Bjuta Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 No właśnie - chwila nieuwagi i tyle czytania! Super!!! Wrzucę tu tekst jaki mają na allegro, bo jest inny (powstał zanim ten wątek się pojawił) - ale to i dobrze - mają różne teksty w różnych ogłoszeniach. Kamel Kamel to przepiękny, delikatny, mały psiak, do schroniska został przywieziony 5 czerwca 2002 r. Gdyby Kamel urządzał świat po swojemu, życie polegało by głównie na przytulaniu i chodzeniu na spacerki. Niestety świat wygląda inaczej – jeden spacer na wybieg dziennie, raz w tygodniu prawdziwy spacer w towarzystwie kilkunastu psów. (Tylko wtedy Kamelek może się wytarzać w trawie, wybiegać, popływać i poprzytulać do wolontariuszek!) Kamel bardzo ładnie prowadzi się na smyczy – nie ciągnie i nie szaleje. Potrafi też chodzić przy nodze w ogóle bez smyczy! Patrzy wtedy uważnie gdzie maszerują wolontariuszki i stara się być blisko nich. Zawsze któraś ma się ochotę poprzytulać do porządnego psa, więc lepiej być w pobliżu! Po spacerze – najgorsze. Powrót do schroniska, gdzie pośród 300 innych szczekaczy trzeba walczyć o uwagę człowieka. [CENTER][CENTER]Dlaczego Kamel nie został jeszcze zaadoptowany? Nie wiemy. To wyjątkowo piękny pies! Miły, kontaktowy, przyjacielski. Jest dobrze nastawiony do każdego stworzonka. Lubi psy, lubi koty. Nie ma żadnego powodu, żeby to cudo nie trafiło wreszcie na swoją kanapę! Niech jego pech się wreszcie skończy! To mały piesek – jeszcze kawałek życia przed nim! A tu zza Kamelka wysuwa się malutki Fax! Fax jest jego serdecznym przyjacielem! Od kilku lat dzielą jeden box i bardzo się polubili. Kamel wspiera Faxa, Fax wspiera Kamela. Taka przyjaźń na dwa serca... FAX nie jest może tak zjawiskowo pięknym psem jak Kamel ale jest równie sympatyczny, delikatny i kontaktowy. Obaj są po prostu wspaniali! Zasypiają wtuleni w swoje futerka i budzą się ciągle z nadzieją na dom. Jeśli tylko ktoś zechce odmienić ich los - zyska oddanych przyjaciół i wdzięczność na 8 łapach! Czy znajdzie się wspólny dom dla Kamelka i Faxa? Niech tym już św. Franciszek łaskawie kieruje! W końcu 7 lat w jednym boksie - to naprawdę zobowiązuje! Św. Franciszku? Pomożesz? Znajdź nam kogoś kto pokocha te dwa maluszki. [FONT=Book Antiqua] [/FONT][FONT=Book Antiqua][FONT=Times New Roman]Fax lubi biegać i szuka kontaktu z człowiekiem. Nie znosi tylko noszenia na rekach. [/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Book Antiqua][FONT=Times New Roman]Ma spokojne usposobienie i wie jak ma się zachowywać dobry pies. [/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Book Antiqua][FONT=Times New Roman]Na spacerach sam się pilnuje, nie stwarza żadnych problemów. Oba chłopaki tak się lubią że można ich spokojnie zostawić na 9 godzin i iść do pracy. Oni się sobą zajmą i nie będą gryźć kanapy, ani wyć do księżyca czekając na powrót pana. A jedzą razem tyle co jeden - średniej wielkości pies. [/FONT] [/FONT] KLIKNIJ na[SIZE=6] FILM e-mail. gosha160@wp.pl tel. 692 581 343 Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt"Psitulmnie" ul. Bytomska 133 41-800 Zabrze-Biskupice tel. (32) 271-47-97 Biuro otwarte: poniedziałek- piątek 10.00 - 17.00 sobota, niedziela, święta 10.00 - 15.00 i cały skład boksu... czyli Rudy, Klucha, Max, Kamelek, Fax... UWAGA - AUKCJA ma charakter charytatywny! ZANIM zalicytujesz - koniecznie zadzwoń [FONT=Times New Roman]692-581-343[/FONT]. Oferty niepoprzedzone kontaktem będą usuwane. (Myślę, że wszyscy to rozumieją - szukamy domu dla żywej, czującej istoty. Rozmowa jest niezbędna). [FONT=Calibri]Pomożemy w transporcie na terenie Polski, jeśli będzie taka potrzeba.[/FONT] (w allegro jest dużo więcej zdjęć - ale już tu były to wywaliłam). http://www.allegro.pl/item978878185_kamel_i_fax_fantastyczne_chlopki_pies_psy.html Quote
Kinia1984 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 trzymam kciuki za ta przyjazn...:) ja tez mam pod opieka dwoch takich Jarka i Leszka , marzy mi sie dom dla nich dwoch...(chlopaki w moim banerku)...ciezko rozdzielac psiaki ktore bez siebie zyc nie moga... Quote
Ajula Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 fajowe psiaki, faktycznie należy im się wspólny domek żeby tak dogomaniackie domki i portfele były z gumy :hmmmm: Quote
