bianka0 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Tak jestem cały czas w pracy a potem w lesie na grzybach, ale to jeszcze nie ten wysyp na który czekam :shake: Quote
Murka Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 bianka0 pytała jakiej wielkości jest szew, więc zrobiłam fotki. Na razie wszystko bardo ładnie się goi. [IMG]http://i53.tinypic.com/2lmwav6.jpg[/IMG] [IMG]http://i53.tinypic.com/oqynnn.jpg[/IMG] Muszę natomiast poskarżyć się na Kubusia, niedobry jest! Codziennie muszę coraz większe podchody robić, żeby mu smarować nochal i uchole. Nochal jeszcze pół biedy, ale uchole to już wyższa szkoła jazdy. Próbowalam z kagańcem nylonowym, ale jego to tylko bardziej rozdrażnia. Teraz robimy wszystko po dobroci, na wstępie tłumaczę mu, że nikt go z grzybkiem nie weźmie i muszę mu smarować i że,to nie boli. Na razie sprawdza się metoda na smakołyki, duużo smakołyków. Jedną ręką trzymam długiego smaczka, którego Kuba sobie mamla a drugą ręką smaruję ucho. Tyle dobrze, że Kubuś najpierw gra na wargach zanim kłapnie więc przy pilnej obserwacji można ocalić ręce ;) Niestety ogólnie po tych zabiegach i podchodach mnie nie lubi, już nawet raz skoczył na mnie z zębami, na szczęście miał kołnierz. Cały czas chce mnie ustawiać, nie reaguje zupełnie, gdy podnoszę na niego głos, drażni go gdy patrzę mu w oczy itd. Niezły z niego ananas, ma silny charakter i jest dominantem. TZa jako tako szanuje i ma wobec niego respekt, on nawet był w stanie przytrzymać mu pysk, aby w lecznicy podali mu narkozę. Ale też nie pozwala sobie na wszystko. Ale przynajmniej jak TZ krzyknie na niego, to spuszcza głowę i kapituluje. A u mnie wyczaił na samym początku, że może zadziałać zębami i ustąpię i to wykorzystuje. Będziemy nad tym pracować, może jakoś dojdziemy do porozumienia ;) W każdym razie wg mnie Kuba nie może trafić do domu z dziećmi, nawet paroletnimi, bo będzie je dominował. Potrzebuje stanowczego opiekuna. Quote
magenka1 Posted September 5, 2010 Author Posted September 5, 2010 nie dawno wróciłam musze nadrobić wszystko u Kubusia mego ukochanego też jestem , Oluś z mego banerka idzie do domku tyle czekał na domek aż się doczekał następny będzie Kubuś Quote
bianka0 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Kubusiu cichutko na twoim wątku, muszę się zmobilizować i chociaż raz dziennie tu zajrzeć :crazyeye: Z opisu Murki wynika, że Kuba to stereotyp jamniczej natury. Kiedy poczuje właściciela z silnym charakterem i go pokocha, w ogień za nim pójdzie. Co do dzieci to starsze mogłyby być, ale obyte od urodzenia z psami. Moja córka lepiej sobie radzi z pięcioma jamnikami niż TZ Murko czy wiesz już jaka jest różnica pomiędzy jamnikami a resztą psów :evil_lol: Quote
Mika31 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 zaglądam do Ediego hooop jamnicza naturo! Quote
magenka1 Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 ja też zaglądam, nie było mnie kilka dni muszę teraz nadrobić rozliczenia bazarków i zrobić porządek ze stałymi deklaracjami, biankaO jaka jest ta różnica? :) Quote
Murka Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 No, jamniki są zupełnie wyjątkowe :diabloti: Jeszcze takiego gagatka u nas nie było. Zdjęliśmy już Kubusiowi kołnierz, bo wszystko się ładnie zabliźniło. Przez czas noszenia kołnierza miał w boksie koszyk z kocykiem i tak go polubił, że mu zostawiłam. Z budy wciąż wyciągał kocyki, a z kosza ani razu tego nie zrobił :roll: Nochal i uchole smaruję metodą z długim smakołykiem i zagaduję Kubę na śmierć pilnie obserwując czy nie marszczy nosa :diabloti: Póki co ręce mam całe. No i Kubuś jakoś już na mnie łaskawiej spogląda ;) Quote
