kajkoowa Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Bianka, mix podhalana z goldenem lub labradorem, bardzo spokojna i przyjazna sunia, znaleziona na ulicy, przez około dwa tygodnie błąkała się po mieście (Łowicz). Nikt jej nie szuka, nikt nie zauważył i odczuł jej zniknięcia. Nikt za nia nie tęskni. Sunia jest przyjaźnie nastawiona do psów i ludzi, świetnie reaguje na dotyk, głaskanie to dla niej czysta przyjemność. Nie ciągnie na smyczy, raczej ładnie idzie przy nodze. Jest psiakiem pogodnym i ufnym, chociaż aktualnie nieco smutnawym z powodu pobytu w schronisku. Nie jest wysterylizowana, (miała cieczkę kiedy została znaleziona) w przypadku adopcji może zostać wysterylizowana. Będzie idealnym członkiem rodziny z dziećmi jak również znajdzie swoje miejsce przy boku ludzi starszych. Jest raczej młoda, zatem wspaniale byłoby gdyby jej przyszli właściciele mogli poświęcać czas wolny na spacery i wspólna zabawę. Wątek schroniska: http://www.dogomania.pl/threads/171870-A-owicz-Schronisko-dla-ZwierzAE-t Quote
mamanabank Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Bardzo bardzo się cieszę, że Bianka nie błąka się już po ulicach :-) Quote
kajkoowa Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 mamanabank napisał(a):Bianka przypomina mi Niko Ten sam wyraz pyszczka, prawda? :) Oczywiście jak będą spacerowe zdjęcia i informacja to ogłaszam :) Quote
mamanabank Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Bianka jest bardzo przyjaznym psem, błąkała się po Łowiczu (z cieczką) i szukała ratunku u ludzi, a wszyscy się od niej odsuwali, tupali na nią. Tylko kochana argusiowa nie odwróciła się od niej i pomogła. Quote
kajkoowa Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Bo argusiowa choć na razie nie pojawia się w schronisku działa w całym Łowiczu :) Psy ze schroniska są zazwyczaj bardzo spragnione kontaktu, skaczą, żeby ktoś się nimi zainteresował a Bianka siedzi smutna. Jest spokojnym psem, polubiła wszystkie biegające luzem psiaki oprócz nachalnej Zadry :) Jak skończy kwarantannę to zabieram ją na spacer :) Quote
argusiowa Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 O proszę:) smutak z niej trochę ale przejdzie jej na pewno :) lubi inne psy :) nazwałam ją Gapcia sobie ale Bianka też jest cudnie:) Szkoda mi jej strasznie bo słodka jest i mam nadzieję że szybko ktoś sie Bianką zauroczy:) Lubi i ludzi i zwierzęta, dała się bez problemu złapać , założyć sobie obrożę i bez problemu poszła ze mną. Co prawda zauważyłam że na początku nie bardzo wiedziała jak się idzie na smyczy, ale po chwili załapała i szła nie ciągnąc. Jest towarzyska, jak zobaczy psa to idzie się z nim zaznajomić w ciemno, nie uważa za specjalnie na samochody i inne takie przeszkódki :) no jest urocza:) Quote
argusiowa Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Proszę abyście dały mi znać gdyby Bianka opuszczała schronisko czy to do hoteliku czy do DS :) jakoś mi zapadła w serducho:) położyła mi łepek na kolanach i tak słodko zamknęła oczeta jak ją miziałam :) ech ... Quote
Paula03 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Argusiowa, nie byłaś u nas w schronisku? No to koniecznie zapraszamy :) Quote
UBOCZE Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 To jest piękna fotka. Widać cały wdzięk Bianki, ale i smutek...:-( Quote
Andzike Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Qrcze, w głowie mi się nie mieści jak taki pies może nie mieć swojego domu :( Quote
argusiowa Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Słuchajcie ja sądzę że ona dała komuś dyla bo miała cieczkę, moja sunia Tina (już za TM) tez nam próbowała uciekać. A inna sprawa że jej dyl był komuś na rękę, skoro jej nie szuka. Strasznie wdzięczna z niej psina :) polecam dla rodziny z dziećmi:) oczywiście koniecznie powinna być wysterylizowana. Paula: byłam kiedyś w schronisku, wiem co i jak, ale teraz niestety przez kłopoty z nogą nie moge :)ale co sie odwlecze to nie uciecze ;) Quote
Romka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Dziewczyny wszystkie opisy i Wasze spostrzeżenia jak najbardziej trafne.Spokojna łagodna suczka,witała wszystkie psiaki ,które do niej podbiegały.Bardzo chciała do nas wyjść ale jest na kwarantannie i nie mogła wyjść z boksu!Koniecznie domu jej trzeba bo lubi być z ludżmi. Quote
Andzike Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 W sumie jak błąkala się z cieczką to nie wiadomo czy jej ktoś nie dopadl :/ Quote
oska1983 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 ślicza sunia. Może dajcie ją na forum podhalanów, bo troche tak wygląda. Jak krzyżówka podhalana z labradorkiem:) Quote
kajkoowa Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 oska1983 napisał(a):ślicza sunia. Może dajcie ją na forum podhalanów, bo troche tak wygląda. Jak krzyżówka podhalana z labradorkiem:) Też mi się zdaje, że ona ma coś z podhalana :) Romciu wysłałam zdjęcia do opisu ;) Quote
Recommended Posts