Mada:) Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 fizia, super! :) Aronię można zobaczyć na miejscu w schronisku tyskim. Dzięki dziewczyny za pomoc! :D Quote
Madallena Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 No to trzymamy kciuki ! Aronia, wskakuj na pierwsza ;) Quote
fizia Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Ta osoba poprosiła o filmik, bo się nie chciał wyświetlić. Dzisiaj dostałam tylko odpowiedz - [FONT=Arial]Bardzo dziekuje za pomoc.[/FONT] Quote
Madallena Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 acha :(... to chyba oznacza: dziekujemy, ale chcemy pieska, ktorym bedziemy mogli sie poczwalic, ktory bedzie umial chodzic na smyczy, niczego nie bedzie sie bal, bedzie sie wszystkim podobac i nie bedziemy mieli z nim problemow...;/ Quote
fizia Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 W sumie trudno powiedzieć, bo ja napisalam, że tylko pomagam w ogłaszaniu, przesłałam działający link do filmiku i poprosiłam o kontakt podany w ogłoszeniu. Ale jesli się nie kontaktowała ta osoba z Wolontariuszami, to obawiam się, że tak to może właśnie znaczyć. Kurcze tej maliźnie tak by się przydał jakiś DT, myślę, że pomalutku odzyskałaby wiarę w człowieka i bylby z Niej super kochany psiak te oczka... Quote
grazyna9915 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Madallena napisał(a):Zmienilam zdanie, wyedytowalam post :( Sytuacja mega zadluzonych benkow (mamy dlugi w tysiacach zlotych) zmusza mnie do podjecia pewnych zmian. Moge wziac mala na DT, na socjalizacje. DT bedzie jednak platny 10 zl/doba z karma. Cala kwota zostanie przeznaczona na Diego - bernardyna, ktory siedzi w hotelu (400 zl/mies + karma). Jezeli znajoma Amigo nie bedzie w stanie wziac malej, przemyslcie moja propozycje. Jest czas, jutro przyjezdza do mnie sunia na DT. Aronie moge wziac jak Fizia pojdzie do DS. Madallena w styczniu byłaś w Tychach i miałaś ze znajomymi wziąść trzy psy z naszego schroniska, niestety nie wzięliście żadnego (Aronia już wtedy była). Mam wrażenie, że dla Ciebie wzięcie Aronii w tej chwili jest tylko interesem, a nam zależy na tym by Aronia trafiła do domku który ją pokocha nawet gdyby to miał być domek tymczasowego. Na obecną chwilę brakuje również deklaracji i ja mam nadzieję, że nim one się uzbierają to mała będzie już z kimś kto ją pokocha. Quote
AlfaLS Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Aronia to malutka psinka, która potrzebuje domu i swojego człowieka, któremu będzie mogła zaufać;). Mam nadzieję, że uda nam się znaleźć dla niej dom stały w dość krótkim czasie bo psiaki nakolankowe mimo wszystko szybciej domki znajdują;). Poza tym z tego co wiem Aronia powolutku zaczyna ufać ludziom i biorąc pod uwagę warunki, jakie panują w tyskim schronisku i stosunek pracowników i wolontariuszy do psiaków myślę że można jej dać czas na przekonanie się ze człowiek nie jest zły. A w tym czasie w miarę spokojnie szukać domu stałego. Po działkach, na których Aronia dotąd była akurat to schronisko jest czymś dużo lepszym. Jest miejscem z pełną miską i opieką. Z poczuciem bezpieczeństwa;). Myślę, że dom tymczasowy, taki na kilka dni czy tygodni wprowadzi więcej zamieszania w małej główce Aronii niż pożytku. Jeszcze się dobrze nie przywiąże do swojego człowieka a już jej się ten człowiek zmieni, to może spowodować że straci to zaufanie, które uzyska.... Myślę, że w przypadku Aronii musimy się skupić na ogłaszaniu, ogłaszaniu, ogłaszaniu.......... Quote
UBOCZE Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Czy możesz, Grażyna , podać swój mail? Aronia czeka na swoją kolejkę na bazarku ogłoszeniowym, a ja dopiero teraz :oops: uświadomiłem sobie, że nie podałem tam kontaktu mailowego. Drogą mailową zostaną przesłane linki aktywacyjne do wielu ogłoszeń... Quote
grazyna9915 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 UBOCZE nasza kochana AlfaLS ponownie zaoferowała swoją pomoc i będzie aktywować ogłoszenia, tak że bez problemu można podaj jej e-mail. AlfaLS, Ubocze wielkie dziękuję!!! Quote
UBOCZE Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 grazyna9915 napisał(a):UBOCZE nasza kochana AlfaLS ponownie zaoferowała swoją pomoc i będzie aktywować ogłoszenia, tak że bez problemu można podaj jej e-mail. AlfaLS, Ubocze wielkie dziękuję!!! Świetnie!!! Prześlę Zuzce z bazarku i mam nadzieję, że już niedługo ogłoszenia malutkiej będą!!! Quote
AlfaLS Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 UBOCZE napisał(a):Świetnie!!! Prześlę Zuzce z bazarku i mam nadzieję, że już niedługo ogłoszenia malutkiej będą!!! I przyniosą naszej malutkiej Aronii domek :lol:. Quote
UBOCZE Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Zuza z bazarku poinformowała, że jeszcze w tym tygodniu będą dla Aronii ogłoszonka...:lol::lol::lol: Quote
AlfaLS Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='UBOCZE']Zuza z bazarku poinformowała, że jeszcze w tym tygodniu będą dla Aronii ogłoszonka...:lol::lol::lol:[/QUOTE] Super! I bedziemy trzymać kciuki, żeby malutka znalazła domek najlepszy z najlepszych:lol: Quote
