Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 869
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bianka0 napisał(a):
Julia przed wyjazdem prosiła, żeby Kubusiowi szukać jednak jakiegoś bezpieczniejszego domu, więc Kubuś nadal potrzebuje ogłoszeń.

Nie ma sprawy po pracy wznowie mu allegro, obiecałam mu to do skutku :)

Posted

Murka napisał(a):
Dzisiaj wieczorem dzwoniła jakaś pani zainteresowana Edim, chciałaby go zobaczyć na żywo i ma się odezwać jak będzie mogła podjechać.

Skąd jest ta pani ?

Posted

magenka1 napisał(a):
Wisełka ale nam nowinę napisałaś a koleżanka ma już kogoś? :)

No już zarezerwowała innego pieska :roll: :roll: :roll: A na prawdę poważnie myślała nad Edim ale tu się tyle pisało o jakimś domku dla niego i byłam pewna że Edi już na swoje idzie a tu lipa...

Posted

domek nie wyaplił niestety ale na pewno się znajdzie jeszcze jakiś cudny,
ale muszę się pochwalić jeszcze jednym bo moój ukochany Olek, którego wyciągnęliśmy ze schronu dzikuska a potem był w hoteliku wczoraj po 7 miesiącach pojechał do domku do Poznania a tak długo czekał i nie zapowiadało się, ze znajdzie odpowiedni domek a tak już są nawet zdjęcie zobaczcie
http://www.dogomania.pl/threads/172985-**-Od-25.09-Olu%C5%9B-we-wspania%C5%82ym-domku-w-Poznaniu!-Nareszcie!-ROCZNIAK-OLU%C5%9A/page290?p=15439843#post15439843

Posted

biankaO napisałam Ci kiedyś a pv wiadomość z pytanie co zrobić z pieniędzmi na Kubusia? miało być na paliwo na drogę do domu :)
czy Ci przelać czy na razie trzymać u siebie na koncie ?

Posted

bianka0 napisał(a):
Skąd jest ta pani ?

Nie wiem, ale z tego co zrozumiałam to z okolicy.
Na tygodniu dzwoniła też jakaś pani z Janowa i pytała o małego pieska, powiedziałam o Kubusiu, Łatusiu i o dwóch suczkach (Kawie i Migotce). Dzisiaj dzwoniła, chciała przyjechać do nas obejrzeć psiaki, ale akurat wybieraliśmy się do mojej mamy, ma przyjechać we wtorek po południu. Mam nadzieję, że okaże się to dobry domek i jeśli nie Kubuś (tam są jakieś dzieci, ale nie dopytywałam w jakim wieku) to może inny psiak się załapie.

A Kubuś miewa się świetnie, rozbrykał się na całego, ma takie biegi, że za każdym razem nie mogę wyjść z podziwu jak on to robi, że łapek nie zgubi. Fantastycznie zaczepia psiaki do zabawy :) Bryka jak szalony.
No i już trochę zaczął mnie szanować :p Mam juz na niego sposób, trzeba się wydrzeć :roll: a Kubuś spuszcza łebek i tup tup tup grzecznie tam gdzie trzeba. Ciekawe, że zawsze wie o co mi chodzi :diabloti: Ciekawe też, że żadne smaczki, prośby, wołania nie zdają egzaminu, a jedno małe huknięcie robi z niego aniołka :cool3:
Ma charakterek, ale też trzeba przyznać, że mało który psiak cieszy się tak jak on, to jest eksplozja radości. Np. dzisiaj jak wróciliśmy wieczorem do domu to Kubuś był akurat na ogrodzie. Wpadł jak tajfun przez otwarte drzwi samochodu i skakał po wszystkim machając ogonem rozdając buziaki :loveu:

Nochalek już wygląda dobrze, ale w uszkach nadal łuszczy się skóra. Przerzuciłam się więc na zaczynanie od smarowania uszek (smaruję nasączonym gazikiem, sprayu Kubuś totalnie nie toleruje), wtedy im sie dostaje najwięcej imaverolu, bo przedtem zaczynałam od nochalka i jak smarowałam ucholki to gazik był mniej wilgotny. Smaruję też częściej niż przedtem i wydaje mi się, że jest ciut lepiej.
Teraz już mamy regularny układ z Kubusiem i nawet nie ucieka jak widzi mnie z gazikiem, wie że mam też smaczki dla niego, którymi zajada się przez całą kurację ;)

Posted

Magdenka przepraszam zapomniałam Ci odpisać, że bardzo dziękuję za bazarek i proszę bardzo żebyś trzymała pieniążki dla niego na ewentualny transport.
Byłam pewna, że odpisałam, ale w moim wieku widocznie już ujawnia się skleroza :oops:
Na razie Kubuś jest na plusie i będę pilnowała żeby ten plus był stale do momentu jego adopcji.
Wisełka skorzystał inny piesek i to jest najważniejsze, Kubuś jest bezpieczny i skutecznie poddawany socjalizacji.
U mnie w domu jamniki niestety też tylko reagują na wrzask i mam wrażenie, że udzieliło się to pozostałym domownikom.
To czekamy do jutra. Murko gdyby pani nie wybrała żadnego pieska, to ja mam malutką Nukę do adopcji, która wychowywały dzieci pod szkołą i ona je uwielbia niezależnie od wieku. Nie zostawiłam jaj w domu na wsi.

Posted

magenka1 napisał(a):
Cioteczki Isadoro mogłabym poprosić banerek dla Ediego (Kubusia)? :)
Zabawne są te opisy Kubusia , bardzo się cieszę Murko, ze Kubuś zaczął Cię szanować :)

zaraz zrobie