Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 869
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Więc zdecydujcie, czy mam mu wybrać inne imię, chociaż nie ukrywam że Kuba był bliski mojemu sercu, tak miał na imię mój pierwszy jamnik.
Ale bezpieczeństwo na przyszłość jest najważniejsze.

Posted

magenka1 napisał(a):
To my już jesteś wielką Kubusiową Edową rodziną :)
ps. pewnie Kubusiowi to bez różnicy jak cioteczką go nazywają

Na razie Kubuś ma w nosie wszelkie imiona, podchodzi do nich bezstresowo i nie reaguje wcale :evil_lol:

Prawda Isadoro, Edi to był Twój jamniczek, może to imię przyniesie szczęście w ogłoszeniach.:roll:

Posted

U Kubusia wszystko w porządku, ogólnie lubi zwiedzać :razz:
Rano było trochę kupki w boksie i wymioty (z trawą, której ojadł się dnia poprzedniego), ale przez cały dzień do teraz ładnie trzyma czystość, tylko jedna kałuża była. Myślę, że jak załapie rytm spacerów to w ogóle będzie czyściutko ;) bo bardzo fajnie załatwia się na spacerach.
Na razie wychodzi na smyczy, niech sobie pozna teren i nas. Bo bez smyczy trudno nam nim zapanować :evil_lol: Choć na smyczy jak go coś zainteresuje to też niełatwo jest go odciągnąć :razz: Bez smyczy oczywiście też będzie brykał, ale za kilka dni, jak się wzajemnie poznamy.

Ktoś pytał o "chrupki", chodziło mi o suchą karmę, choć Kubuś lubi też psie ciasteczka i gryzaki. Sucha karma do dokładnie Arion, czasem dostajemy większe ilości karmy z Niemiec, ale są to zawsze karmy lepszej jakości. Arion zamawiamy u weta mniej więcej w takiej samej cenie jak chappi, więc wybór jest prosty ;)

Aha, wet pobrał zeskrobinę z noska, ale obejrzał i powiedział, że jemu to wygląda na zwykłego strupka. Oby. W uszkach też chyba nic groźnego, prawdopodobnie po prostu łojotok. Kubuś w ogóle ma taką "tłustą" sierść, np. na grzbiecie :roll:

A dzisiaj na wieczornym spacerku Kubuś sam wszedł do boksu :crazyeye: i bez problemu pozwolił się w nim zostawić, nawet zawodzenia nie było :cool3:

Posted

No nie, on nie ma żadnej ,, tłustej sierści"" :mad:
On jest po prostu do kąpieli, wtedy będzie miał puszystą i pachnącą. Myślę że w schronie raczej nie bywał kąpany.
Dziękuję za wiadomości o największym przystojniaku w hoteliku.:lol:

Posted

magenka1 napisał(a):
ciekawe co dzisiaj ciekawego zrobi Kubuś :)
Ostatnio dużo psiaków odchodzi za TM...

Ludzi też, zbliża się jesień, zawsze zbiera żniwo wśród starych i chorych.:shake:

Posted

muszę jeszcze kilka rzeczy pozmieniać, wyrzucę też banerek (Isadoro mam nadzieje, ze się nie obrazisz) ale to jeszcze dla bezpieczeństwa,
a namiary to już na Murkę prawda?

Posted

magenka1 napisał(a):
muszę jeszcze kilka rzeczy pozmieniać, wyrzucę też banerek (Isadoro mam nadzieje, ze się nie obrazisz) ale to jeszcze dla bezpieczeństwa,
a namiary to już na Murkę prawda?

A o co mam się obrazić, rozumiem to lepiej niż myślisz. Usiłuję wyciągnąćod kilku dni 3 rodowodowe jamniory z tego miejsca po zmarłym włascicielu. A "decyzyjna" mówi że kolejka. Nie dociera ze je trzeba przed pseudo chronić, ja już widzę kolejkę po 8-10letnie jamniory.