RenW Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Szarotka napisał(a):Bo nie chce ludzi straszyc :):) Kokieteria pewnie przez Ciebie przemawia;) Quote
Szarotka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Szarotka napisał(a):Chopaki dalej 8 lat siedza w schronie :(:( i dzisiaj nikt nic nie deklarowal :(:( Chopcy blagaja o deklaracje :(:( Quote
Szarotka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Podniose was chlopaki, mimo, ze dogo doprowadza mnie do szalu ............. Quote
Bjuta Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Ja też podniosę, chociaż póki się dogo nie unormuje, to chyba lepiej iść sprzątać w piwnicy. Quote
Akrum Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 no to wieczorową porą ja tez was jeszcze chłopaki dźwignę raz do góry, a co... ;) Quote
Szarotka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Bjuta napisał(a):Ja też podniosę, chociaż póki się dogo nie unormuje, to chyba lepiej iść sprzątać w piwnicy. No chyba :):) Quote
Jaaga Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Dostałam zaproszenie na bazarek dla psiaków, wiec zaglądam tu również. Czy Kamel nie miał wczesniej swojego wątku? Jakoś kojarzy mi się. 8 lat w schronie :-(. Jak wziełam swoją Sarę po 9 latach w schronisku, to przez kilka miesięcy jeszcze wyobrażałam sobie, jakie musiały być te lata. 9 mroźnych zim i upalnych lat w budzie, zero miłości, kontaktu, troski :shake:. Gdybym miała własny dom, to wziełabym chłopaków bez zastanowienia. Starsze psy są idealne. Mądre, zrównoważone, spokojne. Same zalety. Szkoda, że ludzie tak rzadko to dostrzegają :roll:. Quote
_Goldenek2 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Mnie też to dziwi... Rozumiem, że młodzi ludzie wolą szczeniaki, bo sami prowadzą na ogół bardzo aktywne życie, ale dla ludzi w średnim wieku i starszych - to idealne rozwiązanie... Mam cały czas nadzieję, że ktoś da tym psiakom prawdziwy dom .... Quote
Jaaga Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 _Goldenek2 napisał(a):Mnie też to dziwi... Rozumiem, że młodzi ludzie wolą szczeniaki, bo sami prowadzą na ogół bardzo aktywne życie, ale dla ludzi w średnim wieku i starszych - to idealne rozwiązanie... Mam cały czas nadzieję, że ktoś da tym psiakom prawdziwy dom .... Szczeniak do aktywnego życia tez często nie pasuje, bo brakuje czasu na jego wychowanie, naukę czystości. Taki starszy pies jest idealny, już wychowany. Zazwyczaj nie niszczą, zachowują czystość, nie są jazgotliwe. Nie sprawiają wiekszych problemów, a za okazane im serce oddają sie całkowicie. Moje dzieci nawiazują lepszy kontakt z dorosłymi psami, niż ze szczeniakami, które czasem moga być męczące. Starszych osób zupełnie nie rozumiem. Dzwonią o szczeniaki i egoistycznie nie pomyślą, co się stanie w przyszłości, jak ich zabraknie z tymi wypieszczonymi, wychuchanymi psami. Swoją Sarę przestałam ogłaszać po pół roku. Wszyscy mówili, że miła i bez wad, ale za stara i nie chcą szybko przeżywać tragedii rozstania. Uzasadnienie bez sensu. Lepiej, żeby pies wegetował w schronie, niż mu dać dom na ostatnie lata. Rzeczywiscie głębia uczuć :diabloti:. Quote
Mysia_ Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Jaaga, dobrze kojarzysz Kamelek miał swój wątek ;) Wiecie co ja przez wiele lat w schronisku zauważyłam, że to głównie młodzi ludzie dają szansę staruszką i psim kaleką. Większość weteranów, którym szukałam domu trafiło do młodych osób, część z nich już niestety odeszła za TM, ale wiem, ze miały na prawde cudowne ostatnie miesiące, lata swojego życia... A niestety ludzie starsi z reguły chcą szczeniaki, psy młode. Quote
Ingrid44 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Trzeba miec nadzieje ze domek sie znajdzie i ktos ich mocno pokocha :) Quote
pati_zabrze Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Znowu chwile mnie nie było, a tu tyle do czytania :eviltong: ale bardzo mnie to cieszy :lol: Dziękuję wszystkim, którzy odwiedzają ten wątek. Jesteście kochani :loveu: Przypomnę deklaracje: Stałe: 5zł - Bjuta 10zł - Olena84 5zł - Zofija 75zł - anonim 10zł - Szarotka 20zł - mamamuminka 10zł - czerda 10zł - RenW 5zł - _Lara 30zł - kiziamizia1110 20zł - kathrby 5zł - kas999 20zł - iwna5702 20zł- Goldenek2 20zł - Ladymonia0610 30zł - kmurdz 20zł - Jolanta08 30zł - bruce lee 10zł - ARDNAS 10zł - mąż ARDNAS Razem: 365zł Jednorazowe: 30zł - malawaszka 50zł - bico 50zł - Olena84 50zł - kiziamizia1110 10zł - furciaczek 25zł - spadek po Mili 20zł - ciotkaE 30zł - Poker Razem: 265zł Czyli brakuje jeszcze 235zł... Quote
