Nikus Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 hihi one tak "puchną" ze szczęścia chyba;) bo wcale duzo nie jedzą..:) do momentu jak otwieram lodówkę:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Kinia1984 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Wega ukradla wczoraj cala biala kielbase ktora miala byc do żurku:) ona nawet nie musi sie wspinac...po prostu stol jest na wysokosci jej mordki;) Quote
tripti Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 kradziejka mała:) do tego 33 kg...obstawiałam 25:) co to za pies 73 kg:)???? Quote
Nikus Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 tripti napisał(a):kradziejka mała:) do tego 33 kg...obstawiałam 25:) co to za pies 73 kg:)???? nowofundland:) ten z mojego awatarku:) Quote
tripti Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 nie można tych awatarków powiększać, ehhh:( generalnie to cięższy ode mnie, ale to musi być dorodne psisko, do tego jeszcze dobrze ułożone, bo na spacerze to aż bałabym się :) Quote
obraczus87 Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 tripti napisał(a):kradziejka mała:) do tego 33 kg...obstawiałam 25:) co to za pies 73 kg:)???? Tripti, ona w dniu wyjścia ze schronu wazyła 29 kg :) Quote
tripti Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 obraczus87 napisał(a):Tripti, ona w dniu wyjścia ze schronu wazyła 29 kg :) no tak, nie wiem dlaczego uparłam się na te 25 kg:) co do tego fiprexu, to ja nie wiem jak to działa, ale w sezonie to Dianka smarowana jest co 3 tygodnie, a i tak były dwa przypadki, że odpadał opity kleszcz:( Quote
Nikus Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 tripti napisał(a):nie działa mi edycja:(( a ten drugi 55 kg? drugi a raczej druga to sunia mix nowofundlanda i berneńskiego psa pasterskiego....Livka ślicznuda:) co do fiprexu to właśnie stosujemy go dla obojga psów....i jest w porządku...zdaża się,że kleszcz się wbije bo Nikuś to kleszczołap straszliwy,ale nie było nigdy żadnych powikłań. Quote
tripti Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 chodzisz z nimi na spacery na smyczy:)? chyba w życiu z bliska nie widziałam tak dużego psa. Co do fiprexu, to też nie mieliśmy powikłań, ale cały czas żyłam w przekonaniu, że jak pies zabezpieczony to kleszcz poczuje to i nie wbije się, a tu taka przykra niespodzianka. Generalnie to co 5 kleszcz jest zakażony i są rejony gdzie zakażonych kleszczy jest duuuużo, a są rejony gdzie kleszcze są niezakażone. Na pewno przynajmniej 3 lata temu na kabatach w wawie były chore kleszcze, bo akurat sama na takiego trafiłam:( Quote
Kinia1984 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 moj najstarszy psiak juz w tym roku walczyl z babeszja...kleszczy jest juz zatrzesienie... Quote
Nikus Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 tak chodzą na smyczach jak złoto.....A jak Nikuś się czymś zainteresuje w "trybie nagłym" lub jak Livka(żona) wyprowadz Livkę(psiaka) za mną i Nikusiem to oboje robimy za "latawce";):evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Kinia1984 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 ja bylam jakis czase temu na wizycie przedadopcyjnej u panstwa ktorzy milei niufka (nowofunlanda) i chcieli wziac sobie drugiego..dodam ze oba w domu mieszkaja:) na poczatku troche sie przerazilam tego niufka ale byly akurat te mrozy a on od razu polozyl mi sie na nogi:) najlepszy piecyk jaki widzialam:) Quote
tripti Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 a niby taka sroga i długa zima była, ledwo śniegi stopniały to już są te utrapienia:( jak ta babesjoza się objawia? Quote
Kinia1984 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 przede wszystkim ciemny mocz, od brazowego do prawie czarnego, goraczka, bladosc dziasel, omdlenia psiny... jak psiak juz raz przejdzie babeszje to te pierwotniaki juz zyja w organizmie zawsze i moga nastapic rzuty choroby nawet bez udzialu kleszcza. ja na temat tej paskudnej babeszji moge referat napisac moj pies w sowim 13 letnim zyciu przechodzil ja 10 razy mimo zabezpieczania ... babeszja zniszczyla mu sledzione (juz usunieta z nowotworem) i nerki oraz watrobe... Quote
tripti Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Nikus napisał(a):tak chodzą na smyczach jak złoto.....A jak Nikuś się czymś zainteresuje w "trybie nagłym" lub jak Livka(żona) wyprowadz Livkę(psiaka) za mną i Nikusiem to oboje robimy za "latawce";):evil_lol::evil_lol::evil_lol: te latawce muszą ciekawie wyglądać:) tak, najgorsze jest zainteresowanie psa "w trybie nagłym", to ja z takim poniżej 20 tki (kg) nie zawsze daje radę, a co dopiero przeszło 3 razy więcej:) no ale grzanie w zimie wynagradza wszystko:) Kinia już mnie przeraziłaś tą chorobą:( Quote
Aleksa. Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Moja ma niecałe 2 lata a już chorowała 3 razy.:angryy:Miała obroże ta specjalna w sprayu i nie pomogło!:(:shake::shake: Quote
obraczus87 Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Ze względów osobistych i problemów, przez najbliższe dni będę niedostępna na DGM. Quote
Kinia1984 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Zamieszczam zdjecia Wegi z dzisiejszego spacerku, widac na nich jej uszko...ale pychol usmiechniety:) modelka to ona nie zostanie bo nie umie stac w miejscu:) tylko sie nie smiejcie z zamazanej glowy tz'a:) aha Wam pierwszym zdradze że wczoraj sie zaręczylismy:loveu: Quote
Awit Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Hehehehe, zamazana głowa:-) A ja się zastanawiałam co ona na glowę włożył, że tak dziwnie wygląda i dopiero przeczytałam, ze zamazali mu:-) Gratulacje z powodu zaręczyn:-) Wega nadal piękna:-) Quote
obraczus87 Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Hehe z tymi zareczynami to ja wiedzialam już pierwsza :D hehe :) gratuluję bardzo Wam kochana!!!!!!!!!! Co do Lady, sliczna jak zawsez, jęzor wywalony, bo agentka energiczna jest jak cholera :) Skoro sa aktualne zdjęcia, jutro wykupię Lady ogłoszonka i ruszymy pełna para. :) Quote
tripti Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Kinia to co się dziś wcześniej nie pochwaliłaś!!! ehh, więc teraz moje gratuluacje:)))) wszystkiego dobrego!!! Lady, jak zawsze piękna, ale teraz to jeszcze szczęśliwa:) Quote
anouk92 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Kinia gratulacje!!!! To teraz ślub, własny domek i 10 psiaków!!! ;) Quote
Recommended Posts