kora78 Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 W dziale: akcje- podaruję zrobiłam wątek, że szukamy kagańca za free http://www.dogomania.pl/threads/182176-przygarnAE-kaganiec-na-niewielkiego-asta-jadAE-cego-ze-schronu-na-dt?p=14326811#post14326811 Quote
kora78 Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 w gore po kaske maluchu niedlugo gosci bedziesz mial Quote
kora78 Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 jak tak patrzę, to kaganiec około 40zł max chyba kosztuje na takowego pana. Bo tak: ja bym wybrałą taki skórzany, ale z takich pasemek, na pewno nie taki cały kryty, jak reklamują dla astów. Tsamte są te ż droższe, a to ma być tylko prowizorka dla Straży miejskiej, żeby się nie czepiała. Taki z paseczkó kosztuje 30zł. A taki cały kryty, lub Chopo jakiś metalowy około 48zł. Co myślicie ciotki od astów? fioneczko? andziu? Quote
kizimizi Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 zapraszam na kosmetykowy bazarek na Buliego i inne nasze psiaczki: http://www.dogomania.pl/threads/182187-super-kosmetyki-na-prezenty-i-nie-tylko-znane-marki-niskie-ceny-koniec-kwietnia?p=14327595#post14327595 Quote
kizimizi Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 kora78 napisał(a):jak tak patrzę, to kaganiec około 40zł max chyba kosztuje na takowego pana. Bo tak: ja bym wybrałą taki skórzany, ale z takich pasemek, na pewno nie taki cały kryty, jak reklamują dla astów. Tsamte są te ż droższe, a to ma być tylko prowizorka dla Straży miejskiej, żeby się nie czepiała. Taki z paseczkó kosztuje 30zł. A taki cały kryty, lub Chopo jakiś metalowy około 48zł. Co myślicie ciotki od astów? fioneczko? andziu? Kora jemu to sie chyba jakikolwiek kaganiec przyda bo on niee jst jakis mega ast co by spacjalny musiał mieć. Ja nawet myslalam ze taki materiałowy może byc, bo to pewnie tylko na pare razy do załozenia. Quote
Blood Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 iecie u mnie jest tak ze tego pilnuja i sa wysokie kary u nie na posesji sopki ale do parku juz potrzebuje....czy jak do wet pojde... Quote
kora78 Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 kizi, a jaki to materiałowy? taki szeroki pasek materiału? co pies w ogóle pyska otworzyć nie może? to mi się taki nie podoba, bo się pies męczy. myślałąm o takim z paseczków skórzanych. tworzących kratkę. metalowe to ok 50zł to musi być kaganiec tylko na ten dt, na spacery. na weta nie, bo weci mają zawsze kagańce dla klientów w różnych rozmiarach, jak znam życie. Blood u Ciebie wet nie ma kagańców? Buli jest grzeczny i potulny, tak na oko, więc wg mnie kaganiec to taki aby był, na soacery jakby co, w razie mandatu Quote
Blood Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Ale do weta musze jakos dojsc a musi isc w kagancu...;) o to chodzi;) Quote
kora78 Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 aaaa czyli taki na spacerki tylko :) no to luzik. to nie musi być exclusiv :) ciotki poszukajcie na bazarkach kagańców, ja szukałam po tytułach i nie znalazłam. Ludzie sprzedają smycze i obroże, a kagańców zero... Gdzie jeszcze wątek zrobić, że szukamy kagańca? Quote
giselle4 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 jezeli taki metalowy moze byc....to podaj adres do wysyłki Quote
czerda Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 skoro ma chipa trzeba znależć jego właściciela !!! Quote
Blood Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Super ;) Cieszymy sie ;) Jak bedzie kora to wyslemy bo nie wiem czy do niej ma przyjechac czy do mnie prosto;) Quote
czerda Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 jak podacie nr chipa możemy sprawdzić we wszystkich w Polsce dostępnych zbiorach Quote
Blood Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 wiem kora jutro jedzie do niego ona go pilotuje;) ;) Quote