Szarotka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Dogo sie poprawilo, ale nie wiem czemu mi wsadzili nad awatorem te ogniska ???????/ Quote
Poker Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Jaaga napisał(a):Szczeniak do aktywnego życia tez często nie pasuje, bo brakuje czasu na jego wychowanie, naukę czystości. Taki starszy pies jest idealny, już wychowany. Zazwyczaj nie niszczą, zachowują czystość, nie są jazgotliwe. Nie sprawiają wiekszych problemów, a za okazane im serce oddają sie całkowicie. Moje dzieci nawiazują lepszy kontakt z dorosłymi psami, niż ze szczeniakami, które czasem moga być męczące. Starszych osób zupełnie nie rozumiem. Dzwonią o szczeniaki i egoistycznie nie pomyślą, co się stanie w przyszłości, jak ich zabraknie z tymi wypieszczonymi, wychuchanymi psami. Swoją Sarę przestałam ogłaszać po pół roku. Wszyscy mówili, że miła i bez wad, ale za stara i nie chcą szybko przeżywać tragedii rozstania. Uzasadnienie bez sensu. Lepiej, żeby pies wegetował w schronie, niż mu dać dom na ostatnie lata. Rzeczywiscie głębia uczuć :diabloti:. Częściowo się z Wami zgadzam ,ale w dużym stopniu się nie zgadzam i zaraz wytłumaczę dlaczego. 1. Starsi ludzie inaczej patrzą na swoje chylące się ku schyłkowi życie.Ciężej im przeżywać śmierć przyjaciela przypomina im ,że niedługo może ich też spotkać śmierć. Być może ktoś został sam śmierci współmałżonka i nie chce szybko przeżywać 2. raz śmierci w krótkim czasie. Chcą przy sobie mieć trochę optymizmu ,życia . Więc lęk starszego człowieka przed przeżywaniem śmierci psa wcale nie jest uzasadnieniem bez sensu. 2.Starsze psy częściej chorują niż młode, nie każdego emeryta stać na leczenie psa, kupowanie specjalistycznej karmy.Nie każdy ma siłę nosić na rękach w miarę choroby ,a tak bywa często. 3.Załóżmy ,że osoba 70.letnia weźmie 10 letniego psa.Pan umrze po 3 latach, pies wtedy ma 13 lat , rodzina nie chce go i co wtedy? kto go weźmie, gdzie wyląduje? Gdy weźmie młodszego psa , kilkuletniego , to ma on jeszcze szansę na adopcję. Jak zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nie oceniajcie tak kategorycznie starszych ludzi. Quote
Poker Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 we wcześniejszej wersji dogo były te płomienie.Ta wersja chyba jest lepsza od poprzedniej Quote
Szarotka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Poker tez masz tyle ognisk na glowie co ja:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Bjuta Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Szarotka napisał(a):Dogo sie poprawilo, ale nie wiem czemu mi wsadzili nad awatorem te ogniska ???????/ To na znak, że jestś zasłużoną dogomaniczką! Matko!!!! Szarotko! Ty jesteś na dogo10 miesięcy i natłukłaś 10 tys postów????!!!! Szarotko! Odwyk! :mad: :eviltong: Quote
Lu_Gosiak Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Szarotka napisał(a):Poker tez masz tyle ognisk na glowie co ja:evil_lol::evil_lol::evil_lol: aleście są ogniowe ciotki:eviltong::eviltong: ja tak skromniutko:roll: tylko jeden Quote
Szarotka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Bjuta napisał(a):To na znak, że jestś zasłużoną dogomaniczką! Matko!!!! Szarotko! Ty jesteś na dogo10 miesięcy i natłukłaś 10 tys postów????!!!! Szarotko! Odwyk! :mad: :eviltong: No wiem. Odwyk i to bez zawieszenia :):) na forum podhalana, mam najwiecje postow :):) Quote
Ingrid44 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Szarotka napisał(a):No wiem. Odwyk i to bez zawieszenia :):) na forum podhalana, mam najwiecje postow :):) Szarotka sie udziela ! A ja mam tylko jedno ognisko:placz: Musze sie bardziej strac . Quote
Szarotka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Skoro dogo sie poprawilo, to ja jutro bede wyslylac pw o chlopakow:):) bo jeszcze troche brakuje. Mam nadzieje, ze Pati dogadala jakis hotel. Quote
Szarotka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 _Goldenek2 napisał(a):a ja mam łapy na głowie :) Goldenek Ty masz tylko 549, zacznij sie starac :):) Quote
Recommended Posts