soboz4 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 płeć - pies imię - Bazyli maść - czarna waga - 30-32 kg wiek- 1,4 roku Bazyli nie miał szczęścia w dotychczasowym życiu, znaleziony został i odratowany przez mężczyznę, który go pokochał, ale tylko wtedy gdy jest trzeźwy. On wie o tym, że nie zapewnia psu dobrych warunków, uratował go z ciężkiej choroby (znaleziony pies miał parwowirozę), zapłacił za leczenie, jeździł do weterynarza, ale alkoholizm to ciężka choroba i ona wygrywa, wówczas pies nie wychodzi z domu zostaje sam ze starszą kobietą, która psa się boi i nie wychodzi już z domu... Opiekun to dobry człowiek tylko z alkoholem sobie nie radzi ale wie, że psu potrzebny jest dom, który zapewni mu miłość i jest gotowy go oddać w dobre ręce. Pies ma książeczkę zdrowia, chyba nie jest szkolony, stara się jak może żeby go kochano, ale jest młody i ma swoje potrzeby, szczególnie należy do nich ruch i długie spacery. Bazyli na inne psy reaguje różnie, głównie obszczekuje , ale jeszcze nie miał żadnej utarczki. Trudno powiedzieć jak reaguje na koty, bo nie spotkał nigdy kota, spacerów ma bardzo mało, a jak są to na skwerek i z powrotem... W stosunku do dzieci jest radosny, ale może zrobić krzywdę, gdyż obskakuje. Jest radosny, lubi gdy jest w centrum zainteresowania, umie tez to wymuszać. W domu jest agresywny w stosunku do obcych i rzuca się. W domu karmiony jest sucha karmą, mieszaną z puszką 3 razy dziennie. W XI ubiegłego roku był chory na parwowirozę, otrzymał wówczas serie zastrzyków oraz kroplówki. W chwili obecnej jest zdrowy. Kontakt w sprawie adopcji do sąsiadki: 691-775-365 Zdjęcia w albumie picaso: http://picasaweb.google.pl/psiwolontariusz/Bazyli?feat=directlink Quote
leonarda Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Jest niesamowicie piękny i bardzo w typie owczarka. Ktoś chętny powinien się szybko znaleźć, byle mądry i znający takie psy. Znając Twoją szybkość i zaangażowanie, nawet nie śmiem pytać, czy jest już wrzucony na stronę z owczarkami niemieckimi? Ja mam ogromny sentyment do takich psów, jak on. Mam nadzieję, że nie tylko ja.. Quote
soboz4 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Dzięki za podpowiedź, zaraz wrzucę! Co do szybkości to dziękuję staram się, ale nie zawsze wychodzi, na dogomanii bardzo wolno się poruszam... Quote
Blood Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 leonarda napisał(a):Jest niesamowicie piękny i bardzo w typie owczarka. Ktoś chętny powinien się szybko znaleźć, byle mądry i znający takie psy. Zgadzam sie w 100%;) Cudo! Quote
maciaszek Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Atutem jest jeszcze jego wiek. Jest młody, a jak wiadomo ludzie wolą młode psy. Quote
kuba123 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 już w styczniu wiedziałam,że Bazyl szuka domu, po czym państwo się rozmyślili oni szukali mu domu ''do konca tygodnia'' jak się nie znalazł to odpuścili , a teraz szukają znowu soboz wysłałam ci na fon zdjęcie Bazyla , które wtedy dostałam wygląda na nim bardzo zachęcająco Quote
soboz4 Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Mój telefon jest dziadowski i nie odbiera mms, ale zobaczyłam w skrzynce na orange w necie. To na pewno ten sam pies, nie wiem czy bajeczka to co mi powiedziano czy nie, ale jedno jest pewne pies nie powinien mieszkać u takich ludzi, więc tak czy inaczej lepiej żeby został adoptowany i miał normalne, stabilne życie... Quote
leonarda Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Wkleiłam link z tego wątku do ogłoszenia z "przygarnę psa". Bazyli pasuje tam świetnie; nie wiem, czy będzie jakiś odzew i czy wszystko nadal aktualne.. Quote
kuba123 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 ciekawi mnie tylko co się dalej stało z Bazylem Quote
Recommended Posts