Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A może zrobić maila przechodniego, gdzie będzie podana krótka historia przyjaźni tych psiaków, nasz pomysł z hotelikiem i nr konta z prośbą o nawet najmniejszy datek i z prośbą o wysyłkę do wszystkich, którzy nie pozostaną obojętni na los psa w potrzebie.... Takiego maila byśmy wysyłali do wszystkich których mamy w kontaktach. Co cioteczki na to?

Posted

Ja jeszcze będę sprzedawać ubranka po córce i synku na allegro mam nadzieję że trochę zarobię są z Anglii i nie zniszczone jak ino je sprzedam to wpłacę pieniądze a deklarację do 15 każdego miesiąca

Posted

Maila.... wtedy dotrzemy do ludzi spoza dogomanii. Tutaj wszystkie jesteśmy obciążone do granic możliwości deklaracjami stałymi i pomocą jednorazową. Czasem mam wrażenie, że pracuję tylko na psy... Szkoda mi wydać coś na siebie, bo zawsze znajdzie się kilka biednych psów w potrzebie.... Dlatego myślę, aby wyjść poza nasze środowisko. Gdyby ktoś skonstruował takiego maila z wklejonym zdjęciem psiaków i byśmy porozsyłali do naszych znajomych spoza tego środowiska to myślę, że trochę kasy zbierzemy....

Posted

kiziamizia1110 napisał(a):
Dzięki cioteczki że weszliście na wątek TOSI i ją podnieśliście do góry bo mi biedna spadała z całego serca dzięki

Gdzie jest ten watek ??

Posted

Widzę Szarotko, że znalazłaś wątek... Jest też ogłoszenie Tosi na naszej stronie Szansa - na pomoc goldenom.
A jeśl ichodzi o maila...to podstawowa zaleta, że to nie kosztuje ani złotówki. Moja przygoda z dogomanią i Szansą-na pomoc goldenom też się rozpoczęła od takiego maila.... i wsiąkłam :).

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Widzę Szarotko, że znalazłaś wątek... Jest też ogłoszenie Tosi na naszej stronie Szansa - na pomoc goldenom.
A jeśl ichodzi o maila...to podstawowa zaleta, że to nie kosztuje ani złotówki. Moja przygoda z dogomanią i Szansą-na pomoc goldenom też się rozpoczęła od takiego maila.... i wsiąkłam :).

Tzn. chcesz wysylac emaile do swoich znajomych spoza dogomanii.
Jasne mozna sprobowac, ale trzeba by jakis ladny emial stworzyc taki ogolny, zeby kazdy mogl skorzystac.

Posted

Ale taki mail "matka" to się chyba nie da. Każdy pisze inaczej - do innych znajomych.
Ja bym np napisała tak:

"Kochani!
Pewnie wiecie, że mam świra na punkcie psów. Zgadza się! Mam.
I chciałam Was troszeczkę tym świrem "zarazić" -
ale bez obaw! Nie będzie bolało a i kuracja nie taka droga.
Mam na oku dwa stare psy, które odsiedziały za kratami schroniska po 6 lat.
Kilku moich znajomych wirtualnych się skrzyknęło, by wyprawić ich na emeryturę do psiego hotelu.
(No wiecie - zamiast 300 psów jest - powiedzmy 15 i ludzie, którzy kochają, głaszczą, zabierają na spacery).
Ale wiadomo - hotel rzecz droga. Trzeba uzbierać na dwa psy 600 zł każdego miesiąca.
Czy to jest niemożliwe?
Nie. Połowę już mamy!!!!
A od Was chcę skubnąć tylko 10 zł miesięcznie (no patrzcie jaka jestem łaskawa!) - oczywiście do końca życia Kamela i Faxa (chyba, że znają dom).
To co, kochani? Wyskoczycie z dyszki? W zamian oferuję wdzięczność swoją i św. Franciszka!
Buziaki!"