Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bianka, mix podhalana z goldenem lub labradorem, bardzo spokojna i przyjazna sunia, znaleziona na ulicy, przez około dwa tygodnie błąkała się po mieście (Łowicz). Nikt jej nie szuka, nikt nie zauważył i odczuł jej zniknięcia. Nikt za nia nie tęskni. Sunia jest przyjaźnie nastawiona do psów i ludzi, świetnie reaguje na dotyk, głaskanie to dla niej czysta przyjemność. Nie ciągnie na smyczy, raczej ładnie idzie przy nodze. Jest psiakiem pogodnym i ufnym, chociaż aktualnie nieco smutnawym z powodu pobytu w schronisku. Nie jest wysterylizowana, (miała cieczkę kiedy została znaleziona) w przypadku adopcji może zostać wysterylizowana.
Będzie idealnym członkiem rodziny z dziećmi jak również znajdzie swoje miejsce przy boku ludzi starszych.
Jest raczej młoda, zatem wspaniale byłoby gdyby jej przyszli właściciele mogli poświęcać czas wolny na spacery i wspólna zabawę.

Wątek schroniska:
http://www.dogomania.pl/threads/171870-A-owicz-Schronisko-dla-ZwierzAE-t

• Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bianka jest bardzo przyjaznym psem, błąkała się po Łowiczu (z cieczką) i szukała ratunku u ludzi, a wszyscy się od niej odsuwali, tupali na nią. Tylko kochana argusiowa nie odwróciła się od niej i pomogła.

Posted

Bo argusiowa choć na razie nie pojawia się w schronisku działa w całym Łowiczu :)
Psy ze schroniska są zazwyczaj bardzo spragnione kontaktu, skaczą, żeby ktoś się nimi zainteresował a Bianka siedzi smutna. Jest spokojnym psem, polubiła wszystkie biegające luzem psiaki oprócz nachalnej Zadry :)
Jak skończy kwarantannę to zabieram ją na spacer :)

Posted

O proszę:) smutak z niej trochę ale przejdzie jej na pewno :) lubi inne psy :) nazwałam ją Gapcia sobie ale Bianka też jest cudnie:)
Szkoda mi jej strasznie bo słodka jest i mam nadzieję że szybko ktoś sie Bianką zauroczy:)

Lubi i ludzi i zwierzęta, dała się bez problemu złapać , założyć sobie obrożę i bez problemu poszła ze mną.
Co prawda zauważyłam że na początku nie bardzo wiedziała jak się idzie na smyczy, ale po chwili załapała i szła nie ciągnąc.

Jest towarzyska, jak zobaczy psa to idzie się z nim zaznajomić w ciemno, nie uważa za specjalnie na samochody i inne takie przeszkódki :) no jest urocza:)

Posted

Proszę abyście dały mi znać gdyby Bianka opuszczała schronisko czy to do hoteliku czy do DS :) jakoś mi zapadła w serducho:) położyła mi łepek na kolanach i tak słodko zamknęła oczeta jak ją miziałam :) ech ...

Posted

Słuchajcie ja sądzę że ona dała komuś dyla bo miała cieczkę, moja sunia Tina (już za TM) tez nam próbowała uciekać.

A inna sprawa że jej dyl był komuś na rękę, skoro jej nie szuka.

Strasznie wdzięczna z niej psina :) polecam dla rodziny z dziećmi:) oczywiście koniecznie powinna być wysterylizowana.

Paula: byłam kiedyś w schronisku, wiem co i jak, ale teraz niestety przez kłopoty z nogą nie moge :)ale co sie odwlecze to nie uciecze ;)

Posted

Dziewczyny wszystkie opisy i Wasze spostrzeżenia jak najbardziej trafne.Spokojna łagodna suczka,witała wszystkie psiaki ,które do niej podbiegały.Bardzo chciała do nas wyjść ale jest na kwarantannie i nie mogła wyjść z boksu!Koniecznie domu jej trzeba bo lubi być z ludżmi.

Posted

oska1983 napisał(a):
ślicza sunia. Może dajcie ją na forum podhalanów, bo troche tak wygląda. Jak krzyżówka podhalana z labradorkiem:)

Też mi się zdaje, że ona ma coś z podhalana :)

Romciu wysłałam zdjęcia do opisu ;)