Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

acha :(... to chyba oznacza: dziekujemy, ale chcemy pieska, ktorym bedziemy mogli sie poczwalic, ktory bedzie umial chodzic na smyczy, niczego nie bedzie sie bal, bedzie sie wszystkim podobac i nie bedziemy mieli z nim problemow...;/

Posted

W sumie trudno powiedzieć, bo ja napisalam, że tylko pomagam w ogłaszaniu, przesłałam działający link do filmiku i poprosiłam o kontakt podany w ogłoszeniu.

Ale jesli się nie kontaktowała ta osoba z Wolontariuszami, to obawiam się, że tak to może właśnie znaczyć.

Kurcze tej maliźnie tak by się przydał jakiś DT, myślę, że pomalutku odzyskałaby wiarę w człowieka i bylby z Niej super kochany psiak

te oczka...

Posted

Madallena napisał(a):
Zmienilam zdanie, wyedytowalam post :(

Sytuacja mega zadluzonych benkow (mamy dlugi w tysiacach zlotych) zmusza mnie do podjecia pewnych zmian.

Moge wziac mala na DT, na socjalizacje. DT bedzie jednak platny 10 zl/doba z karma. Cala kwota zostanie przeznaczona na Diego - bernardyna, ktory siedzi w hotelu (400 zl/mies + karma).

Jezeli znajoma Amigo nie bedzie w stanie wziac malej, przemyslcie moja propozycje. Jest czas, jutro przyjezdza do mnie sunia na DT. Aronie moge wziac jak Fizia pojdzie do DS.

Madallena w styczniu byłaś w Tychach i miałaś ze znajomymi wziąść trzy psy z naszego schroniska, niestety nie wzięliście żadnego (Aronia już wtedy była).

Mam wrażenie, że dla Ciebie wzięcie Aronii w tej chwili jest tylko interesem, a nam zależy na tym by Aronia trafiła do domku który ją pokocha nawet gdyby to miał być domek tymczasowego.

Na obecną chwilę brakuje również deklaracji i ja mam nadzieję, że nim one się uzbierają to mała będzie już z kimś kto ją pokocha.

Posted

Aronia to malutka psinka, która potrzebuje domu i swojego człowieka, któremu będzie mogła zaufać;). Mam nadzieję, że uda nam się znaleźć dla niej dom stały w dość krótkim czasie bo psiaki nakolankowe mimo wszystko szybciej domki znajdują;). Poza tym z tego co wiem Aronia powolutku zaczyna ufać ludziom i biorąc pod uwagę warunki, jakie panują w tyskim schronisku i stosunek pracowników i wolontariuszy do psiaków myślę że można jej dać czas na przekonanie się ze człowiek nie jest zły. A w tym czasie w miarę spokojnie szukać domu stałego. Po działkach, na których Aronia dotąd była akurat to schronisko jest czymś dużo lepszym. Jest miejscem z pełną miską i opieką. Z poczuciem bezpieczeństwa;). Myślę, że dom tymczasowy, taki na kilka dni czy tygodni wprowadzi więcej zamieszania w małej główce Aronii niż pożytku. Jeszcze się dobrze nie przywiąże do swojego człowieka a już jej się ten człowiek zmieni, to może spowodować że straci to zaufanie, które uzyska.... Myślę, że w przypadku Aronii musimy się skupić na ogłaszaniu, ogłaszaniu, ogłaszaniu..........

Posted

Czy możesz, Grażyna , podać swój mail? Aronia czeka na swoją kolejkę na bazarku ogłoszeniowym, a ja dopiero teraz :oops: uświadomiłem sobie, że nie podałem tam kontaktu mailowego.
Drogą mailową zostaną przesłane linki aktywacyjne do wielu ogłoszeń...

Posted

grazyna9915 napisał(a):
UBOCZE nasza kochana AlfaLS ponownie zaoferowała swoją pomoc i będzie aktywować ogłoszenia, tak że bez problemu można podaj jej e-mail.

AlfaLS, Ubocze wielkie dziękuję!!!

Świetnie!!! Prześlę Zuzce z bazarku i mam nadzieję, że już niedługo ogłoszenia malutkiej będą!!!

Posted

UBOCZE napisał(a):
Świetnie!!! Prześlę Zuzce z bazarku i mam nadzieję, że już niedługo ogłoszenia malutkiej będą!!!

I przyniosą naszej malutkiej Aronii domek :lol:.

Posted

[quote name='UBOCZE']Zuza z bazarku poinformowała, że jeszcze w tym tygodniu będą dla Aronii ogłoszonka...:lol::lol::lol:[/QUOTE]
Super! I bedziemy trzymać kciuki, żeby malutka znalazła domek najlepszy z najlepszych:lol:

Posted

Właśnie dochodzą na mój mail linki aktywacyjne ogłoszeń ...:lol:

Zuza nie zdążyła zmienić na mail Alfy, ale jest tak zapracowana ogłoszeniami, że nie będę jej zawracał głowy. Będę trzymał rękę na pulsie. Ponadto jest podany tel. Grażyny jako kontaktowy...:lol:

Posted

[quote name='grazyna9915']Madallena w styczniu byłaś w Tychach i miałaś ze znajomymi wziąść trzy psy z naszego schroniska, niestety nie wzięliście żadnego (Aronia już wtedy była).

