Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wychudzona suczka rasy wyżeł niemiecki przebywa obecnie w schronisku w moim mieście. Niestety na chwilę obecną nie posiadam żadnych informacji na jej temat.
Jutro zrobie jej kilka zdjęć oraz postaram się czegoś dowiedzieć na jej temat.

Posted

Sunia oceniona w schronisku na 8 lat, ale na moje oko ma ok.3. Sunia siedzi w schronisku od 2 lutego, wałęsała się z łańcuchem na szyi. Jutro bedę miala fotki.

Posted

anoukuje nie dodała zdjęć ani nic nie napisała.

Więc ja napiszę,
W schronisku w Elblągu obecnie przebywają dwie piękne, czarne suczki Wyżlice Niemieckie - krótkowłose....
mają ok 6 miesięcy... zostały odebrane właścicielom wraz z ich matką...
Mama znalazła domek, a dziewczyny czekają na kochające domy.
Są urocze, spragnione miłości i świata.
Dla niewiedzących czarne wyżły występują i są ich hodowle w Polsce.

a oto one:

Posted

W 2005 lub 2006 roku czarny jednolity pies wnk został skradziony w Warszawie z posesji- możliwe że to jakieś jego potomstwo. Na pewno jednak nie są czystej krwi- nie są więc wyżłami niemieckimi krótkowłosymi ani szorstkowłosymi.

• 2 weeks later...
Posted

anoukje napisz o tej suni podstawowe informacje:
-stosnek do ludzi
-stosunek do innych psów/suk
-kontakt w sprawie adopcji
-jeśłi nie miasto to choć województwo

bez tych danych nie zrobimy ani ogłoszenia, ani nic. :(

Posted

W schronisku suni dali około ośmiu lat, ale wydaję mi się że około sześciu. Jeszcze nie mam pewności czy sunia jest wysterylizowana- dzisiaj to zweryfikuję. Sunia jest bardzo spokojna- jest na wybiegu z innymi psami, raczej trzyma się na uboczu. Do ludzi jest pozytywnie nastawiona. Sunia przebywa w woj. kujawsko- pomorskim. Kontakt: 506102211

Posted

Mam już informacje odnosnie sterylki- sunia jak na razie nie została wysterylizowana, ale schronisko obiecało że będzie. Tak, to mój numer tel. Zajmę się adopcją tej suni.

Posted

w takim razie robię ogłoszenia napiszę, że suczka nie zostanie wydana po sterylizacji, błagam dopilnuj tego, bo dzwonią rozmnażacze i szukaja suk za dormochę do pseudohodowli :(

Posted

Sunia na pewno zostanie wysterylizowana przed adopcją. Dzisiaj się dowiem na kiedy przewidziany jest zabieg. Zajmuje się adopcjami od dawna i dopilnuje aby wszytsko było w porzxadku.

Posted

Niestety wieści są takie, że sunia gaśnie w oczach. Jej depresji coraz bardziej się pogłębia i obawiam się, że jeśli nie trafi jak najszybciej do kochającego domu może być kiepsko.

Posted

Fajnie by było gdyby można było stworzyć suni domowe warunki, bo każdy dzień w schronisku pogarsza jej stan. Z sunią naprawdę nie jest dobrze.

Posted

anoukje napisał(a):
Fajnie by było gdyby można było stworzyć suni domowe warunki, bo każdy dzień w schronisku pogarsza jej stan. Z sunią naprawdę nie jest dobrze.

anoukje nie bardzo rozumiem wątek - czy ta sunia (czarna wyżlica) do adopcji ma 6 mc czy 8 lat?
W jakim schronie przebywa?

I dla mnie najważniejsze - jak się ma do dzieci?? Mam w domu dwójkę.

Ta czarna wyżlica piękna, proszę o więcej informacji i zdjęć ewentualnie na maila. Zalezy mi żeby sunia była młoda - tak do roku, moze dwóch :p

Posted

Vikii napisał(a):
anoukuje nie dodała zdjęć ani nic nie napisała.

Więc ja napiszę,
W schronisku w Elblągu obecnie przebywają dwie piękne, czarne suczki Wyżlice Niemieckie - krótkowłose....
mają ok 6 miesięcy... zostały odebrane właścicielom wraz z ich matką...
Mama znalazła domek, a dziewczyny czekają na kochające domy.
Są urocze, spragnione miłości i świata.
Dla niewiedzących czarne wyżły występują i są ich hodowle w Polsce.

a oto one:

Czy któraś z tych młodziutkich wyżlic jest jeszcze do adopcji?
Poproszę o informację o czarnej i czekoladowej suni :p

Posted

anoukje nie bardzo rozumiem wątek - czy ta sunia (czarna wyżlica) do adopcji ma 6 mc czy 8 lat?
W jakim schronie przebywa?

I dla mnie najważniejsze - jak się ma do dzieci?? Mam w domu dwójkę.

Ta czarna wyżlica piękna, proszę o więcej informacji i zdjęć ewentualnie na maila. Zalezy mi żeby sunia była młoda - tak do roku, moze dwóch

ten wątek dotyczy kilkuletniej, szorstkowłosej wyżlicy z kuj-warminskiego. Na zdjęciach powyżej są dwie młode suczki mix, który BYŁY do adopcjiw Elblągu. Już obie maja dom.

Posted

Tanitka dziękuję za wyjaśnienie.
Myślałam, że to w końcu wątek zbiorczy, skoro były też zdjęcia innych suczek.

Mam nadzieję, że sunia szorstka znajdzie szybko domek.

Posted

Mam dobre wieści. Suczka poszła wczoraj do nowego domku:-) Zaczęłam powoli tracić nadzieję, ale na szczęscie znalazł się dla niej fajny domek. Mam nadzieje, że sunia szybko wydobrzeje.:multi: