magenka1 Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 jak ja się cieszę bozie hura hura cioteczki jeśli potrzebna kasa na drogę to piszcie smsa ja jestem u znajmych na kilka dnia i nie mam stałego dostępu jak cos nr 667 440 784 piszcie smsa robię przeleje mam 80 zł kurcze jaka wiadomość w sobotę wiexczorem bede dopiero w domu Quote
bianka0 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Przepraszam, ale dzięki mojej pracowitej tymczasowiczce nie mam dostępu do domowego laptopa,:mad: mogę szybko coś opisać będąc w pracy. Pomimo zwlekania z mojej strony z odpowiedzią dla pana, wykazał się on niebywałą cierpliwością. Dzwonił i dopytywał się o Kubusia, bardzo konsekwentnie starał się uzyskać pozytywną decyzję o adopcji. Ani cienia zdenerwowania i pretensji, martwił się że jego dom nie został przez nas zatwierdzony. W związku z tym pomęczyłyśmy go wczoraj z Julią telefonicznie ( każda osobno ), wykład o chodzeniu na początku na smyczy, adresatce, czipowaniu i sto innych tematów. Nie wiem co sobie o nas pomyślał, ale zniósł to ze stoicką cierpliwością :diabloti: Wrażenie obie odniosłyśmy pozytywne, Kubuś będzie tam obdarzony miłością i jest oczekiwany w tym domu.Pan obiecał zastosować się do wszystkich wskazówek. Jest tam bardzo bliziutko kiku,która myślę że w razie komplikacji nie odmówi pomocy. Więc Kubuś szuka teraz transportu aż pod Zgorzelec. Najpóźniej będzie okazyjny w listopadzie i nowy pan dalej będzie cierpliwie na niego czekał. Quote
magenka1 Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 to może ja zmienię tytuł, ze szukamy transportu do Zgorzelca? Quote
yunona Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Cieszę się, że Kubuś:loveu: wreszcie znalazł domek i myślę tak jak Wy , że będzie to dobry domek. Z taką cierpliwością i konsekwentnie czekał ten Pan na Kubusia, na pewno też sam ma jamniczy charakter. Uparty i niezmieniający zdania.:lol: Oby Kubuś jak najszybciej trafił do swojego Pana.:multi: Brawo dziewczyny!:loveu: Quote
magenka1 Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 Murko czy poinformowałaś Ediego (Kubusia) że jedzie do nowego domu? :) Czy jest jakiś transport w planach do Zgorzelca? Quote
bianka0 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 W listopadzie być może będzie transport do Niemiec, ale o dacie i jego możliwości poinformuje Murka. W każdym razie pan o tym wie, że na pieska będzie trzeba poczekać i czeka cierpliwie. Quote
Murka Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Trasnport byłby pod koniec listopada, tyle na razie wiem. Na dokładną datę musimy trochę poczekać. No dzisiaj jedna babka spod Janowa wyjechała do Zgorzelca, ale autobusem... No i to pani po 60-tce, nie dałaby sobie rady w takiej trasie z charakternym przerośniętym jamniorkiem :-( Quote
Isadora7 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Ja myślę jednak że allegro może będzie u mnie lecieć tyle ze nie wyróżnione takie zwykłe. Aby zwyczajnie nie zapeszyć. Co sądzicie? Quote
magenka1 Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 No nie wiem czy jak pan zobaczy allegro to nie wkurzy się , ze ogłaszamy jego psa Isadoro7 jakoś mało cie ostatnio na dogo, mam nadzieje , że wszystko u Ciebie w porządku Quote
Isadora7 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 [quote name='magenka1']No nie wiem czy jak pan zobaczy allegro to nie wkurzy się , ze ogłaszamy jego psa Isadoro7 jakoś mało cie ostatnio na dogo, mam nadzieje , że wszystko u Ciebie w porządku Decyzja należy do Was. Obecne allegro jest jeszcze 3 dni. Dajcie znać wobec tego czy wznawiać czy nie? a u mnie... cóż samo życie, ale jakoś sie podnoszę. Quote
bianka0 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Dziękuję Isadoro za allegro. Ale mówiłam panu, że zdejmiemy ogłoszenia. Powiedział, że będzie cierpliwie czekał na Kubusia, tak jak czekał do tej pory. Ja mu obiecałam że Kubuś będzie zaklepany już dla niego.Pan ma do mnie nr telefonu, gdyby zdarzyły się jakieś nieprzewidziane okoliczności ma zadzwonić. Quote
Isadora7 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 [quote name='bianka0']Dziękuję Isadoro za allegro. Ale mówiłam panu, że zdejmiemy ogłoszenia. Powiedział, że będzie cierpliwie czekał na Kubusia, tak jak czekał do tej pory. Ja mu obiecałam że Kubuś będzie zaklepany już dla niego.Pan ma do mnie nr telefonu, gdyby zdarzyły się jakieś nieprzewidziane okoliczności ma zadzwonić. Ok teraz już wiem, że pan miał obiecane zdjęcie ogłoszeń. Obecne allegro które ma jeszcze 3 dni oznaczyłam że jest adoptowany. A dziękować nie ma za co, każdy pomaga jak może a Kubuś ma u mnie allegro od samego początku i jak każdego jamnika ciągnę aż do adopcji. Quote
bianka0 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 [quote name='Isadora7']Ok teraz już wiem, że pan miał obiecane zdjęcie ogłoszeń. Obecne allegro które ma jeszcze 3 dni oznaczyłam że jest adoptowany. A dziękować nie ma za co, każdy pomaga jak może a Kubuś ma u mnie allegro od samego początku i jak każdego jamnika ciągnę aż do adopcji. To jeśli mogę, to zapraszam Cię na wątek Jasia, na którego czeka miejsce u funi. http://www.dogomania.pl/threads/195073-Jamiczek-Ja%C5%9B-330-z%C5%82.-na-transport-i-wykup-r%C3%B3wna-si%C4%99-%C5%BCycie. Na miejsce Kubusia jak wszystko pójdzie dobrze przyjedzie Szarp. Quote
magenka1 Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 To następca Kbusia będzie jego kolega ze schroniska fajne bo ten paluch to moloch niestety Isadora dziękuję za wszystkie allegra i ogłoszenia Kubusia Quote
Isadora7 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 magenka1 napisał(a):Odwiedzam Kubusia a i ja go odwiedzam :):):) Quote
Murka Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Ja też go odwiedzam :eviltong: Nosek już w końcu wygląda znośnie, uszka też. Maść od bianki0 się skończyła, myślę, że na razie można zrobić przerwę i obserwować czy znów się nie zacznie łuszczyć. Quote
bianka0 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Przygotuję w razie czego jeszcze jedną tubkę dla pana gdyby była wznowa, niestety z grzybicą tak jest i trzeba się wykazać dużą wytrwałością. Quote
nemesea Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 moze bylo by prosciej podac mu antybiotyk? szybciej pozbyl by sie choroby... a tak pozatym chcialam zapytac czy Jakub wybiera sie w droge? Quote
yunona Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Myślę, że Kubuś mi wybaczy :oops: , szukamy DS dla pieska z wątku : http://www.dogomania.pl/threads/195860-gt-gt-gt-Wyrzucili-wpad%C5%82em-pod-samoch%C3%B3d-co-ze-mn%C4%85-b%C4%99dzie-Chc%C4%99-do-Ludzia-lt-lt-lt-lt?p=15673857#post15673857 Zapraszam.:lol: Quote
Murka Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Kubuś w drogę wybiera się w ostatni weekend listopada. Quote
magenka1 Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Mam nadzjeje, że Pan czeka cierpliwie i już się przygotował :) Quote
bianka0 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Pana już poinformowała Murka. Cieszę się że Kuba jedzie do domu, z drugiej strony kiedy jest tu obok wiem ze jest bezpieczny. Ale hotelik to hotelik, Kubuś musi mieć swój dom i człowieka. Nie może do końca życia być w hoteliku.:shake: Quote
Recommended Posts