Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wątek zakładam na prośbę osoby która tak jak i my wszyscy nie może patrzeć obojętnie na krzywdę naszych braci mniejszych.

Kim jest człowiek jeśli nie człowiekiem?

Kto dał mu prawo odbierać życie innym istotom?

Pan w wieku 85 lat ma psiaka rasy pekińczyk. Gacek bo o nim mowa ma 9-10 lat.
Opiekun Gacka jest ciężko chory na cukrzycę i zaawansowaną miażdżycę i chce zdrowego pekińczyka uśpić, ponieważ idzie do szpitala a nie chce oddać psa do schroniska.
Pan już kiedyś korzystał z pomocy sąsiadów którzy zobowiązali się do opieki na Gackiem jednak zobowiązania te nie zostały dotrzymane.
Obecnie Pan jest w sytuacji bez wyjścia bo nie ma osoby której mógłby powierzyć opiekę nad swoim przyjacielem podczas pobytu w szpitalu.

Prosimy bardzo o pomoc w znalezieniu dla Gacka nowego domu. Pan chciałby aby był to najlepiej dom w Łodzi u osoby, która będzie chciała od czasu do czasu udzielić informacji na temat psiaka.
Psiak jest zaszczepiony, zdrowy trochę rozpieszczony ale spokojny i grzeczny.
Jedynym "ale" które może ale nie musi zniechęcić nowego domu dla Gacka jest fakt iż psiak nie widzi na jedno oczko i na drugie też prawdopodobnie niedowidzi.

Mamy czas TYLKO do końca marca potem jeżeli nie znajdzie dom Gacek odbędzie swój ostatni spacer do lecznicy po ZŁOTY STRZAŁ i dołączy do innych towarzyszy za Tęczowym Mostem.
Sprawa jest pilna.

Dlatego tez zdjęcia dołożone będą później jeżeli będzie taka możliwość, ponieważ jest utrudniony kontakt z Panem.

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Livka napisał(a):
Zapisuję - ile jeszcze tych psich tragedii :shake:

Porozsyłam trochę Gacusia na początek ...

nie wiem ile ale wczoraj miałam od koleżanki info że koło niej jest kolejna bida. kazałąm jej zgłaszać do fundacji . będę z nią w kontakcie i mam nadzieję że nie będzie potrzeby zakładać kolejnego wątku

Posted

zapisuje sobie, dzięki Nikus za link.

Zaraz pomysle.

Trzeba pisac do wszystkich ludzi z Łodzi.
Z Łodzi na pewno jest ewatonieja, a dalej pomyslę....
Trzeba podpytać Temidę czy nie zna kogoś kto miałby w Łodzi jakiś DT.

Posted

bokami coś pokręciłam do Joli od jadzi i ona też swoimi i na teraz dostałam też info że być może będzie osoba zainteresowana Gackiem. ale być może to nie znaczy na pewno.

Posted

magdola napisał(a):
zapytam tesciow...jest mala szanasa, ale jest.... a on wykastrowany jest??? bo to argument!

nawet jak nie jest to zostanie..to do załatwienia,prawda Polubek?