Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='__Lara']Tym bardziej, że dzwoniła też do misieeek. misieek już była zdecydowana zawieźć jej psa na dniach...[/QUOTE]
Kochani coś tu nie gra,
Pani na raz chce 3 psy, czy to normalne?
Sprawdżcie proszę, trzeba jeszcze z nią pomówić - coś jej się pomyliło którego Psiaka by chciała

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mnie się to bardzo nie podoba. W tej chwili jeśli chodzi o tą adopcję jestem raczej na nie. Także rozmowa z Panią nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Pani wypytała się szczegółowo o kontrole, tą przed adopcyjną jak te po adopcyjne ile czasu trwają. Kochani musimy coś wspólnie uzgodnić.

Posted

[quote name='Temida']Mnie się to bardzo nie podoba. W tej chwili jeśli chodzi o tą adopcję jestem raczej na nie. Także rozmowa z Panią nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Pani wypytała się szczegółowo o kontrole, tą przed adopcyjną jak te po adopcyjne ile czasu trwają. Kochani musimy coś wspólnie uzgodnić.[/QUOTE]

Temida zdaję się na Twoje doświadczenie. Nie wydawałbym żadnego psa, a domek i tak w jakiś sposób sprawdził. Adopcja to nie zakupy w sklepie. "To i to poproszę." To nie wróży nic dobrego.

Posted

Jacku moje doświadczenie, ale przede wszystkim serce mówi mi, że tam żaden z psów nie trafi. Sprawdzić to ja bym to sprawdziła, a to dlatego tylko, żeby innych psów w późniejszym czasie nie spotkała krzywda. Rozmawiałam z tą osobą długo, bo ja zawsze zadaję szczegółowe pytania. Jest to dom na wsi, ale w zimę 3 miesiące Pani mieszka w bloku w Krakowie na 7 piętrze. Dzieci nie ma, ale czasami zaglądają (jakie nie wiem), mąż pracuje za granicą, mama tej Pani ma sunię ponoć zabraną z ulicy. Dom w tej Kalinie, czy w czymś tam jest do rozbiórki i ponownej budowy. Pies nie byłby na dworze, lecz spałby w korytarzu. Objaśniłam nasze procedury kontrolne. Przekazuję te informacje, bo być może komuś się jeszcze przydadzą.
A i Pani szuka już psa 2 miesiące.

Posted

Temido, to kto do Pani zadzwoni? musimy obrać jakąś wspólną strategię.

Pani mnie się też pytała czy to długo nie potrwa, czy wizyta będzie już w tym tygodniu...

A może niech ktoś pójdzie na zwiad? na wizytę właśnie, a jak sprawdzą się nasze przypuszczenia to wpiszemy ją na czarne kwiatki.

Posted

Skąd ja to zna, to samo pytanie już słyszałam.
Musimy razem coś wymyślić. Ja się z nią tak umówiłam, że jak znajdę kogoś do wizyty to ta osoba do niej przed przyjazdem zadzwoni. Musimy razem obrać strategię i dobrze to rozegrać.

Posted

[quote name='Temida']Skąd ja to zna, to samo pytanie już słyszałam.
Musimy razem coś wymyślić. Ja się z nią tak umówiłam, że jak znajdę kogoś do wizyty to ta osoba do niej przed przyjazdem zadzwoni. Musimy razem obrać strategię i dobrze to rozegrać.[/QUOTE]

To może wyślijmy tam kogoś? niech obada na miejscu?

Posted

Też nad tym myślę, niech obada na miejscu. Ciekawe co by ta Pani zrobiła jakby nie wiedziała kto wysłał tą osobą. Czy zadzwoniłaby o jednego psa, czy o te dwa.

Posted

[quote name='Temida']Też nad tym myślę, niech obada na miejscu. Ciekawe co by ta Pani zrobiła jakby nie wiedziała kto wysłał tą osobą. Czy zadzwoniłaby o jednego psa, czy o te dwa.[/QUOTE]

Hmmm.... a może.... kurcze, potem Ci napiszę.

Posted

Jacku nie wiem czy wszystko czytałeś, ale muszę się naradzić z Larą jak tą sprawę wizyty ugryźć skoro jest coś nie tak. Ja jestem raczej pewna, że ta osoba tego psa nie dostanie.

Posted

[quote name='Temida']Jacku nie wiem czy wszystko czytałeś, ale muszę się naradzić z Larą jak tą sprawę wizyty ugryźć skoro jest coś nie tak. Ja jestem raczej pewna, że ta osoba tego psa nie dostanie.

Temido, na pewno nie dostanie, bo to za dziwnie wygląda wszystko... już pisze do Ciebie Pw.

Posted

[quote name='Temida']Jacku nie wiem czy wszystko czytałeś, ale muszę się naradzić z Larą jak tą sprawę wizyty ugryźć skoro jest coś nie tak. Ja jestem raczej pewna, że ta osoba tego psa nie dostanie.[/QUOTE]

Oczywiście czytałem dlatego wizyta jest w uszach. Taki mój skrót dla sprawdzenia co z domkiem jest nie tak.