Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wpłynęło (26.03.2010r.):

20zł - od Weroniki i Kasi Kazieczko (dziewczyny umieściły nazwisko w tytule przelewu, więc chyba można umieścić)
10zł - od Koelki
20zł - od Małgosi i Hani
30zł - od Plichy
30zł - od Fergilki

tak więc na koncie Amisia obecnie jest 285 zł 72 gr.
Amiś na pewno bardzo by był wdzięczny gdyby wiedział, że tyle osób tak o niego dba...

• Replies 335
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

układałam sobie to wracając od Amisia , jak powiedzieć , że nie będzie już zdjęć
przykro mi
wczoraj wieczorem Amiś miał taki apety że dopominał się i zjadł 2 puszki , napił się i zasnął
rano jak Stef przyszedł , cichutko umierał , spokojnie , w ramionach cudownego opiekuna , , ,
tak jakby czekał na Stefa , aż przyjdzie się z nim pożegnać
widziałam go , spokojny wyraz pyszczka , śliczny , jak lisek , spał
był bardzo stary , ale wyglądał ślicznie
miał bardzo dobrze przez te ostatnie dni , ktoś się nim opiekował i dawał mu poczucie bezpieczeństwa , głąskał , mył , karmił , wyprowadzał na spacer i przytulał
widocznie to mogliśmy dla niego zrobić
dziękuję
nie płaczcie-był naprawdę szczęśliwy

Posted

:placz:
Uwierzyć nie mogę...
Jedyne pocieszenie to takie, ze nie musiał umierać samotnie, opuszczony gdzieś na ulicy... że ostatnie chwile swojego życia spędził pod troskliwą opieką... że czuł się kochany...
Nie wiem co powiedzieć... trudno znaleźć odpowiednie słowa. Wszyscy wiedzieliśmy, że Amiś był starutki, że nie wiadomo jak długo pożyje...
:placz:

Taki miałam dzisiaj wspaniały dzień... Fant po miesiącu przebywania w kojcu pojechał do domku...
Jego nowa Pani dała mi 20 zł dla Amisia:-(

Posted

ja się aż poryczałam jak to przeczytałam, chociaż nigdy się z nim nawet nie spotkałam...

co mam zrobić z pieniążkami Amisiowymi?
Chyba najlepiej będzie wszystko odesłać wpłacającym - niby można by było przekazać jakiemuś innemu psiakowi, ale myślę że lepiej będzie jeśli każdy dostanie zwrot i sam zadecyduje czy chce je przekazać komuś innemu czy nie.

Jesli też tak uważacie to zaraz porobie "oddające" przelewy.

Posted

Zaczyna mi się włączać myślenie...

Zastanawiam się... może Amisiową kwotę jaką zebraliśmy (jeszcze nie wszystkie zrobione wpłaty dotarły do Magdaleny) trzeba przeznaczyć na jakiś cel, na pomoc innym potrzebującym?
czerda czy Stefan zgodzi się przyjąć wpłaty na Amisia na ratowanie kolejnych psich nieszczęść? Wiem, że to robi nieustannie... (za Amisia tak jak obiecałam - podziękuję sama).

Posted

Magdalena napisał(a):
co mam zrobić z pieniążkami Amisiowymi?
Chyba najlepiej będzie wszystko odesłać wpłacającym - niby można by było przekazać jakiemuś innemu psiakowi, ale myślę że lepiej będzie jeśli każdy dostanie zwrot i sam zadecyduje czy chce je przekazać komuś innemu czy nie.

Jesli też tak uważacie to zaraz porobie "oddające" przelewy.

Ja chętnie przekażę swoją kwotę na inny cel... Obiecałam 100 zł Amisiowi i wpłaciłam...
To dochód z bazarku...

A własnie... bazarku chyba nie zrobię... A właściwie to zrobię swój, dla Fuksia mojego głuchoniemego :(

Posted

no to osoby, które chcą żeby ich wpłaty przekazać innemu psiakowi, niech dadzą mi znać gdzie mam wysłać.

Osoby, które chcą zwrot pieniązków - niech dadzą znac żeby im odesłać (tym, którzy się nie wypowiedzą, również odeślę kasę).

Ok?

Posted

Magdalena napisał(a):
To moje fanty niech wesprą Fuksia.

Dziękuję...

A Stefanowi za leczenie i opiekę nad Amisiem? Przecież to wypadałoby zapłacić...

Posted

tayga napisał(a):
Dziękuję...

A Stefanowi za leczenie i opiekę nad Amisiem? Przecież to wypadałoby zapłacić...

wiadomo :) proszę dane na pw, gdzie ile wysłać
i co zrobić z resztą

Posted

Przynajmniej staruszeczek nie umierał w samotności na ulicy...Dziękuję taygo, czerdo i innym za pomoc Amisiowi.Ja mam słabość do staruszków.Jeśli tayga robi bazarek na Fuksia, to znaczy,że mu kasa potrzebna, więc magdaleno moją wpłatę przekaż taydze, a jesli ona nie zechce, to temu panu Stefkowi.

Posted

tayga napisał(a):
Dziękuję...

jak znam Stefana - pewnie nie zechce... albo przeznaczy na inne...
ona ma tam dobrociniaki, za które fundacja odmawia dalszego płacenia i jeszcze wiele innych...
to nie tylko dobry lekarz, to także dobry człowiek!:loveu:

dobrze, że to on - taki ciepły i serdeczny przyjaciel psich istot - był przy Amisiu w jego ostatnich chwilach...:-(:-(:-(