yunona Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Jamnik to jak człowiek - cytuję Isadorę, zresztą sama też o tym wiem. Dokładnie nie lubi tego co Ty nie chciałabyś, żeby Ci ktoś uczynił. I głównie taką zasadą należy się kierować, a jednocześnie starać się przekabacić na swoją modłę tak, żeby nie dać sobą rządzić.:mad: Jamniki są bardzo mądrymi psiurkami, rozumieją dokładnie co się do nich mówi. Właśnie wróciłam ze spaceru , jako że nic i nikt nie przeszkadza o tej porze, a że jest dość ciepło Ferka i Harutek poleciały bez "kożuszków". Późną wieczorową porą urządzamy biegi , najlepsza jest Ferka.:lol: Gdy wróciliśmy do domu, Harutek grzecznie usiadł pod łazienką (nie musiałam nic mówić - jest to rezultat dwuletniej pracy nad nim), natomiast Ferka zawsze mi ucieka i mokra wskakuje na koc. Ani jedno ani drugie nie lubi wycierania choć robię to b. delikatnie. Harutek powarkuje, a Ferka zawsze pokazuje kły ale po cichu.:diabloti: Harutek nauczył się tego i bez gadania robi co trzeba a Ferka niereformowalna - była zawsze b. łagodna i rozpuściliśmy ją do oporu i to teraz wyłazi ( ja latam za nią z ręcznikiem). Praca w sumie polegała na pospacerowym rzucaniem haseł np. wycieramy brzuszki albo zdejmujemy obróżki; idziemy spatuchny (spać), jak się zawieruszą wąchając glebę w krzakach na hasło idziemy Harutek i Ferka biegną do mnie. Jednym słowem trzeba z nimi rozmawiać - powtarzając pewne stałe wyrazy. Ludziska z boku przyglądający się aż nie chcą wierzyć , że takie posłuszne i wiedzą o co chodzi. Zresztą Bianka ma ich "trochę" więcej i doskonale o tym wie i na pewno państwu kubusiowemu podpowiada, choć widać , że sami świetnie sobie radzą.:multi: Quote
Mika31 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 ciocie okaleczony jamnik pomocy http://www.dogomania.pl/threads/198258-staruszek-jamniczek-ma-wr%C3%B3ci%C4%87-do-schronu Quote
bianka0 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Jamniki również różnią się między sobą. Tak jak ludzie. Nasz Goliacik to taki mały oligofrenik, móżdżek ma malutki jak Kubuś Puchatek. Jego zainteresowania krążą pomiędzy piłeczką, miseczką, chrapaniem i głaskaniem. Nie jest zbyt bystry, powiedziałabym - jest lekko ociężały. Widać to zresztą podczas konfrontacji z Tuptusiem, który jest kwintesencją jamniczej inteligencji i złośliwości. Goliacik pozostał jak wieczny szczeniaczek i tak się zachowuje. Ale za to najbardziej lubią go wszyscy goście :evil_lol: Quote
magenka1 Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 Czy można liczyć na nowe wieści kubusiowe? Quote
bianka0 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 U Kubusia wszystko w porządku, coraz bardziej zżyty z rodziną. Coraz mniej pozwala sobie na swoje humory. Nic niepokojącego w czasie rozmowy nie zauważyłam. Quote
bianka0 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Dostałam zdjęcie Kubusia na komórkę od nowego pana :p Quote
beataczl Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 da rade je wkleic na watek?... najwazniejsze,ze Kubus ma wlasna rodzinke :loveu: Quote
bianka0 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Jak nakarmię moje prosiaczki i odnajdę sprzęt, to będę próbowała. Quote
Isadora7 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 bianka0 napisał(a):Jak nakarmię moje prosiaczki i odnajdę sprzęt, to będę próbowała. a jak nie to możesz odesłać mmsy do mnie to wstawię Quote
bianka0 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Dostałam na razie jednego, jeżeli nie śpisz, to prześlę. Dziękuję, ale Bianka znowu pożyczyła sobie moje rzeczy. :angryy: Quote
bianka0 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 I jest nareszcie kochany, nowa rodzina zaakceptowała go z tym charakterkiem jaki ma. Quote
magenka1 Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 [quote name='Isadora7'] Jaj fajnie go znowu widzieć i do tego w domowym klimacie :) Quote
beataczl Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 magenka1 napisał(a):Jaj fajnie go znowu widzieć i do tego w domowym klimacie :) dokladnie...az sie wzruszylam.. no i wyglada pieknie :smile: Quote
bianka0 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Ale piłeczki nie widzę, a Kubuś z nią się nie rozstawał.:crazyeye: Quote
Ulka18 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Troche jakby schudl chlopaczek. Wydawal mi sie troche grubszy, masywniejszy. Najwazniejsze, ze jest szczesliwy i kochany. Quote
Recommended Posts