kizimizi Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 hehe to problem kaganca sie rozwiazal ;) JA myslalam o takim z materiału co są, nei z metalowych nitek i skórzanego paska. Taki właśnie z poliestru mam dla moich psów - jakby co ;) A to u was Blood tak pilnuja tego?Moim zdaniem to dobrze. Mandaty za psie kupy też są? Quote
Blood Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 No ale jesli jest inny tez moze byc na posesji bedzie bez ale u nas pilnuja jeszcze mieszkam 500 m od komisariatu policji konnej;p A sa za jazde autobusami bez kaganca i kupy tez;) Jak straz widzi to zaraz mandacik za sredniego kundelka ostatnio znajoma dostala 500;/ Ja mam to ze zazwyczaj z wlasnej posesji sprzatam;p Quote
kora78 Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 czerd ona zaczipowany w schronisku został :) giselko masz do pożyczki jakiś kaganiec metalowy, tak? a na psiaka, jak na focie będzie w miarę pasował? Wielkości koło kolan w kłębie, wielkość normalnie małego, nieumięśnionego asta jakiegoś. Pyszczek długi, głowa wcale nie jakaś masywna. Taki średniak zwykły. To może zróbmy tak: niech kaganiec jedzie do mnie, ja przymierzę przy odbiorze psa ze schronu. A jak się okaże bardzo niedobry, to ze swojej kasy założę i kupię od razu, a potem będę tutaj nadal kase zbierać, żeby swój dług sobie oddać, lub nie przeleję swojej działki deklaracji i będzie się szukać jednorazowej wpłaty od kogoś, żeby się wyrównało do zera. Bo kaganiec mógłby od razu jechać do Blood, ale lepiej przymierzyć, no i może w podróży się przyda, albo co pasuje? Gisela dziękuję bardzo :) Ale opowiedz, jaki wielkością jest, albo co miał na metce, na jakiego psa? porozsyłałam trochę pm z reklamą Bulika Quote
kora78 Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Byłam u Bulinka. Chyba zabrano jednego z dwóch agresywnych tam psów w jego kojcu. Teraz Buli jest z dwoma, jednym grzecznym i jednym wielkim onkowatym, co do krat początkowo zawsze doskakuje, a jak się człlowiek nie orzejmie to on ucieka na tyły, za chwilę znó podbiega i już nie atakuje i znó ucieka. A Buli dziś wreszcie do mnie podszedł i go wymiziałąm. On chyba czuł :) Brudny jest bardzo, aź brązowy, taki zakurzony. Cichutki i spokojny, te uszka w strupkach trochę. Z tyłu stoi zawsze taki skulony, jak zbity pies. To nie miejsce dla niego, On mieszkał w domu, a nie w budzie w sforze. Mam śliczne fotki, kto je wstawi? bo nie umiem nadal. Gdy mówiłam w biurze, że on niebawem do domku idzie, pani mówiłą, że on vardzo fajny, grzeczny i kochany. Quote
Blood Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Jupii super sie ciesze ze wporzadku u niego jest;) ykapie go i bedzie cudny;) Quote
giselle4 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 kora78 napisał(a):czerd ona zaczipowany w schronisku został :) giselko masz do pożyczki jakiś kaganiec metalowy, tak? a na psiaka, jak na focie będzie w miarę pasował? Wielkości koło kolan w kłębie, wielkość normalnie małego, nieumięśnionego asta jakiegoś. Pyszczek długi, głowa wcale nie jakaś masywna. Taki średniak zwykły. To może zróbmy tak: niech kaganiec jedzie do mnie, ja przymierzę przy odbiorze psa ze schronu. A jak się okaże bardzo niedobry, to ze swojej kasy założę i kupię od razu, a potem będę tutaj nadal kase zbierać, żeby swój dług sobie oddać, lub nie przeleję swojej działki deklaracji i będzie się szukać jednorazowej wpłaty od kogoś, żeby się wyrównało do zera. Bo kaganiec mógłby od razu jechać do Blood, ale lepiej przymierzyć, no i może w podróży się przyda, albo co pasuje? Gisela dziękuję bardzo :) Ale opowiedz, jaki wielkością jest, albo co miał na metce, na jakiego psa? porozsyłałam trochę pm z reklamą Bulika Daj adres na pv ja wysle jak bedzie dobry to rybka...jak nie to oddasz innemu ok? Quote
Recommended Posts