agaga21 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 dostałam maila z prośbą o pomoc. pozwolę sobie zacytować : beata-filipek@wp.pl napisał(a): Budy Mszczonowskie gm.Radziejowice Od trzech dni jest z nami w domu śliczna sunia podobna do amstafa, tylko wysoka(w kłębie ponad 50 cm).Po zębach śmiem twierdzić że ma dopiero ok.2 lat.Była bardzo głodna, smutna, wylękniona.Obecnie jest wesoła ale z dozą nieufności(boi się że mój dom nie jest na stałe-co jest dla mnie ogromnym bólem ale boję się że mój amstaf ją nie zaakceptuje, ponieważ miałam przykre doświadczenie również z suczką owczarka niemieckiego.Jest bardzo wesoła, przyjazna, mądra, pięknie chodzi przy nodze, bardzo pilnuje pana na spacerze, ale jej smutne piękne oczy błagają:zaopiekuj się mną, pokochaj mnie, będę Ci wierna i będę Cię bronić!!!! Gmina Radziejowice ma gdzieś znalezienie w sposób cywilizowany miejsca dla tego zwierzęcia.Błagam o pomoc !!!!O znalezienie osoby odpowiedzialnej i szanującej zwierzęta!!!! Pozdrawiam Beata, beata-filipek@wp.pl Pani Agato, sunia jest u mnie od czterech dni. Śpi na posłaniu w garażu z ogrzewaniem podłogowym, dostaje 2x dziennie ciepły posiłek(ugotowany ryż lub kaszę z warzywami i kurczakiem.Mieszkam od niedawna w Budach Mszczonowskich gmina Radziejowice.I ta oto gmina jest do bani...długo by o tym pisać...Sunia jest kolejnym pieskiem którego ratuje.Była głodna, smutna, przemarznięta i swora psów zaczęła ją poprostu gwałcić, ponieważ zaczęła już wydzielać swoje feromony.Jest piękna, maści rudej, mądra, ufna ale z małym dystansem, bardzo bystra, czujna, na spacerze chodzi przy nodze lub z tyłu, pięknie się załatwia i bardzo mnie pilnuje, cały czas widzę jak zerka na mnie swoimi pięknymi oczami, podbiega, cieszy się, skacze.Ze stanu zębów widać że dziewczynka ma góra z dwa lata. Dałam jej imię SONIA.Ja mam rasowego 9-letniego amstafa- Snupiego, który nie toleruje nawet suczek, bo jeśli byłoby inaczej w grudniu znalazlam wilka sunię i napewno by z nami została, natomiast mój pies nie zaakceptował jej.Gryzły się bardzo. Pani Agatko nie wiem skąd Pani jest ale proszę pomóc mi w znalezieniu dobrego człowieka który tak jak ja szanuje i kocha zwierzątka.Bo one nie powiedzą co się stało, nie zrobią sobie jedzenia, są uzależnione od naszego gatunku(najgorszego na planecie) Pozdrawia Beata, beata-filipek@wp.pl Pani Agato proszę robić co i jak Pani jest w stanie.Sunia może zostać u mnie trochę czasu.Ale boli mnie że ona jest w garażu.Załatwia się pięknie i tylko na zewnątrz.Nie byłam z nią u lekarza ponieważ ten miesiąc nie należy do szczęśliwych finansowo.Ale kąpiel też by się przydała.Chętnie odpowiem na Pani dodatkowe pytania. Pozdrawiam Beata, beata-filipek@wp.pl -MOŻE UDAŁO BY SIĘ ZEBRAĆ NA STERYLKĘ(BYĆ MOŻE ABORCYJNĄ!), ŻEBY MOŻNA BYŁO SUNIĘ OGŁASZAĆ? -MOŻE KTOŚ Z OKOLICY MÓGŁBY TAM PODJECHAĆ I OCENIĆ SYTUACJĘ? PROSZĘ O POMOC, POMYSŁY, SUGESTIE! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Bardzo ładna sunia....może by poprosic o pomoc ze skarpety sterylkowej , bo trzeba by szybko ciachać. Quote
agaga21 Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 ania+milva i ulver napisał(a):bardzo ładna sunia....może by poprosic o pomoc ze skarpety sterylkowej , bo trzeba by szybko ciachać. nie wiedziałam, że jest taka skarpeta!:crazyeye: podeślesz link? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Zaraz zawołam Soemę-ona się tym zajmuje i powie co i jak -o co chodzi:) Quote