UBOCZE Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Właśnie dochodzą na mój mail linki aktywacyjne ogłoszeń ...:lol: Zuza nie zdążyła zmienić na mail Alfy, ale jest tak zapracowana ogłoszeniami, że nie będę jej zawracał głowy. Będę trzymał rękę na pulsie. Ponadto jest podany tel. Grażyny jako kontaktowy...:lol: Quote
Madallena Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='grazyna9915']Madallena w styczniu byłaś w Tychach i miałaś ze znajomymi wziąść trzy psy z naszego schroniska, niestety nie wzięliście żadnego (Aronia już wtedy była). Mam wrażenie, że dla Ciebie wzięcie Aronii w tej chwili jest tylko interesem, a nam zależy na tym by Aronia trafiła do domku który ją pokocha nawet gdyby to miał być domek tymczasowego. Na obecną chwilę brakuje również deklaracji i ja mam nadzieję, że nim one się uzbierają to mała będzie już z kimś kto ją pokocha.[/QUOTE] Decyzja o wzięciu JAKIEGOKOLWIEK psiaka z Tych nie należała do mnie. gdybym mogła wzięłabym wszystkie. Wszystkie informacje, które były podane o psiakach na wątku były błędne. więc wybacz ale osoba, która psiaki miała wziąć, równiez wyjechała stamtąd bardzo zawiedziona po przejechaniu trasy Warszawa _ śląsk w stanie w jakim była. ;/ Prosiłam Cię wtedy o pokazanie mi mikropsiaków. Pokazałaś czarna małą (w boksie ze szczeniakami), o której mówiłam wszystkim dzwoniącym do mnie ze śląska po Kajtka (jest jeszcze ta suczka?). czemu nie pokazałaś mi Aronii? A później znajduję ją na wątku mikrusów? Gdybys mi ją pokazała wzięłabym ją tak samo jak wzięłam Celę (tego samego dnia) ze schroniska w RŚ. Sama mówiłaś, że schronisko w RŚ jest gorsze, dlatego mając jedno miejsce u siebie na mikrusa zdecydowałam się, że wezmę je z "gorszego" schronu. Interes? Gdyby był to interes pieniądze powędrowały by do mojej kieszeni. A tak nie jest, więc nie mów mi tu o interesach. I nie mów mi jakim DT jestem, bo nie wiesz, więc nie pieprz bzdur, że u mnie w domu Aronia miałaby źle. Interes, dobre sobie. ps. Staruszek Antoś z Tych znalazł dom? (ja najbardziej, wiem że najlepszy pod słońcem). Więc nie gadaj głupot, że chcę pomagać psom dla interesu. Quote
UBOCZE Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Może zmienimy temat, a przy okazji słownictwo? Quote
Madallena Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 AlfaS. niestetyy, nie zgodze się z Twoją wypowiedzią. :) Aronia potrzebuje DT nawet na kilka dni! Ta sunia odżyje, dla niej świat otworzy się na nowo. DT to dla niej ratunek, jak dla wszystkich wystraszonych sunieczek. Miałam ostatnio u siebie taką sunię. Nawet bardziej wycofaną. Robiła pod siebie przez półtora tygodnia. Spacer był dla niej koszmarem i katorgą. Wycofana, przerażona, kuliła się i mrużyła oczęta, gdy ktoś chciał ją pogłaskać. Pio dwóch tygodniach odmieniła się nie do poznania. Po trzech (w sobotę) trafiła do nowego, wspaniałego DS. Oczywiście u nich znowu robi pod siebie ale proces socjalizacji z samym człowiekem trwał dwa dni (a nie półtora tygodnia, jak u mnie). I to jest właśniue plus DT. Nie wiem czy zauwazyłyście/liście ale ludzie stali się strasznie wygodni. Chcą psiaki, które potrafią zachowywac czystość, są kochane, łatwe w prowadzeniu. Kraty zniechęcają. Tkliwe teksty tez przestały porszać towarzystwo (w przypadku moich adopcji tak jest). Dlatego DT dla Aronii i to jak najszybsze (!) to dla niej MEGA szansa. Quote
Madallena Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='UBOCZE']Może zmienimy temat, a przy okazji słownictwo?[/QUOTE] A które słownictwo jest takie złe? Moja wypowiedź była odpowiedzią na postawione mi zarzuty. Inaczej nie potrafię tego ująć. :( Quote
UBOCZE Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='Madallena'] I nie mów mi jakim DT jestem, bo nie wiesz, więc nie pieprz bzdur[/QUOTE] Ja tam nie wiem, które słownictwo złe, ale może będzie wiedział moderator... Quote
AlfaLS Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 A ja się bardzo cieszę, że będą już ogłoszenia naszej Aronii:multi:. Mam nadzieję, że dzięki nim znajdzie szybko domek i będzie wreszcie kochana i zaopiekowana:lol:. Mam propozycję - skupmy się w tej chwili na szukaniu suni domu stałego bo dla niej to jest najważniejsze. Skoro osoby znające Aronię, mające z nią kontakt na co dzień twierdzą że Aronia robi postępy, zaczyna ufać tym których zna to nie ma żadnego powodu żeby im nie wierzyć... UBOCZE dzięki piękne za akcję ogłoszeniową:Rose::Rose::Rose: Sam wiesz że przynosisz szczęście "tyszakom" to mam nadzieję że tak też będzie i tym razem :lol: Quote
UBOCZE Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 By rozgonić ciemne chmury, Trza Aronię pchać do góry!!!:lol::lol::lol: Quote
Mada:) Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 By pokazać jej świat piękny, trzeba domu dla panienki! :) By naprawić krzywdy z lat, trzeba zmienić dla niej świat! Quote
Recommended Posts