Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

płeć - pies
imię - Bazyli
maść - czarna
waga - 30-32 kg
wiek- 1,4 roku

Bazyli nie miał szczęścia w dotychczasowym życiu, znaleziony został i odratowany przez mężczyznę, który go pokochał, ale tylko wtedy gdy jest trzeźwy.
On wie o tym, że nie zapewnia psu dobrych warunków, uratował go z ciężkiej choroby (znaleziony pies miał parwowirozę), zapłacił za leczenie, jeździł do weterynarza, ale alkoholizm to ciężka choroba i ona wygrywa, wówczas pies nie wychodzi z domu zostaje sam ze starszą kobietą, która psa się boi i nie wychodzi już z domu...

Opiekun to dobry człowiek tylko z alkoholem sobie nie radzi ale wie, że psu potrzebny jest dom, który zapewni mu miłość i jest gotowy go oddać w dobre ręce.

Pies ma książeczkę zdrowia, chyba nie jest szkolony, stara się jak może żeby go kochano, ale jest młody i ma swoje potrzeby, szczególnie należy do nich ruch i długie spacery.

Bazyli na inne psy reaguje różnie, głównie obszczekuje , ale jeszcze nie miał żadnej utarczki.
Trudno powiedzieć jak reaguje na koty, bo nie spotkał nigdy kota, spacerów ma bardzo mało, a jak są to na skwerek i z powrotem...
W stosunku do dzieci jest radosny, ale może zrobić krzywdę, gdyż obskakuje.
Jest radosny, lubi gdy jest w centrum zainteresowania, umie tez to wymuszać. W domu jest agresywny w stosunku do obcych i rzuca się. W domu karmiony jest sucha karmą, mieszaną z puszką 3 razy dziennie.
W XI ubiegłego roku był chory na parwowirozę, otrzymał wówczas serie zastrzyków oraz kroplówki.
W chwili obecnej jest zdrowy.

Kontakt w sprawie adopcji do sąsiadki: 691-775-365

Zdjęcia w albumie picaso:

http://picasaweb.google.pl/psiwolontariusz/Bazyli?feat=directlink

Posted

Jest niesamowicie piękny i bardzo w typie owczarka. Ktoś chętny powinien się szybko znaleźć, byle mądry i znający takie psy. Znając Twoją szybkość i zaangażowanie, nawet nie śmiem pytać, czy jest już wrzucony na stronę z owczarkami niemieckimi? Ja mam ogromny sentyment do takich psów, jak on. Mam nadzieję, że nie tylko ja..

Posted

leonarda napisał(a):
Jest niesamowicie piękny i bardzo w typie owczarka. Ktoś chętny powinien się szybko znaleźć, byle mądry i znający takie psy.

Zgadzam sie w 100%;)
Cudo!

Posted

już w styczniu wiedziałam,że Bazyl szuka domu, po czym państwo się rozmyślili
oni szukali mu domu ''do konca tygodnia'' jak się nie znalazł to odpuścili , a teraz szukają znowu

soboz
wysłałam ci na fon zdjęcie Bazyla , które wtedy dostałam
wygląda na nim bardzo zachęcająco

Posted

Mój telefon jest dziadowski i nie odbiera mms, ale zobaczyłam w skrzynce na orange w necie. To na pewno ten sam pies, nie wiem czy bajeczka to co mi powiedziano czy nie, ale jedno jest pewne pies nie powinien mieszkać u takich ludzi, więc tak czy inaczej lepiej żeby został adoptowany i miał normalne, stabilne życie...

• 2 weeks later...
  • 10 months later...