Soema Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Zaraz zawołam Soemę-ona się tym zajmuje i powie co i jak -o co chodzi:) Agaga jest taki wątek http://www.dogomania.pl/threads/140889-Zasil-sterylkowAE-swinkAE?p=14243975#post14243975 aczkolwiek, za tydzień dwa ruszy nowa akcja z pełnymi rozliczeniami i nowym kontem, żeby wszystko sprawniej się odbywało, no i żeby więcej osób o tym wiedziało ;) jakby co to ja na swoim koncie mam część pieniędzy i do aborcyjnej się dorzucimy na pewno. Tylko proszę o cenę zabiegu, tam u nich.. Bo takie są zasady, zwracamy część kosztów zabiegu. A sunia jest boska :) szkoda jej... Quote
agaga21 Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 dzięki soema, że zajrzałaś. jaką część kosztów zwracacie? czy są jakieś zasady? już zaglądam na ten wątek ale jest bardzo długi... Quote
Soema Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 agaga21 napisał(a):dzięki soema, że zajrzałaś. jaką część kosztów zwracacie? czy są jakieś zasady? już zaglądam na ten wątek ale jest bardzo długi... Będzie nowy, jak tylko konto będzie. Wszystko zależy od kosztu sterylki. Liczymy, że utargujecie jak najniższy.. Powstaje też strona, znaczy robię ją i tam weci, którzy nam zrobią promocyjne ceny to będą mieli oficjalne podziękowania. To chyba też reklama :) stali wpłacający mają 100% zwrot kosztów. Reszta różnie, jeśli sterylka 200zł, finansowaliśmy 150zł.. Ale jak są droższe to prosimy o wsparcie. Aborcyjne są priorytetem. Mam nadzieję, że za tydzień ruszy wszystko - wtedy jeśli dogomaniacy, którzy faktycznie pomagają wpłacaliby te 5zł miesięcznie, to byśmy z tego Funduszu mogli ciachać dużą większość suk na dogo :) Quote
chita Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 ja to juz nie powinnam na zadne watki wchodzic:shake: gdyby udalo sie z dofinansowaniem ze skarpetyto byloby super [SIZE="1"]btw Ania w duecie z Soema skutecznie znajduja domy astom:eviltong: Quote
Soema Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='chita']ja to juz nie powinnam na zadne watki wchodzic:shake: gdyby udalo sie z dofinansowaniem ze skarpetyto byloby super [SIZE="1"]btw Ania w duecie z Soema skutecznie znajduja domy astom:eviltong: Przypominam, że Arina jest samotna... ;) Quote
agaga21 Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 najgorsze jest to, że ta pani mieszka bardzo daleko. to jest jakieś 40 - 50km od warszawy w strone żyrardowa. ja mieszkam w wielkopolsce(!) tak sobie myślałam, że najlepiej by było, gdyby jakaś dogomaniaczka z okolic tam podjechała i pokierowała wszystkim-tzn. sterylką na początek. Quote
Soema Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Kojarz ktoś kogoś? Ja nie mogę sobie przypomnieć... Quote
Soema Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Agata ma podobno problemy z komputerem, kontakt z nią ma DIF i Mru. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Chita dzięki za docenienie naszej działalności..ale fakt jest faktem - w końcu drugiego asta od nas bierzesz:diabloti: Czy cos wiadomo w jakim stadium jest ciąża? Czy mozna jeszcze cokolwiek czekac? Quote
agaga21 Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 aniu, nie wiadomo czy ta ciąża jest. może być ale nie muisi i miejmy nadzieję że nie ma. napisałam dziś do tej pani, cze4kam na odpowiedź. Quote
andzia69 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 A nie dałaby rady ta pani jednak spróbować zapoznać ze sobą swojego psa? tak po troszke? moze mogłaby jednak sunia u niej zostać a my pomozemy w tej sterylce...to byłoby najlepsza opcja...setki bullowatych szuka domów i wszyscy wiemy jak to obecnie wygląda... Quote
