Tiger Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Cygan.......... Starszy pan...... Bardzo fajny......... Naprawdę ........ Quote
Pitty Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Jezeli wszystko pojdzie pomyslnie , jeszcze w tym tygodniu zaadoptuje Bandiego , ktory ma jedenascie lat.Niestety nie moge przygarnac wszystkich psiakow , ktorych los mnie smuci i boli , ale bede "trzymala kciuki" za Cyganka. Moze sie uda.Historie takich starszych psow sa szczegolnie smutne.Rozmawiajac z ludzmi o adopcjach, czesto spotykam sie z niechecia do przygarniecia starszych lub kalekich zwierzat. Uzasadnienie jest zawsze takie samo:"przeciez taki pies/ kot pozyje moze tylko 2-3 lata" lub "tylko trzy nogi ? nieee-jak to wyglada." Ale czy wlasnie nie to jest cudowne? Dac takiemu "dziadziusiowi" szczesliwa starosc lub byc swiadkiem jak chory biedak zamienia sie w zdrowego,zadowolonego psa (nawet jezeli brakuje mu ogona lub nogi).Moja suczka jest ze schroniska w Fuldzie,w Niemczech.Do dzisiaj regularnie zagladam na ich strone internetowa.Schronisko czesto opisuje tam tzw.beznadziejne przypadki,ktore po adopcji przechodza niesamowita przemiane.Ze zdjeciami "przed" i "po". I naprawde czasami lza sie kreci , jakie cuda moze zdzialac pelna miseczka,cieple poslanie i duzo milosci.Zycze duzo szczescia i zeby ktos tego maluszka "odkryl". To zdjecie , na ktorym daje lapke po prostu "scina z nog".:shake::shake::shake: Quote
*Gajowa* Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Cyganek jak nabroi wówczas w ramach przeprosin siada i podaje łapki naprzemian - trudno się wtedy na niego gniewać... Quote
niunia448 Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 o jejku wzruszajace;(az mi sie poplakalo;( a jak mu tam jest w tym hoteliku??dobre ma warunki mieszkaniowe? Quote
*Gajowa* Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Cyganek mieszka w budzie i kojcu. Kojec jest przez większą częśc dnia otwarty i Cyganek biega z dwiema suczkami, ktore akceptuje. Na czas spacerów drugiego psa-samca i koleżanki, której Cyganek nie lubi kojec jest zamykany dla jego bezpieczeństwa. Niestety Cyganek sam spowodował konflikt z tymi psiakami i cały czas go podsyca... Quote
niunia448 Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 o kurcze:/ nie wyglada to ciekawie:( wazne ze ma gdzie spac i co jesc boziu gdybym mogla to bym go wziela do siebie ;((((((((((serce mi peka;((((( Quote
Tiger Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Szukamy domku dla sloldziaka - staruszka........ Staruszka , ale bardzo żwawego , no i jak się okazuje odrobinkę kłótliwego............. Ale to po prostu strszy pan ,który próbuje wychować młodzież........... Quote
anielica Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 Cyganku, na pewno w końcu znajdzie Cię Twój Człowiek, wierzę w to! Quote
Tiger Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Staruszek ........... Czekamy na domek........ Quote
niunia448 Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 czemu tu nikt nie zaglada?????????;((((((((;(((((((:(((((( Quote
Tiger Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Cyganek jeszcze na dobranoc - przypomina się wszystkim !!!! Quote
anielica Posted December 8, 2006 Author Posted December 8, 2006 Nikt nie zajrzał od dwóch dni :shake: Quote
Tiger Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Staruszku... Czy ktoś cię jeszcze pokocha ??? Kto podaruje Cyganowi spokojną i ciepłą starośc ? Quote
Kitty Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Staruszek odwiedził nas (mnie i Tiger) i wiem, ze to wspaniały pies. Mam nadzieję, ze szybko znajdzie domek. :kciuki: Quote
anielica Posted December 9, 2006 Author Posted December 9, 2006 Cyganek czeka na domek. Nie zapominajmy o nim... Quote
*Gajowa* Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Właśnie nie zapominajmy o nim - on sam domku nie znajdzie :shake: . Quote
anielica Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 A jak się czuje Cyganek? Grzeczny jest? Nadal nie akceptuje tego nowego psiaka? Quote
Tiger Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Cyganek...... nasz staruszek ... Domku.....znajdź się dla Cyganka !!!! Quote
anielica Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 Cyganek czeka, i czeka, i czeka...:-( Quote
*Gajowa* Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Cyganek jest w zasadzie grzeczny, posłuszny, rozumie wszystko co sie do niego mówi ale... uwielbia biegać pod kojec Seda oraz Arii i wywołuje awantury. Jazgot jest taki, że muszę interweniować ze względu na sąsiadów - z tym jest największy problem. Quote
anielica Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 No to w górę Cyganku, potrzebny Ci domek, Twój własny, najwłaśniejszy. Może gawiadka domek przyniesie??? :oops: Quote
Estera Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 hop,hop. komu malego rozbojnika? :cool3: Quote
Recommended Posts