Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poznajcie Kilo.
Dobrze mu się przyjrzyjcie... bo oto do czego zdolny jest człowiek... "kochający pan"...

Odebrany właścicielom mieszkającym w Ostródzie... Młody pies... Przerażony, kuli się na widok wyciągniętej ręki... jednak nie okazuje agresji... Skrajnie zagłodzony, wycieńczony...
Potrzebuje stałej opieki weterynaryjnej... bardzo dobrej jakości (a najlepiej specjalistycznej) karmy... i kto wie co jeszcze... A nade wszystko potrzebuje dobrego domu tymczasowego, w którym mógłby dojść do siebie, zarówno fizycznie, jak i psychicznie... Aktualnie przebywa w schronisku w Ostródzie, gdzie nie ma wystarczających warunków do rekonwalescencji psa w takim stanie...
Nie jest wykastrowany, jego dokładny wiek jest nieznany, ale to młody pies...
Kilo ma wywiniętą powiekę i przepuklinę tęczówki, oko wymaga operacji, ale w tej chwili nie jest ona możliwa ze względu na jego stan.
Rany na jego ciele to nie jest wynik żadnej choroby skóry... Podobnie jego "masa" ciała - nie jest wynikiem choroby, jedynie niedożywienia.

kontakt w jego sprawie:
afn@poczta.onet.pl
505222207

Posted

jagodkailawa napisał(a):
O matko święta!!! Jak on wygląda :( A właściciel poniósł jakieś konsekwencje??

sprawa jest w prokuraturze...

Kilo bardzo potrzebuje DT w okolicach Ostródy.. może Olsztynie... byle nie za daleko, przynajmniej do zakończenia sprawy...
Mimo tego co przeżył to prawdziwy miziak, pierwsze co robi po wyjściu z budynku to witanie się ze wszystkimi...
Z okiem lepiej, być może nie będzie potrzebował operacji.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...
Posted

Nie wiem, dlaczego jesteście źli na schronisko, bo na dogomanii nie ma absolutnie nikogo (oprócz mnie - od dziś) ze schroniska w Ostródzie. Wszyscy wypowiadający się w tej chwili na wątkach psów z Ostródy, pochodzą z fundacji AFN...

Kilka zdjęć i krótka relacja.:
Kilo przebywa w hoteliku od miesiąca. Dostał nowe imię - Nemo, bo Kilo od razu kojarzy się z jego bardzo smutną przeszłością. Tak więc;
"Nemo jest zjawiskowo piękny. Byłam zaskoczona jego posturą , bo po zdjęciach spodziewałam się przeciętnej wielkości psiaka, a Nemo jest po prostu ogromny. Mój typ, cudny jest
Jako, że nikt go wcześniej za bardzo nie odwiedzał, nieco się przy mnie nakręcił. Zdjęcia robiłam z oddali. Zupełnie nie oddają jego piękna. Może następnym razem uda się zrobić ładniejsze
Z Magdą widać, że nawiązał nić porozumienia, jest wpatrzony w nią jak w obrazek . Chłopak robi postępy, niemniej jeszcze wymaga obserwacji i pracy. Z pewnością będzie to fantastyczny towarzysz, ale tylko dla doświadczonego opiekuna."
Jest bardzo grzeczny, wierny, słucha się pani Magdy i jak pisze w relacji - jest w nią wpatrzony jak w obrazek. Dodaję też kilka zdjęć:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Zapytałam o to dzisiaj, bo zapomniałam wcześniej (za co przepraszam bardzo). Facet był podany do sądu przez jakąś organizację pro-zwierzęcą, niestety nie wiem, czy uznano go za winnego, jaką karę dostał itp., ponieważ schronisko nie zostało poinformowane o przebiegu rozprawy. W każdym razie sprawa trafiła do sądu.

Gdy będę znała więcej szczegółów dam znać :)

• 7 months later...
  • 3 months later...