agaga21 Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 ja wiem, to by było najlepsze wyjście ale pani chyba się bardzo boi po wcześniejszych doświadczeniach. spróbuję się dowiedzieć, czy w ogóle próbowała. Quote
ms_arwi Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Psiak, ktory byl wczesniej w jakims miejscu chyba czesto broni swojego terenu i pani, ale po jakims czasie akceptuje sytuacje i zaczyna nawet zawiazywac sie przyjazn pomiedzy psami. Wiadomo, ze sa przypadki niereformowalne, nieakceptujace innych zwierzat niezaleznie od plci i wieku, ale w przypadku suczki i psa zwykle latwiej... Moja Mia tez na poczatku (1 dzien na szczescie tylko) nie byla zachwycona Frida, ale nastepnego zaczela juz sie przyzwyczajac, a teraz to chyba jedna bez drugiej zyc by nie mogla :) Moze warto sprobowac... Dwa psiaki to fantasyczna sprawa :D Quote
agaga21 Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 słuchajcie, chyba jesteśmy na dobrej drodze... cytuję maila: Witam Pani Agato, Sunia jest cudowna.Byłam z nią u dobrego lekarza na konsultacji, oględzinach w Mszczonowie.Lekarka podała preparat na odpchlenie, odrobaczywienie, zastrzyk przeciw wściekliźnie. Co za palant trzymał w takim stanie psa. Określiła wiek suni na około 1,5 roku, tak też myślałam po jej zabawowym usposobieniu.Kurierem przywieziono mi karmę Royal Canin-weterynaryjną(innej nie stosuję), zauważyłam że nie trawi kaszy-wszystko zwraca, umówiłam się na przyszły piątek na sterylizację(350 zł).Nie mogę jej na razie wykapać.Jest zadomowiona u mnie.Nie odstępuje mnie na krok.Wczoraj był piękny dzień.Byłam praktycznie cały dzień na dworze.Myłam sobie samochód, uporządkowałam i umyłam garaż(żeby Sonia-tak ma na imię)miała czyściutko, porządkowałam ogród i takie tam...Cały czas była przy mnie.Wylegiwała się na słoneczku, spała, chodziła sobie.Jest szczęśliwa.Mój Snupi niestety był z nią ale w kagańcu i bardzo obrażony, z pod oka łypał na nią i myślał sobie: co ona tutaj robi?"...Śmieszna sytuacja.Pięknie razem wyglądają takie dwa rudzielce.Obydwoje są o mnie zazdrosne.Supidostaje nagrody za ten kaganiec, żeby kojarzył się z czymś miłym, to dla niego napewno stresujaca sytuacja... Właśnie idę z Sonią na spacer.Snupi śpi-wyjdzie po niej.Dziękuję za zaangarzowanie w sprawę. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 A moze dałoby rade zrobic sterylke gdzies w cenie jaka jest w akcji streylizacji marcowej-duza suka 200zł..... A ogólnie to dobrze,że w sumie wszystko ok...sunia bardzo młoda jest. Quote
agaga21 Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 Ania+Milva i Ulver napisał(a):A moze dałoby rade zrobic sterylke gdzies w cenie jaka jest w akcji streylizacji marcowej-duza suka 200zł..... A ogólnie to dobrze,że w sumie wszystko ok...sunia bardzo młoda jest. dlatego właśnie bardzo bym chciała, by jakaś kumata dogomaniaczka z okolic pani beaty pilotowała sprawę. Quote
ms_arwi Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 350 zl to i tak nie duzo za duza suke... Niektorzy potrafia skasowac i 600... Mimo wszystko mam nadzieje, ze uda sie zalatwic to jak najtaniej. Quote
Rubi18 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 ja jestem z Grodziska maz.to niedaleko i wiem ze u nas w gmina czasami doplaca do sterylki,ale niewiem dokladnie na jakiej zasadzie.ale to chyba lepiej bylo by sie skontaktowac ze straza dla zwierzat w Grodzisku moze by cos doradzili http://www.strazzwierzat.pl/ Quote
Recommended Posts