Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marlenisz_mm napisał(a):
Ano ma. Mojemu znajomemu z podwórka psa ukradli.
Chciałybyście,żeby wam ktoś psa ukradł?

Wartego 2000 zł - NIE!!! Co innego jakiś burek ze schroniska!

Posted

No widzicie, czyli nasze zdania na ten temat są takie same :D

Droga Kasiu, choćby twój burek ze schroniska był najukochańszą istotką na świecie, pogódź się z tym,że nikt go nie ukradnie. I tu jest różnica między psem rodowodowym i nierodowodowym. Złodziej nie patrzy, którego psa kocham bardziej,tylko który więcj kosztował. Nie chcę się z tobą kłócić, po prostu takie są realia :(
Zgoda?

Posted

Bez różnicy czy zapłaciłam za psa 2000 zł czy wzięłabym go ze schroniska pilnuje psa jak oka w głowie... uczucie jakim go darze jest bezcenne, drugiego takiego psa już nie będę miała... a to co on by przeżył w obcych rękach bez mamusi :-(

jak można cenić psa według ceny jaką za niego płacisz?? to nie jest zabawka...

to tak jakbyś miała dziecko i byś za adopcję musiała wywalić 10 000 a drugie dziecko do adopcji byłoby za 2 000- to co tego droższego bys pilnowała a tańszego nie?

przepraszam jeśli kogoś uraziłam tym tekstem o kupnie dzieci ale moja sunia jest dla mnie jak pełnowartościowy członek rodziny i traktuje ją jak dziecko więc to było pierwsze skojarzenie. Więc mam nadzieję że nikogo nie uraziłam...;)

Posted

marlenisz_mm napisał(a):
No widzicie, czyli nasze zdania na ten temat są takie same :D

Droga Kasiu, choćby twój burek ze schroniska był najukochańszą istotką na świecie, pogódź się z tym,że nikt go nie ukradnie. I tu jest różnica między psem rodowodowym i nierodowodowym. Złodziej nie patrzy, którego psa kocham bardziej,tylko który więcj kosztował. Nie chcę się z tobą kłócić, po prostu takie są realia :(
Zgoda?

Wprawdzie nie jestem drogą Kasią, ale Ci odpowiem.
1. Między psem rodowodowym i nierodowodowym róznica jest nieco inna, ale nie chce mi się o tym pisać.
2. Złodziej nie ma cennika w oczach, a pies paragonu przypiętego do szyi...
...a nawet jeśli tak:
3. Złodziej nie ukradnie psa pozostawionego bez opieki. Bo niby jak? Wyrwie Ci go ze smyczą z ręki?

A o tym, czy zwierzę powinno być w domu, czy na zewnątrz powinna decydować np. okrywa włosowa czy charakter rasy a nie to czy westi ma papiery, czy nie.

Posted

marlenisz_mm napisał(a):

Zgoda?

Tu bym się nie zgodziła. Złodziej nie patrzy na to czy pies jest rasowy czy nie, w schroniskach też są psy rasowe które jak trafią do nowych domów- mimo że nikt za nie zapłacił 2000 a wcześniej spały na śmietniku...

Który złodziej kradnąc psa sprawdza czy pies ma tatoo a w dzisiejszych czasach coraz częściej również chip?

Wygląda jak rasowy to bierze :angryy::angryy::angryy::angryy: tak jak to było z charcicą i dożyca :-(:-(:-(:-(:-(:-(:angryy:

P.s poza tym jak najbardziej zgadzam się z wypowiedzią nade mną

Posted

KAŚKA napisał(a):
Arimo! Czy porysowany parkiet na 8 mm to dla Ciebie błahostka???? Jak możesz mówić takie straszne rzeczy!!!

:diabloti:

Ach przepraszam:oops: Nie zauważyłam, że aż na 8 mm!!! To naprawde musiało być traumatyczne wydarzenie dla rodziny!!!

Posted

marlenisz_mm, wejdź do działu psy w potrzebie na tym forum, poszukaj historii dalmatyńczyka Lopeza, albo wyrzuconej pod koła samochodu Bezy z Węgrowa...

Wszyscy starają Ci się powiedzieć, że decyzja posiadania psa to olbrzymia odpowiedzialność, i zapewne każdy się trochę obawia, że jeżeli dalmatynka dostała wyjazd za rysy na parkecie (chociaż to nie jej wina) to westi może wyjechać za podrapane drzwi albo rozkopane grządki... Po prostu nie wolno z powodu swojego braku wyobraźni krzywdzić zwierzęcia. Nie zależnie od tego ile kosztuje.

Posted

arima napisał(a):
Ach przepraszam:oops: Nie zauważyłam, że aż na 8 mm!!! To naprawde musiało być traumatyczne wydarzenie dla rodziny!!!

Właśnie, trochę empatii nie zaszkodzi:p

Posted

Quetzalcoatl, przykro mi,ale nie masz racji. Dalmatyńczyka ktoś nam podrzucił. Jako że kochamy psy, przygarnęliśmy go, ale jak już wspominałam,jest to za duży pies.
Rozumiem, w ogóle powinniśmy go nie brać?

Posted

No tak niezly cyrk, pies porysowal parkiet to go oddac trzeba :/

Mojej siostrze psiaca prawie zjadla porecz od lozka :/ Obdarla drzwi ze skorki (wynajete mieszkanie...uuuupssss) , podrapala sciany, zjadla dracene mojej mamy , nie oddali jej bo ja kochaja, biorac psa stajesz sie odpowiedzialny za to co osowiles.

Nie wazne czy pies ma rodowod czy nie, polskie realia sa takie ze wiekszosc odpowiedzialnych wlasciciel, tam gdzie sa dzieci...takze, po kradziez nawet kundla (bo taki pies gorszy co? Moze to nie pies? ) zglosza to na policje, wyznacza nagrode, bo to PRZYJACIEL , a prawdziwych przyjaciol , bezinteresownych, ze swieca szukac :/.

Moze poczekaj , dojrzej do odpowiedzialnosci za psa :(

PS. Sorry jesli troszke za mocno, ale nie moge, czegos takiego sluchac, kundel ze schroniska gorszy.... Gotuje sie we mnie !

Posted

co do wyboru to nie wiem dużo na temat tych dwóch ras nie chce nikogo urazić ale podobno beagle nie są zbyt inteligentne a westy mają słonnośc do otyłości

Posted

shedow napisał(a):
co do wyboru to nie wiem dużo na temat tych dwóch ras nie chce nikogo urazić ale podobno beagle nie są zbyt inteligentne a westy mają słonnośc do otyłości

<lol> jak się nie wie za duzo to lepiej nic nie pisac

Posted

Polna napisał(a):
<lol> jak się nie wie za duzo to lepiej nic nie pisac

dokładnie :roll:

dla sprostowania:
beagle są b.inteligente, tylko że mają dość trudny charakter i nie zawsze przyjdą na zawołanie, itp.

Posted

talut napisał(a):
dokładnie :roll:

dla sprostowania:
beagle są b.inteligente, tylko że mają dość trudny charakter i nie zawsze przyjdą na zawołanie, itp.

ok ja nie chce zadnych wojn ja mówie co slyszalam ale to wy macie beagle i wiecie lepiej ale ktoś kto ma tego psa zawsze mówi ze jest kochany wiec szczerze was rozumiem i nie musicie sie tak pieklić bo ja moze sie i nie znam ale mam prawo pisać na tym forum i mi nie zabronicie zwlaszcza ze nie napisalam nic co mialo kogoś urazić