pieski, ktore moga jeszcze sporo czekac na DS. Ale cuda sie zdarzaja. Nowa propozycja, warto to rozważyć. Quote
Mysia_ Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 U Kajtusia i Dinusia udało się uzbierać na hotelik, wiec wszystko jest możliwe. Czy Bjuta już tu była? Quote
pati_zabrze Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Mysia_ napisał(a):Czy Bjuta już tu była? Chyba jeszcze nie :roll: Quote
pati_zabrze Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Nikt nie pomoże tym biedakom? :-(:-(:-( Quote
bico Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 [quote name='pati_zabrze']_Lara pomysł z nr telefonu bardzo dobry, tylko póki co nie mamy ani złotówki deklaracji... :-( ja mogę tylko 50 zł jednorazowo:( w razie co proszę o konto na pw... żeby tyle kasy uzbierać, to trzeba obecnie nadludzki niemal wysiłek podjąć, poprosić o pomoc prawie każdego użytkownika tego forum i nie zrażać się tym, że na pw odpisze, czy choćby na wątek zajrzy jedna z 15 poproszonych osób:roll: na dogo ciągle ci sami ludzie są tak obciążani deklaracjami i zobowiązaniami, że niechętnie podejmują nowe:roll::-( warto chyba rozważyć jakieś apele o pomoc finansową w prasie, necie, radio i tv - dwie dogomaniaczki z Leszna znalazły w zimie zamarzającego, niewidomego, wycieńczonego benka w Lesznie, podjęły taką zmasowaną akcję zbierania kasy i zebrały prawie 3,5 tys... http://www.dogomania.pl/threads/178319-MIECIO-A-lepe-31kg-ZagA-odzonego-i-ZamarzajAE-cego-Bernardyna-POMOCY-Ratunku teraz może nawet domek dla tego benie się szykuje... tu są dwa psy i taka kwota może być dla nich mniej wystarczająca niż dla jednego psa, bo trzeba patrzeć w przyszłość, pozabezpieczać te psy, by na lodzie nie zostać... Quote
Szarotka Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 No tak bico ma racje, trzeba by rozpetac cala kampanie :):) Quote
Szarotka Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Ja osobiscie mysle, ze trzeba by sie skoncentrowac na ogloszeniach o DS i sily skierowac na to. Psy musza byc razem, wiec chwilowe dt jest ok. ale co potem?? Trzeba by zrobic dobre ogloszenia w rozne miejsca i sie koncentrowac pozytywnie, ze sie znajdzie wlasciwy czlowiek we wlasciwym czasie :):) Quote
Inez de Villaro Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Popieram!!! Ogłoszenia to podstawa! Quote
pati_zabrze Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 No to na dobry początek mamy dwie deklaracje jednorazowe: 30zł - malawaszka 50zł - bico Razem: 80zł Bardzo dziękujemy :loveu: Quote
pati_zabrze Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 __Lara napisał(a):Słuchajcie, a gazety? Może "Przyjaciel pies"? Naszego Redisia udało się tam ogłosić, to może i tym razem się uda :roll: Quote
__Lara Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 pati_zabrze napisał(a):Może "Przyjaciel pies"? Naszego Redisia udało się tam ogłosić, to może i tym razem się uda :roll: OOO! Tylko czy tam nie ma kolejek? Quote
Szarotka Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Zrobcie na watku spis wszystkich gazet gdzie mozna psa oglosic i wtedy bedzie latwiej. Quote
Recommended Posts