Marlena:) Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Rudzia - tak nazwała sunię koleżanka, która dokarmiala psy - oszczeniła się zimą w norze wykopanej na terenie szkoły. Miala dwa szczeniaki, został jeden W piątek hycel koczował na psy (trafiłyby do Kielc) ale na szczescie sie nie pojawiły. Dzisiaj są już u mnie. Suka ma około roku - pokryta pewnie w pierwszą cieczkę, szczeniak koło 4 miechów - Marta nazwała ją Melką Melka odrobinę nieufna, Rudzia już oswojona i pokazująca brzuch do drapania. Obie sunie są maleńkie - Melka jeszcze rośnie, ale myślę, że przybędzie jej naprawdę niewiele. Rudzia jest maleńka, tak z 6 kg i niestety świeżutko pokryta , ale to da się naprawić. Bardzo pilnie szukam tymczasu przynajmniej dla Rudzi - mama wywali mnie z domu - to 5 psów Obie są kochane, Melka nie potrafi sama zostawać, ale to normalne u szczeniaka. Błagam, pomóżcie, jeśli nie my - czekają na nie Kielce.. są już na tyle oswojone, ze hycel bez problemu je zgarnie. P.S. Mam awarię sprzętową, więc kontakt jedynie telefoniczny - może być sms, oddzwonię w razie potrzeby. tel. 794108930 , możecie też pisać do jogi albo Toli - znają sprawę. Quote
Mike i Morgan Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Marleno zmień rozmiar zdjęć bo tych nie widać bo są za duże:D Quote
Tola Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Marlena ma kłopoty z komputerem... Zaraz moze uda mi się wrzucic je zmniejszone... Szczeniak Sunia Quote
Tola Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Tylko nie schron:shake: Rodzinka cudna, mam nadzieję, ze szybko znajdzie sie jakies miejsce.. Quote
beka Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 zapisze się. Sunie to moze na mikro psy zgłosic a sunieczkę na kudłacze Quote
Igiełka Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Cudowne maleństwa- śliczne sunie. Mają bystre oczka. Quote
marysia55 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Jestem na zaproszenie Toli. Tola :mad: jeszcze parę takich wątków a nie wygrzebie się z nory, w którą sama się zakopie. Śliczności moje ( to do psiaków, nie Toli) trzeba jak najszybciej znaleźć wam jakiś domek. Wiem, że to trudne ale nie niemożliwe. Quote
Madallena Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 No masz Ci los :(:( Jutro wysle je zainteresowanym osobom chcacym zaadoptowac mikropsiaka! Ale to jutro bo musze zrobic porzadek w poczcie. Oby cos z tego wyszlo :( Quote
kizimizi Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 zapisujue sobie. Od nowego tygodnia bardziej pomogę Quote
jogi Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 ten szczenior jest przecudny, myslę, że go szybko rozdamy. Sunia tez ślicznota. Marlena daj opis, to wystawię allegro Quote
Mike i Morgan Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Ten szczenior wygląda jakby był wymieszany z szorstkowłosym jamnikiem fajny jest:D Quote
sacred PIRANHA Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 zapisuję i podrzuce zainteesowanej rodzince Quote
agusiazet Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Szczeniorek rewelacyjny, mamusi też nic nie brakuje! Ktoś nawet szukała na Dogo rudowłosej suczki, zgłoszona jest tam? I w ogóle to gdzie pieski są? U Marlenki? Quote
jogi Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 tak, Marlena ma problem z komputeram. Psy są u niej w domu, ale to jest tymczasowy tymczas:(. Jej mama zgadza się tylko na jednego tymczasa, a jest nim obecnie mix dalmata moja Alma, te dwa to podwójny bonus powodujący potworne spięcia Quote
LadyS Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 A jak ze szczepieniami? Pewnie ani jedna, ani druga nie ma nic? Quote
malagos Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Jestem na zaproszenie Toli. Rozumiem, ze mamuśka znów w ciaży?... Quote
Marlena:) Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Tak, ale jutro sterylka. Dziękuje wszystkim ciotkom za odwiedziny.. Sunie są śliczne i kochane. Rudzia, ma max 1,5 roku - śliczna maleńka i mega łagodna sunia. Super do domu z dziećmi, potrafi chodzić na smyczy, obie sunie zachowują czystość... Do tej pory mieszkały w norze a mimo wszystko czystość zachowują - co swiadczy o ich inteligencji. Rudzia jest naprawde maleńka, całkowicie sięga mi do pół łydki. Melka jest troszkę większa, ale urośnie nieznacznie. Jak to szczeniak biega cieszy się , skacze, nosi zabawki, prosi o uwagę. Nie potrafi zostawać sama - wyje - ale to normalka u szczeniaków. Ma dredy, ale szybko się ich pozbędziemy i będzie jeszcze piękniejsza! Szybko wszućcie je na ogłoszenia - Rudzie jako już wysterylizowaną - może damy rade bez tymczasu! Chociaż łatwo nie jest... Mam max kilka dni, jeśli mama dziewuch nie wypuści mają szansę nie trafić do schronu... Postaram się zaszczepić szczeniaka we wtorek u nas (szczepienia chyba nie spi**szy), bo jutro nie dam teściowej jogi naraz dwóch psów - także Melke ogłaszajcie jako zaszczepioną i odrobaczoną z książeczką zdrowia. Musimy to 'załatwić' migiem ... Quote
karolciasz28 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Jestem na zaproszenie Toli;) Dziewczyny czy podratują Was ogłoszenia, bo ja mogę zrobić, tylko jakieś gotowe krótkie opisy i już. Quote
papryka Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Dziewczyny Aldira na ktoryms watku umiescila tego linka... moze warto podpytac o miejsce na DT dla psiakow??? http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2119397_hotel_dla_psiakow_serdecznie_zaprasza.html Quote
jogi Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Marlena prosiła o przekazanie, że jeśli ktoś będzie ogłaszał dziewczyny, to żeby wpisać, że obie ciachnięte. Jutro jak da radę obie będą po zabiegu, a jak nie to najpierw mama a potem córunia Quote
Recommended Posts