Mam wrażenie, że dla Ciebie wzięcie Aronii w tej chwili jest tylko interesem, a nam zależy na tym by Aronia trafiła do domku który ją pokocha nawet gdyby to miał być domek tymczasowego.

Na obecną chwilę brakuje również deklaracji i ja mam nadzieję, że nim one się uzbierają to mała będzie już z kimś kto ją pokocha.[/QUOTE]

Decyzja o wzięciu JAKIEGOKOLWIEK psiaka z Tych nie należała do mnie. gdybym mogła wzięłabym wszystkie. Wszystkie informacje, które były podane o psiakach na wątku były błędne. więc wybacz ale osoba, która psiaki miała wziąć, równiez wyjechała stamtąd bardzo zawiedziona po przejechaniu trasy Warszawa _ śląsk w stanie w jakim była. ;/

Prosiłam Cię wtedy o pokazanie mi mikropsiaków. Pokazałaś czarna małą (w boksie ze szczeniakami), o której mówiłam wszystkim dzwoniącym do mnie ze śląska po Kajtka (jest jeszcze ta suczka?). czemu nie pokazałaś mi Aronii? A później znajduję ją na wątku mikrusów?

Gdybys mi ją pokazała wzięłabym ją tak samo jak wzięłam Celę (tego samego dnia) ze schroniska w RŚ. Sama mówiłaś, że schronisko w RŚ jest gorsze, dlatego mając jedno miejsce u siebie na mikrusa zdecydowałam się, że wezmę je z "gorszego" schronu.

Interes? Gdyby był to interes pieniądze powędrowały by do mojej kieszeni. A tak nie jest, więc nie mów mi tu o interesach. I nie mów mi jakim DT jestem, bo nie wiesz, więc nie pieprz bzdur, że u mnie w domu Aronia miałaby źle. Interes, dobre sobie.

ps. Staruszek Antoś z Tych znalazł dom? (ja najbardziej, wiem że najlepszy pod słońcem). Więc nie gadaj głupot, że chcę pomagać psom dla interesu.

Posted

AlfaS. niestetyy, nie zgodze się z Twoją wypowiedzią. :)

Aronia potrzebuje DT nawet na kilka dni! Ta sunia odżyje, dla niej świat otworzy się na nowo. DT to dla niej ratunek, jak dla wszystkich wystraszonych sunieczek.
Miałam ostatnio u siebie taką sunię. Nawet bardziej wycofaną. Robiła pod siebie przez półtora tygodnia. Spacer był dla niej koszmarem i katorgą. Wycofana, przerażona, kuliła się i mrużyła oczęta, gdy ktoś chciał ją pogłaskać. Pio dwóch tygodniach odmieniła się nie do poznania. Po trzech (w sobotę) trafiła do nowego, wspaniałego DS.
Oczywiście u nich znowu robi pod siebie ale proces socjalizacji z samym człowiekem trwał dwa dni (a nie półtora tygodnia, jak u mnie). I to jest właśniue plus DT.

Nie wiem czy zauwazyłyście/liście ale ludzie stali się strasznie wygodni. Chcą psiaki, które potrafią zachowywac czystość, są kochane, łatwe w prowadzeniu. Kraty zniechęcają. Tkliwe teksty tez przestały porszać towarzystwo (w przypadku moich adopcji tak jest). Dlatego DT dla Aronii i to jak najszybsze (!) to dla niej MEGA szansa.

Posted

[quote name='UBOCZE']Może zmienimy temat, a przy okazji słownictwo?[/QUOTE]

A które słownictwo jest takie złe?
Moja wypowiedź była odpowiedzią na postawione mi zarzuty. Inaczej nie potrafię tego ująć. :(

Posted

[quote name='Madallena'] I nie mów mi jakim DT jestem, bo nie wiesz, więc nie pieprz bzdur[/QUOTE]

Ja tam nie wiem, które słownictwo złe, ale może będzie wiedział moderator...

Posted

A ja się bardzo cieszę, że będą już ogłoszenia naszej Aronii:multi:. Mam nadzieję, że dzięki nim znajdzie szybko domek i będzie wreszcie kochana i zaopiekowana:lol:. Mam propozycję - skupmy się w tej chwili na szukaniu suni domu stałego bo dla niej to jest najważniejsze. Skoro osoby znające Aronię, mające z nią kontakt na co dzień twierdzą że Aronia robi postępy, zaczyna ufać tym których zna to nie ma żadnego powodu żeby im nie wierzyć...
UBOCZE dzięki piękne za akcję ogłoszeniową:Rose::Rose::Rose: Sam wiesz że przynosisz szczęście "tyszakom" to mam nadzieję że tak też będzie i tym razem :lol: