Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 869
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro postaram się o jakieś fotki, choć nie wiem czy nie poczekać na kąpiel (może jutro jak będzie ciepło). Kubuś uwielbia zabawy. Poza tym jego pasją jest węszenie i zwiedzanie ;) Z innymi psami dogaduje się fajnie, z naszą Hanią (2 latka) też ok, ale tak jak wspomniała bianka0, do małych dzieci się nie nadaje, bo potrafi capnąć jak się mu coś nie podoba. Poza tym nie jest szczekliwy (bałam się, że będzie dziamgotał na każdego psa, ktory mu przemknie przed boksem). Z czystością jest tak, że wpadki się zdarzają, ale to na pewno kwestia czasu. Przez 2 lata przecież załatwiał się do boksu. No i pieszczoch z niego nieziemski, jak nie gryzie to jest nawet calkiem miły ;)
Nie wiem czy na ten tydzień umawiać się na tego tłuszczaka? Czy poczekać jeszcze aż się chłopak zaklimatyzuje (on w sumie zaklimatyzowany jest wszędzie i zawsze ;) ).

Posted

magenka1 napisał(a):
non stop zabierają u mnie prąd jak wejdę na dogo to pstryk ale to przez te burze

A u nas jak zwykle, przez całe lato w tym roku piekielne upały i susza.

Posted

Doszły pieniądze 25 zł od beatczl, 25 zł z bazarku i 10 zł ode mnie wysłałam te pieniądze za zamojskie bidy (już o tym pisałam)
zrobie te rozliczenie na pierwszej stronie

Posted

zobaczcie co APSA wkleiła na wątek staruszków z palucha :(
Jest w schronisku Na Paluchu od maja 2008 roku. Energiczny, przesympatyczny pies. Na spacery "wyprowadza się sam", zawsze bierze smycz w pyszczek i wybiegamy ze schroniska. Dopiero gdy da upust swojej energii i jesteśmy daleko zaczyna się zabawa. Tarzanie w śniegu lub trawie, łapanie piłek (muszą być mocne), mocowanie się ze mną poprzez szarpanie smyczy. Jest psem o łagodnym usposobieniu w stosunku do ludzi jak i do zwierząt. Najlepiej gdyby miał do dyspozycji podwórko.

Posted

Oki, to jak będzie się szykował jakiś wyjazd do lecznicy to się umówimy też na Kubusia.
Nie wiem dlaczego, ale dziś rano miał strasznie załzawione oczy, to nie była ropa. Czy w schronisku też tak miał?

Doszła książeczka szczepień Kubusia :)
Dosżło też 60 zł od magenki :) przekazałam info zadrze, oni zdecydują na konto którego psiaka to pójdzie.

O zeskrobinę muszę jutro zapytać weta, bo dzisiaj zapomniałam (i on też, bo był u nas). Ale to co zeskrobał z noska ładnie się goi i wysusza, więc wygląda tylko na strupka.

Z ciekawostek: Kubuś potrafi ładnie robić siad. Tylko musi jakiś argument przed oczami mieć :p
Poza tym... no sami zobaczycie na fotkach ;)

[video=youtube;h7dQnchpvKg]http://www.youtube.com/watch?v=h7dQnchpvKg[/video]

Posted

Ładny piesek naprawdę, aż szkoda, że tyle lat w schronisku nie był zauważalny, zmarnowałby się tam gdyby nie Julia i promocja na dogo przez magdenkę.
Widzę że ulubioną zabawką jest piłeczka.
Ciapie też typowo dla jamnika :evil_lol: Wspaniała jest ta jego radość życia.