Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rudzia - tak nazwała sunię koleżanka, która dokarmiala psy - oszczeniła się zimą w norze wykopanej na terenie szkoły. Miala dwa szczeniaki, został jeden
W piątek hycel koczował na psy (trafiłyby do Kielc) ale na szczescie sie nie pojawiły. Dzisiaj są już u mnie. Suka ma około roku - pokryta pewnie w pierwszą cieczkę, szczeniak koło 4 miechów - Marta nazwała ją Melką
Melka odrobinę nieufna, Rudzia już oswojona i pokazująca brzuch do drapania.
Obie sunie są maleńkie - Melka jeszcze rośnie, ale myślę, że przybędzie jej naprawdę niewiele. Rudzia jest maleńka, tak z 6 kg i niestety świeżutko pokryta , ale to da się naprawić.
Bardzo pilnie szukam tymczasu przynajmniej dla Rudzi - mama wywali mnie z domu - to 5 psów
Obie są kochane, Melka nie potrafi sama zostawać, ale to normalne u szczeniaka.

Błagam, pomóżcie, jeśli nie my - czekają na nie Kielce.. są już na tyle oswojone, ze hycel bez problemu je zgarnie.

P.S. Mam awarię sprzętową, więc kontakt jedynie telefoniczny - może być sms, oddzwonię w razie potrzeby. tel. 794108930 , możecie też pisać do jogi albo Toli - znają sprawę.

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem na zaproszenie Toli. Tola :mad: jeszcze parę takich wątków a nie wygrzebie się z nory, w którą sama się zakopie.
Śliczności moje ( to do psiaków, nie Toli) trzeba jak najszybciej znaleźć wam jakiś domek. Wiem, że to trudne ale nie niemożliwe.

Posted

tak,
Marlena ma problem z komputeram. Psy są u niej w domu, ale to jest tymczasowy tymczas:(.
Jej mama zgadza się tylko na jednego tymczasa, a jest nim obecnie mix dalmata moja Alma, te dwa to podwójny bonus powodujący potworne spięcia

Posted

Tak, ale jutro sterylka.

Dziękuje wszystkim ciotkom za odwiedziny..

Sunie są śliczne i kochane.
Rudzia, ma max 1,5 roku - śliczna maleńka i mega łagodna sunia. Super do domu z dziećmi, potrafi chodzić na smyczy, obie sunie zachowują czystość... Do tej pory mieszkały w norze a mimo wszystko czystość zachowują - co swiadczy o ich inteligencji. Rudzia jest naprawde maleńka, całkowicie sięga mi do pół łydki. Melka jest troszkę większa, ale urośnie nieznacznie. Jak to szczeniak biega cieszy się , skacze, nosi zabawki, prosi o uwagę. Nie potrafi zostawać sama - wyje - ale to normalka u szczeniaków.
Ma dredy, ale szybko się ich pozbędziemy i będzie jeszcze piękniejsza!
Szybko wszućcie je na ogłoszenia - Rudzie jako już wysterylizowaną - może damy rade bez tymczasu!
Chociaż łatwo nie jest...
Mam max kilka dni, jeśli mama dziewuch nie wypuści mają szansę nie trafić do schronu...
Postaram się zaszczepić szczeniaka we wtorek u nas (szczepienia chyba nie spi**szy), bo jutro nie dam teściowej jogi naraz dwóch psów - także Melke ogłaszajcie jako zaszczepioną i odrobaczoną z książeczką zdrowia.
Musimy to 'załatwić' migiem ...

Posted

Marlena prosiła o przekazanie, że jeśli ktoś będzie ogłaszał dziewczyny, to żeby wpisać, że obie ciachnięte. Jutro jak da radę obie będą po zabiegu, a jak nie to najpierw mama a potem córunia