koosiek Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Skoro tu tyle cioteczek się zebrało... To ja nieśmiało zaproszę do Biga, który mi strasznie na sercu leży :( On nie potrzebuje deklaracji. Potrzebuje odrobiny zainteresowania. Pięciu minut poświęconych na rozesłanie maili o nim do znajomych. I kawałka ogródka, w którym będzie mógł w spokoju dożyć swych dni... http://www.dogomania.pl/threads/182356-stary-BIG-ledwo-siAE-rusza-szukamy-DS-na-doA-ywocie-POMOCY-nowe-foty-str-16 Quote
Ingrid44 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Chlopaki w gore, pokazujcie sliczne pysie :) Quote
RenW Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='Bjuta']Poznajmy się zatem! Reniutek jestem, jakby co... tak Wunia mnie ochrzciła.:p:eviltong: Quote
laikinia Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Az dziw, ze ta parka przyjaciol jeszcze nie znalazla domku... :( oby juz niedlugo im sie poszczescilo :) Quote
Szarotka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Boze przyszlam na watek i watku nie poznalam :):) Witam wszystkich i Pati i ja od jutra bedziemy ludzi scigac i molestowac a wiadomo o co :):) Pieniadze (deklaracje) Dzisiaj mozecie sobie odpoczac, bo sie Wam nalezy, ale od jutra, nie ma lekko.:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
RenW Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='Szarotka']Boze przyszlam na watek i watku nie poznalam :):) Witam wszystkich i Pati i ja od jutra bedziemy ludzi scigac i molestowac a wiadomo o co :):) Pieniadze (deklaracje) Dzisiaj mozecie sobie odpoczac, bo sie Wam nalezy, ale od jutra, nie ma lekko.:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Matko, ta Ciotka z nas soki wyciśnie.;):evil_lol: Quote
Bjuta Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='RenW']Reniutek jestem, jakby co... tak Wunia mnie ochrzciła.:p:eviltong: Bjuta - miło mi! Quote
Szarotka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 RenW napisał(a):Matko, ta Ciotka z nas soki wyciśnie.;):evil_lol: No tak wlasnie wyciagam sokowinik a mam taki z prasa hydrauliczna, to ani grama nie zostaje, wystko wyciska :):) Quote
mmd Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Szarotka napisał(a):No tak wlasnie wyciagam sokowinik a mam taki z prasa hydrauliczna, to ani grama nie zostaje, wystko wyciska :):) Strach tu wchodzić. Założę konto w Szwajcarii:) Quote
Szarotka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Chlpocy sie przypomniaja :):) i od jutra deklaracje zbieraja. Quote
Olena84 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Ja juz jestem u chlopakow takze prosze mnei nie wyciskac! Quote
Pies Wolny Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Monika z Katowic napisał(a):Obaj chłopcy są śliczni! Chłopcy są prze - śliczni i wszy - stko mają naj, a jak coś nie mają to też mają. I tak trzymać, bo.... :cool3: A tak w sprawie sprawy Szarotka powiedz proszę kto się ośmielił .... nie przybyć, to ja już .... z paszczą pełną zębów (jeszcze !) ;) lecę. PS. Chciałem zapytać, a Kamel to nie jest aby jakaś rodzina Taliba Tuptanego, zwanego Jednookim Pożeraczem Serc Niewieścich ? Quote
mamamuminka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 .............................................. Quote
mamamuminka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 RenW napisał(a):Matko, ta Ciotka z nas soki wyciśnie.;):evil_lol: aż strach tu przyjść :diabloti::evil_lol: [quote name='Pies Wolny']A tak w sprawie sprawy Szarotka powiedz proszę kto się ośmielił .... nie przybyć, to ja już .... z paszczą pełną zębów (jeszcze !) ;) lecę. .......i strach tu nie przyjść :diabloti::diabloti::evil_lol: Quote
Szarotka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Co do Taliba i Kamela to chyba moze jednynie z wygladu, bo z tego co wiem, to pieski bardzo lagodne. Quote
Kaja i Aza Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Mnie nie bylo przez chwile, ale tez juz jestem, wycisnieta. Quote
Szarotka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Kaja i Aza napisał(a):Mnie nie bylo przez chwile, ale tez juz jestem, wycisnieta. Welcome to the club :):) No ale bede chodzic i molestowac, moze sie komus spodoba i da grosza :):) Quote
Ingrid44 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 A co tu tak cicho, wszyscy juz spia ? :) :) :) Quote
Recommended Posts