Mona1991 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 "I płynie się dalej... I płynie się dalej... " Quote
Mona1991 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Witam czwartek z rana naszego Misia! Quote
monika55 Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Misiek dziczeje. Poszczypuje kolegów. Taki kudłaczek to aż sie popłakał przez niego. Quote
szafra Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Ten najnowszy kudłaczek, który z nimi siedzi? Biedulek... Misiek szykuj się do domu! :evil_lol::evil_lol: Quote
shanti Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 No niestety, to nie ten sam Misiek jaki był na poczatku. Ale wiadomo, schronisko, przetrwa najsilniejszy.:-( Quote
Mona1991 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Tak to jest w stadzie... Ale nie martwmy się na zapas... Zawsze może znaleźć się ktoś, kto go wyciągnie... Misiek!!!!!!!!!!!!!! Quote
monika55 Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Pechowcu, a może ten rok będzie lepszy. Quote
monika55 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Skacze jak wariat. Ani mu zdjęcia nie można zrobić. Quote
Mona1991 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 No trzeba mu to przyznać, że za kratami to jak ping-pong... Ale jak już wyjdzie... Byle przy nodze, byle koło człowieka... Taka duża ciapa... Ile jeszcze osób ominie przechodząc takiego kundziolka? Quote
kameralna Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Przypominam się :) Chciałam zrobić ogłoszenia dla Misia ale może lepsze będzie Allegro? Kto mógłby to zrobić? Pokryłabym koszty. Potrzebne byłyby fotki, krótki opis Misiaka no i osoba, która wystawiłaby taką aukcję. Dajcie znać. Trzeba przerwać ten zastój. Quote
monika55 Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 Dzieki. Bazarku nie widzę. Zaczynają usuwać z Allegro i z niektórych innych.:angryy: Nie wiem jak ominąć nowe przepisy. Quote
kameralna Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 (edited) [quote name='monika55']Dzieki. Bazarku nie widzę. Zaczynają usuwać z Allegro i z niektórych innych.:angryy: Nie wiem jak ominąć nowe przepisy. Sprawdziłam. Na Allegro są aukcje psów do adopcji. O ile sobie przypominam jeden z adminów wypowiadał się w tym temacie. Allegro ponoć nie jest targowiskiem, którego dotyczyłyby nowe przepisy. Muszę poszukać tego wątku na cafe. Już mam: "> Czy w związku z ustawą wchodzącą jutro w zycie zniknie z > Allegro opcja sprzedaży zwierząt bez rodowodu? Czy jak to > będzie wyglądać? Jako ten, któremu zdarzyło się zarówno sprzedać, jak i kupić psa bez rodowodu, jedno słowo do dyskusji. Po pierwsze, rozmawiajmy na podstawie oficjalnych dokumentów - np. tego. Po drugie, moim zdaniem Allegro absolutnie nie jest "targowiskiem, targiem ani giełdą" w rozumieniu tej ustawy. Intencją ustawodawcy, jak już ktoś powiedział, było zapobieżenie przetrzymywania zwierząt na placach targowych, w upale czy mrozie, obłapywania ich przez setki osób itp. Sprzedawane na Allegro zwierzę nie opuszcza swojego "miejsca chowu lub hodowli". Tyle, jeżeli chodzi o artykuł 10a pkt 1. Jeżeli chodzi o artykuł 10a pkt 2 - z tego, co widzę, że zabronione jest rozmnażanie, a nie sprzedaż. Na Allegro nikt niczego nie rozmnaża. To sytuacja analogiczna do "szarej strefy" - czy to Allegro powinno kontrolować, czy czyjaś sprzedaż ma już znamiona działalności gospodarczej? Niektórzy powiedzą, że tak, ale zgodzą się też, że to spór akademicki i że sprawa na pewno nie jest jednoznaczna. I tak samo - czy to Allegro powinno stwierdzać, czy dany pies/kot został rozmnożony w celach handlowych, a może jednak w innych? To byłoby raczej trudne... Zwróćcie uwagę, że czym innym jest jednak posiadanie koncesji lub nie, a czym innym tak płynne pojęcie, jak "w celach handlowych" lub nie... Maciek Śnieżek Zespół Allegro + Oferia" [FONT=monospace] i jeszcze to: [/FONT]"Znowelizowana ustawa nie będzie miała wpływu na zasady handlu na Allegro. Pozdrawiam, Michał Gieniusz Zespół Allegro" Edited January 17, 2012 by kameralna cytat Quote
Atrisko Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 (edited) Kameralna_czy możesz to wkleić na poniższym wątku http://www.dogomania.pl/threads/221055-gt-gt-gt-Allegro-blokuje-aukcje-adopcyjne-zemsta-pseudohodowc%C3%B3w-czy-nadgorliwo%C5%9B%C4%87-lt-lt-lt piszą tam właśnie o Allegro i jego niecnych poczynaniach Edited January 20, 2012 by Atrisko Quote
kameralna Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Atrisko napisał(a):Kameralna_czy możesz to wkleić na poniższym wątku http://www.dogomania.pl/threads/2210...C4%87-lt-lt-lt piszą tam właśnie o Allegro i jego niecnych poczynaniach Atrisko, link nie niestety działa. Chętnie poczytam, bo już pogubiłam się w tych allegrowych zasadach. Moniko ale masz jakieś plany, co do Fargo? Quote
Atrisko Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 http://www.dogomania.pl/threads/221055-gt-gt-gt-Allegro-blokuje-aukcje-adopcyjne-zemsta-pseudohodowc%C3%B3w-czy-nadgorliwo%C5%9B%C4%87-lt-lt-lt Wklejam jeszcze raz... a gdyby znowu nic, to kliknij w link w moim podpisie Quote
DT Iwa Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 :crazyeye: Ja też podniosę i będe tu zaglądać :eviltong:;) Quote
Mona1991 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Misiaku dalej skaczesz przy tych kratach... Quote
Recommended Posts