Jump to content
Dogomania

WEGA - do 3 razy sztuka! Już w DS w Gdyni! Trzymajcie kciuki ! ! !

Recommended Posts

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie można tych awatarków powiększać, ehhh:( generalnie to cięższy ode mnie, ale to musi być dorodne psisko, do tego jeszcze dobrze ułożone, bo na spacerze to aż bałabym się :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Tripti, ona w dniu wyjścia ze schronu wazyła 29 kg :)

no tak, nie wiem dlaczego uparłam się na te 25 kg:)

co do tego fiprexu, to ja nie wiem jak to działa, ale w sezonie to Dianka smarowana jest co 3 tygodnie, a i tak były dwa przypadki, że odpadał opity kleszcz:(

Posted

tripti napisał(a):
nie działa mi edycja:(( a ten drugi 55 kg?

drugi a raczej druga to sunia mix nowofundlanda i berneńskiego psa pasterskiego....Livka ślicznuda:)
co do fiprexu to właśnie stosujemy go dla obojga psów....i jest w porządku...zdaża się,że kleszcz się wbije bo Nikuś to kleszczołap straszliwy,ale nie było nigdy żadnych powikłań.

Posted

chodzisz z nimi na spacery na smyczy:)? chyba w życiu z bliska nie widziałam tak dużego psa. Co do fiprexu, to też nie mieliśmy powikłań, ale cały czas żyłam w przekonaniu, że jak pies zabezpieczony to kleszcz poczuje to i nie wbije się, a tu taka przykra niespodzianka. Generalnie to co 5 kleszcz jest zakażony i są rejony gdzie zakażonych kleszczy jest duuuużo, a są rejony gdzie kleszcze są niezakażone. Na pewno przynajmniej 3 lata temu na kabatach w wawie były chore kleszcze, bo akurat sama na takiego trafiłam:(

Posted

tak chodzą na smyczach jak złoto.....A jak Nikuś się czymś zainteresuje w "trybie nagłym" lub jak Livka(żona) wyprowadz Livkę(psiaka) za mną i Nikusiem to oboje robimy za "latawce";):evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

ja bylam jakis czase temu na wizycie przedadopcyjnej u panstwa ktorzy milei niufka (nowofunlanda) i chcieli wziac sobie drugiego..dodam ze oba w domu mieszkaja:) na poczatku troche sie przerazilam tego niufka ale byly akurat te mrozy a on od razu polozyl mi sie na nogi:) najlepszy piecyk jaki widzialam:)

Posted

przede wszystkim ciemny mocz, od brazowego do prawie czarnego, goraczka, bladosc dziasel, omdlenia psiny... jak psiak juz raz przejdzie babeszje to te pierwotniaki juz zyja w organizmie zawsze i moga nastapic rzuty choroby nawet bez udzialu kleszcza. ja na temat tej paskudnej babeszji moge referat napisac moj pies w sowim 13 letnim zyciu przechodzil ja 10 razy mimo zabezpieczania ... babeszja zniszczyla mu sledzione (juz usunieta z nowotworem) i nerki oraz watrobe...

Posted

Nikus napisał(a):
tak chodzą na smyczach jak złoto.....A jak Nikuś się czymś zainteresuje w "trybie nagłym" lub jak Livka(żona) wyprowadz Livkę(psiaka) za mną i Nikusiem to oboje robimy za "latawce";):evil_lol::evil_lol::evil_lol:

te latawce muszą ciekawie wyglądać:) tak, najgorsze jest zainteresowanie psa "w trybie nagłym", to ja z takim poniżej 20 tki (kg) nie zawsze daje radę, a co dopiero przeszło 3 razy więcej:)
no ale grzanie w zimie wynagradza wszystko:)

Kinia już mnie przeraziłaś tą chorobą:(

Posted

Zamieszczam zdjecia Wegi z dzisiejszego spacerku, widac na nich jej uszko...ale pychol usmiechniety:) modelka to ona nie zostanie bo nie umie stac w miejscu:) tylko sie nie smiejcie z zamazanej glowy tz'a:) aha Wam pierwszym zdradze że wczoraj sie zaręczylismy:loveu:

Posted

Hehehehe, zamazana głowa:-)
A ja się zastanawiałam co ona na glowę włożył, że tak dziwnie wygląda i dopiero przeczytałam, ze zamazali mu:-)
Gratulacje z powodu zaręczyn:-)
Wega nadal piękna:-)

Posted

Hehe z tymi zareczynami to ja wiedzialam już pierwsza :D hehe :) gratuluję bardzo Wam kochana!!!!!!!!!!

Co do Lady, sliczna jak zawsez, jęzor wywalony, bo agentka energiczna jest jak cholera :) Skoro sa aktualne zdjęcia, jutro wykupię Lady ogłoszonka i ruszymy pełna para. :)

Posted

Kinia to co się dziś wcześniej nie pochwaliłaś!!! ehh, więc teraz moje gratuluacje:)))) wszystkiego dobrego!!!

Lady, jak zawsze piękna, ale teraz to jeszcze szczęśliwa:)