Isadora7 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Witaj Kuba vel Edi, dawno mnie nie było ale kilkanaście dni kłopotów z netem zrobiło swoje. Modem provider zmienił więc czas nadrabiać zaległości. [quote name='magenka1']ja też zaglądam, nie było mnie kilka dni muszę teraz nadrobić rozliczenia bazarków i zrobić porządek ze stałymi deklaracjami, biankaO jaka jest ta różnica? :) Jamniki łamią Ci serce, a potem jeszcze nad jego marnymi resztkami podnoszą nogę. Obcując z jamnikiem nie wiesz, czy płaczesz ze śmiechu, miłości, czy wściekłości. Dusza jamnika jest podobna do człowieczej, jak żadnego innego psa Klasyczny jamnik to około metr merdającej miłości Psy dzielą się na jamniki i wszystkie pozostałe... Jamnik - twór z rodziny psów, jedyny pies sprzedawany na metry. Klasyczny jamnik to około jeden metr merdającej miłości, posiadający długi i szybkostrzelny język. Zwierzę lubiane przez kobiety, plotki głoszą, że z powodu koloru brązowego (a czemu nie języka?), który to one lubią. Wprawnie pogłaskany okazuje przyjacielskość. Wersje: Myszliwski - nie przepuści żadnej przebiegającej obok myszy ani kotu. Niskopodłogowy - lekka nadwaga ściągnęła mu brzuch do poziomu gruntu. Samce mogą zostawiać za sobą bruzdę zaoranej gleby. Największe twardziele potrafią wyorywać w ten sposób płyty chodnika. Przegubowiec - o długości tak imponującej, iż natura wyposażyła go w kręgi przegubowe, umożliwiające zawracanie na ulicy węższej niż dwupasmówka. Zaczepno-obronny - zaczepia na spacerze wszystkie duże psy, a pan musi go potem bronić. Zachowanie: Ulubionym zajęciem wszystkich jamników jest błogie lenistwo (śpią około 18 godzin na dobę), a ponadto zabawy, tulenie i zabawy. Czasem też tulenie. I tak aż do wyrzygania. Wszystkie jamniki należą do gromady podkołdernikowców, właściciele natomiast dzielą się na dwie grupy: tych, którzy przyznają się do tego i tych, którzy się do tego nie przyznają. Ciekawostki: Jamnik to pies myśliwski, służący do polowania na lisy i borsuki. Znajdując lisa w jamie, owija się dookoła niego swym ciałem i dusi niczym wąż boa. Szczególnie długie egzemplarze używane są do polowania na dziki. Rekord wynosi 2 odyńce, locha z młodymi i przypadkowo przechodzący nieopodal żubr. Budowa zewnętrzna Do zapanowania nad długim ciałem, jamnikowi niezbędny jest szereg elementów: Oczy – wyszukują elementy przyrody nadające się do: zjedzenia zniszczenia pogonienia obsikania zgwałcenia ew. wszystkiego na raz Uszy – głównym zadaniem jest powiewanie na wietrze i latanie wokół głowy w przypływach radości. Nos – wybiera szczególnie interesujące zapachy, np. zapach pełnej miski. Głowa – utrzymuje w kupie powyższe rzeczy, a także zawiera instrukcje dla poszczególnych części ciała. Tułów – zapewnia możliwość owinięcia się wokół dębu Bartka, dwa razy. Ogon – wprawnie chwycony umożliwia zadawanie jamnikiem ciosów na lewo i prawo. Nogi – narząd ruchu, częściej jednak służą do zagrzebywania się w pościeli i kopania nor na najładniejszej grządce w ogrodzie. Siusiak – organ służący, jak u wszystkich samców, do myślenia, a także dawania przyjemności sukom (czy tego chcą, czy nie), nodze listonosza oraz nadawaniu ogrodowym iglakom zdrowego, żółtego koloru. Suki, ponad wszelką wątpliwość, nie mają siusiaków. Kynolodzy zachodzą w głowę, co takiego posiadają zamiast niego. Quote
Mika31 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 dzięki Isadora za opis moje jamniki się podpisują 8 łapkami Quote
beataczl Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 ale sie usmialam!!! :evil_lol: ale ja nie mam jamnika, ale przychodzi jedna sucz od sasiadki wejdzie przez ogrodzenie, bo sie zmiesci oczywiscie zje co spotka i pojdzie, jak juz nic nie ma paniusia z dobrego domku bardzo ja lubie Tosie jedna ! a Jakubek jest super chlopak!:loveu: Quote
Mika31 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 posiadanie jamnika naznacza na całe życie tylko należy sobie zadać pytanie kto tu kogo posiada bo u mnie w domu to raczej rządzą jamole Quote
Isadora7 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Mika31 napisał(a):posiadanie jamnika naznacza na całe życie tylko należy sobie zadać pytanie kto tu kogo posiada bo u mnie w domu to raczej rządzą jamole U mnie zdecydowanie rządzą jamole... wszystkie trzy :) Quote
magenka1 Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 hihi też się pośmiałam ja mam jednego jamnika i wiem na pewno to wielki cwaniak nigdy nie wiadomo o co mu chodzi i co zaraz zrobi , rządzi pozostałą dwójką niestety Quote
Isadora7 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 magenka1 napisał(a):hihi też się pośmiałam ja mam jednego jamnika i wiem na pewno to wielki cwaniak nigdy nie wiadomo o co mu chodzi i co zaraz zrobi , rządzi pozostałą dwójką niestety To pomnóż to przez 3 :):):):) Quote
Murka Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Kubuś może spokojnie robić za trzy jamniki (wielkościowo :evil_lol:). Obiecane filmiki i parę fotek... Quote
Murka Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 [video=youtube;2-br8u-l1-s]http://www.youtube.com/watch?v=2-br8u-l1-s[/video] [video=youtube;vr64N4fM0J4]http://www.youtube.com/watch?v=vr64N4fM0J4[/video] Quote
Isadora7 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 ostatnia z aukcji Kuby ma jeszcze jeden dzień - odnowione zrobię już z dostawionymi fotami i filmami Quote
Mika31 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Kubuś słodziak sprytny i widać kocha się bawić Quote
Murka Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Miałam pierwszy telefon o Kubusia z allegro. Pan dzwonił aż z Dolnego Śląska, ale miał niemal identycznego jamnika, też takiego wyrośniętego ;) Trochę się zmartwił, że to tak daleko, ale powiedziałam, że to nie jest przeszkoda. Ma się zastanawić. Ogólnie brzmi fajnie, domek z ogródkiem i doświadczenie z uparciuchem ;) Quote
Isadora7 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Murka napisał(a):Miałam pierwszy telefon o Kubusia z allegro. Pan dzwonił aż z Dolnego Śląska, ale miał niemal identycznego jamnika, też takiego wyrośniętego ;) Trochę się zmartwił, że to tak daleko, ale powiedziałam, że to nie jest przeszkoda. Ma się zastanawić. Ogólnie brzmi fajnie, domek z ogródkiem i doświadczenie z uparciuchem ;) On ma 7 obserwatorów na allegro. Jak znam życie telefony zaczynają się w ostatnim dniu aukcji i jeszcze ze 2-3 dni po. Jak się ta edycja skończy to odczekam z jeden dzień z wystawieniem kolejnej. Quote
magenka1 Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 fajny jest Kubuś jak szaleje dzięki Murko! Dzięki biankaO dostał szanse na nowy domek mam nadzieje, że taki się szybko znajdzie a nosek ma już ładny nie widać tego grzybka Quote
Recommended Posts