Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 869
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zgłosił się jeszcze jeden dom dla Kubusia, w Warszawie. Gdyby Kubuś pojechał do Olszyny to ta pani jest gotowa przygarnąć innego jamniczka, który do nas trafi, można będzie przedstawić jej następcę Kuby, może nie musiałby jechać do nas ;)

Jeszcze wcześniej dzwoniła pani z Krakowa, ale ma już charakterną retrieverkę i raczej nie zdecyduje się na drugiego dominanta.

N.t. wizyty nic nie wiem.

Posted

Murka napisał(a):
Wizyta w Olszynie jutro po południu :)
Zobaczymy co tam wyjdzie i wtedy pomyślimy co robić z Warszawą, tak czy siak pewnie tam też będzie potrzebna wizyta.

Jesli będzie wolna Warszawa to można by puścić jamniczka znalezionego w Warszawie Wawer-Międzylesie 19 pozycja na ogólnym
jamniki do adopcji z całej Polski, bo grozi mu Paluch. Gdyby domek sprawdzono to odpadła by sprawa transportu i psiak nie wyląduje w schronie.

Posted

Nie znam niestety dzielnicy. Jak już będzie po wizycie w Olszynie i będziemy wiedzieć co i jak to skontaktuje się z Panią i powiem jej o sytuacji, zapytam też o dzielnicę.
Podajcie mi proszę fotki i wiek jamniczka, który ma przyjechać na miejsce Kubusia i tego od yunony, to od razu Pani podeślę jeśli wizyta w Olszynie wypadnie ok.

Posted

Ten domek w Warszawie będziemy sprawdzać chyba pod kątem Kubusia, bo kikou była na wizycie i ogólnie wrażenie jest takie sobie. Mnie najbardziej martwi, że tam nie ma płotu :(

Kikou obiecała, że opisze wizytę jak będzie miała chwilkę.

Posted

Murka napisał(a):
Ten domek w Warszawie będziemy sprawdzać chyba pod kątem Kubusia, bo kikou była na wizycie i ogólnie wrażenie jest takie sobie. Mnie najbardziej martwi, że tam nie ma płotu :(

Kikou obiecała, że opisze wizytę jak będzie miała chwilkę.

ale już wszystko zdradziłaś.... ;)
domek serdeczny...
ale jest kilka drobnych mankamentów, które omówiłyśmy telefonicznie....
no np właśnie brak płotu,
panie Opiekunki podejmą już na pewno słuszne decyzje

Posted

Rozmawiałam wczoraj z kiku, której bardzo serdecznie dziękuję za wizytę :loveu:
Również mam mieszane uczucia. Domek na typowej polskiej wsi, bez ogrodzenia, ale droga bez dużego ruchu samochodowego.Ludzie serdeczni, Kuba byłby w domu, poprzednie pieski też były tam dobrze traktowane. Ja boję się czego innego. Chłopak jest młody, samotny, za rok może się ożeni ,przyjdzie nowa pani, urodzi się dziecko, czy będzie nadal miejsce w domu dla Kubusia ?

Posted

właśnie koktail dziecko(niemowlak)plus jamnik nie zawsze wychodzi psy mają różne charaktery a ludzią nie zawsze chce się pracować z psem,a brak płotu....jamniki to uciekinierzy jak poczuje kota lub innego psa to trzeba szybko biegać

Posted

Widzę magdenka1 że chciałaś pomóc i hasło na wizytę w Wa-wie wrzuciłaś :cool3:
Wizytę chciała zrobić osobiście Julia jeszcze przed swoim wyjazdem ( gdyby to była nieodległa dzielnica). Niestety rozmowa była krótka, ludzie się wycofali, chcą najpierw pooglądać sobie pieska :crazyeye:
No cóż mamy jeszcze 2 tygodnie do transportu, żeby podjąć ewentualną decyzję o dalekim wyjeździe Kubusia. Duży plus, że chłopak nie chce sobie pooglądać pieska, tylko pragnie właśnie jego.
Mamy zgryz, jest dużo za i przeciw.