Dada M Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 To prawda, wreszcie wolny :) To fajny i raczej bezproblemowy psiak, mam nadzieję, że nie będzie długo czekał w hotelu na swojego ludzia :) Quote
bianka0 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Więc zdecydujcie, czy mam mu wybrać inne imię, chociaż nie ukrywam że Kuba był bliski mojemu sercu, tak miał na imię mój pierwszy jamnik. Ale bezpieczeństwo na przyszłość jest najważniejsze. Quote
Dada M Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Nowe imię tylko w ogłoszeniach, a tak naprawdę niech pozostanie Kubą. Quote
magenka1 Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 Niech zostanie Kubuś a w ogłoszeniach damy inne imię Quote
bianka0 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Dobrze, do ogłoszeń niech będzie Edi, jeżeli Wam pasuje :razz: A Jakub zostanie dalej Kubusiem. Quote
Isadora7 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 bianka0 napisał(a):Dobrze, do ogłoszeń niech będzie Edi, jeżeli Wam pasuje :razz: A Jakub zostanie dalej Kubusiem. Edi jak mój pierwszy jamnior Quote
magenka1 Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 To my już jesteś wielką Kubusiową Edową rodziną :) ps. pewnie Kubusiowi to bez różnicy jak cioteczką go nazywają Quote
bianka0 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 magenka1 napisał(a):To my już jesteś wielką Kubusiową Edową rodziną :) ps. pewnie Kubusiowi to bez różnicy jak cioteczką go nazywają Na razie Kubuś ma w nosie wszelkie imiona, podchodzi do nich bezstresowo i nie reaguje wcale :evil_lol: Prawda Isadoro, Edi to był Twój jamniczek, może to imię przyniesie szczęście w ogłoszeniach.:roll: Quote
Isadora7 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Na pewno przyniesie szczęście Kubusiowi. Edunio tego by chciał dla "współplemieńca". Będzie się jak na patrona przystało opiekował Kubusiem. Quote
Murka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 U Kubusia wszystko w porządku, ogólnie lubi zwiedzać :razz: Rano było trochę kupki w boksie i wymioty (z trawą, której ojadł się dnia poprzedniego), ale przez cały dzień do teraz ładnie trzyma czystość, tylko jedna kałuża była. Myślę, że jak załapie rytm spacerów to w ogóle będzie czyściutko ;) bo bardzo fajnie załatwia się na spacerach. Na razie wychodzi na smyczy, niech sobie pozna teren i nas. Bo bez smyczy trudno nam nim zapanować :evil_lol: Choć na smyczy jak go coś zainteresuje to też niełatwo jest go odciągnąć :razz: Bez smyczy oczywiście też będzie brykał, ale za kilka dni, jak się wzajemnie poznamy. Ktoś pytał o "chrupki", chodziło mi o suchą karmę, choć Kubuś lubi też psie ciasteczka i gryzaki. Sucha karma do dokładnie Arion, czasem dostajemy większe ilości karmy z Niemiec, ale są to zawsze karmy lepszej jakości. Arion zamawiamy u weta mniej więcej w takiej samej cenie jak chappi, więc wybór jest prosty ;) Aha, wet pobrał zeskrobinę z noska, ale obejrzał i powiedział, że jemu to wygląda na zwykłego strupka. Oby. W uszkach też chyba nic groźnego, prawdopodobnie po prostu łojotok. Kubuś w ogóle ma taką "tłustą" sierść, np. na grzbiecie :roll: A dzisiaj na wieczornym spacerku Kubuś sam wszedł do boksu :crazyeye: i bez problemu pozwolił się w nim zostawić, nawet zawodzenia nie było :cool3: Quote
bianka0 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 No nie, on nie ma żadnej ,, tłustej sierści"" :mad: On jest po prostu do kąpieli, wtedy będzie miał puszystą i pachnącą. Myślę że w schronie raczej nie bywał kąpany. Dziękuję za wiadomości o największym przystojniaku w hoteliku.:lol: Quote
magenka1 Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 Szybki uczeń z Kubusia coś mi dzisiaj słabo dogo chodzi , przyjemnie się czyta wieści o nim! Quote
Mika31 Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Super tyle wieści mój Teodor miał awarie i byłam bez netu.Całusy dla Kubusia!! Quote
beataczl Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 ale madry jest Kubus, w co nigdy nie watpilam :smile: Quote
magenka1 Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 ciekawe co dzisiaj ciekawego zrobi Kubuś :) Ostatnio dużo psiaków odchodzi za TM... Quote
bianka0 Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 magenka1 napisał(a):ciekawe co dzisiaj ciekawego zrobi Kubuś :) Ostatnio dużo psiaków odchodzi za TM... Ludzi też, zbliża się jesień, zawsze zbiera żniwo wśród starych i chorych.:shake: Quote
magenka1 Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 muszę jeszcze kilka rzeczy pozmieniać, wyrzucę też banerek (Isadoro mam nadzieje, ze się nie obrazisz) ale to jeszcze dla bezpieczeństwa, a namiary to już na Murkę prawda? Quote
Isadora7 Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 magenka1 napisał(a):muszę jeszcze kilka rzeczy pozmieniać, wyrzucę też banerek (Isadoro mam nadzieje, ze się nie obrazisz) ale to jeszcze dla bezpieczeństwa, a namiary to już na Murkę prawda? A o co mam się obrazić, rozumiem to lepiej niż myślisz. Usiłuję wyciągnąćod kilku dni 3 rodowodowe jamniory z tego miejsca po zmarłym włascicielu. A "decyzyjna" mówi że kolejka. Nie dociera ze je trzeba przed pseudo chronić, ja już widzę kolejkę po 8-10letnie jamniory. Quote
bianka0 Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Bardzo proszę wejdźcie na ta stronę, będą potrzebne pilnie miejsca, może ktoś ma znajomych na forum haskich, bo na razie bez odzewu, a tu już o ich życie chodzi. http://www.dogomania.pl/threads/190887-Pi%C4%85tek-trzynastego....Pomocy Quote
bianka0 Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 magenka1 napisał(a):nie działa link bianko Już ok...... Quote
bianka0 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Przeklejam zdjęcia Kubusia z wątku hoteliku u Murki, specjalnie dla Julii :lol: Quote
Recommended Posts