Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej może to głupio zabrzmi ale moja mama chce założyć schronisko dla zwierząt, przeczytała w gazecie że dużo się psów błąka i pomyślała że by mogła założyć chodzi do technikum weterynaryjnego i będzie technikiem weterynarii i niedawno napisała do wójta gminy Łyszkowice o (nie wiem jak to nazwać) sponsoring ? coś takiego na rozbudowę i leczenie psów. A już wcześniej myślała o tym bo pełno psów się błąka w okolicach no i jak myślicie czy to dobry pomysł ??

Posted

Jeśli Twoja mama jest pewna, że stać ją będzie na utrzymanie schroniska, tych wszystkich zwierząt, w przyzwoitych warunkach, jak najbardziej jestem za ;) W każdym razie, życzę powodzenia ;)

Posted

Przed założeniem schroniska proponuję zadbać o to, żeby Wasze prywatne psy nie rozmnażały się między sobą.

teraz Bastek biega szczęśliwy w zagrodzie i ma już 8 lat A i rok temu został pierwszy raz tatą

Sara - została porzucona w polu obok autostrady siedziała tam jakieś 2 tygodnie aż mama ją wzięłą do domu po miesiącu okazało się że jest w ciąży :/ było 8 szczeniaczków wszystkie znalazły kochane domy później okazało się że jest znów ciąży tym razem z Bastkiem

Posted

Greven napisał(a):
Ja p... *. Dziękuję, dobranoc.

Greven, nie przesadzaj. :evil_lol: W szczecińskim schronisku pracuje pani, której fundacja prowadzi giełdę zwierząt, w zamyśle giełda ma pomagać zwierzętom bezdomnym, w rzeczywistości pomaga w sprzedaży tzw. psów w typie rasy ludziom bezsensownie je rozmnażającym.
Ponieważ, szczenięta są nieoznakowane ciężko stwierdzić ile ich skończy w schronisku, ale zakup z reguły odbywa się w obecności rozanielonych dzieci płci obojga, a rodzice, podejrzewam że w wiekszości kupują coś, co ku ich przerażeniu wkrótce zacznie szczać, sr...., gryźć, a dziecku, jak to dziecku "zabawka" znudzi się po paru dniach, choć pewnie wyląduje na ulicy dopiero w okolicach wakacji.
Także, to chyba nasza polska specyfika i specyficzne rozumiana "miłość do zwierząt".

Posted

pinkmoon napisał(a):
Przed założeniem schroniska proponuję zadbać o to, żeby Wasze prywatne psy nie rozmnażały się między sobą.

Otóż to :roll: