Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podziękuj ode mnie znajomej! Nie dowierzam momentami, że tylu ludzi chce nam pomóc! :)

Ona je w tej chwili Acanę Pacificę, ale Acanę Small Breed też jadla ze smakiem, także myślę że to byłoby dobre.... a ile? Tego nie jestem w stanie powiedzieć :) Sunia waży 5,900. dzienna dawka dla niej to ok. 100-110g :)

Chyba, że znacie inne dobre karmy z tej półki o podobnym skladzie?

Ps. Pampersy na razie mam. Sponsorem jest Daria - Pani Barusia z mojego podpisu :loveu::loveu::loveu:

Posted

Agucha, nie wiem, jak u was, ale wiem, że są laboratoria, gabinety, gdzie psa oddajesz wetowi; ten idzie "na zaplecze" i tam "przy pomocy pomocy" instaluje cewnik i pobiera.
Zresztą nawet w zwykłym gabinecie wet sam cewnikuje.Nie martw się.Nikt za psem z kubkiem nie lata.

Posted

Agucha napisał(a):
Podziękuj ode mnie znajomej! Nie dowierzam momentami, że tylu ludzi chce nam pomóc! :)

Ona je w tej chwili Acanę Pacificę, ale Acanę Small Breed też jadla ze smakiem, także myślę że to byłoby dobre.... a ile? Tego nie jestem w stanie powiedzieć :) Sunia waży 5,900. dzienna dawka dla niej to ok. 100-110g :)

Chyba, że znacie inne dobre karmy z tej półki o podobnym skladzie?

Ps. Pampersy na razie mam. Sponsorem jest Daria - Pani Barusia z mojego podpisu :loveu::loveu::loveu:

Mam znajoma ktora jest zywieniowcem...zapytam, ale dopiero we srode...

Chyba orjen...

Posted

Magdola - czy ta karma jest również na tej samej półce cenowej? :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaktualizowałam post rozliczeniowy.
Przypominam - str. 10

Posted

[quote name='Agucha']Magdola - czy ta karma jest również na tej samej półce cenowej? :)

juz wam pisze bo nie wiem jak acana kosztuje.... 2,5kg ok 60 zl, a 7 kg ok 140, drogo...ale ni wim jak z acana... ja i tak pogadam...moze jakies znizki..........

Posted

[quote name='Agucha']Siusianie nadal jest, różowe ale tyle dobrze, że już nie czerwone...
Niunia pięknie je suchą karmę...szczerze powiem, że kostek jeszcze nie ruszałam :oops:

Myślę, jak tu teraz złapać ten mocz, żeby dowieźć go do analizy...:roll:

Justyś, zmień proszę pierwszy post bo tam jest napisane, że Zuzanka jest w schronie :) Przydałaby się aktualizacja jakaś :)

Tak czy siak, sunia nie jest do adopcji i szybko nie będzie. Nie oddam jej dopóki nie wydobrzeje kompletnie.... o ile w ogóle ją oddam...:roll:

To mi się podoba :) wkońcu miałaby TofFi :) a Ty nie martwiłabyś się czy ma dobrze u kogoś :roll:

Posted

Kochane cioteczki i wujkowie - Zuzia Was wita w ten słoneczny poranek :)

Byłyśmy dziś u weta skonsultować jej oczka... tak jak myślałam - bakteryjne zapalenie rogówki. Rogówki ma takie jakby ktoś jej palcem delikatnie wcisnął i łzawią jej te śliczne oczka :(

Dostała kolejny antybiotyk... na razie do wydatków dołożyło się 10zł...zobaczymy co będzie dalej.

Badania moczu jeszcze nie robiłam, poczekam tydzień aż leki odstawimy, bo wyniki wyjdą przekłamane ;/

Z siusianiem jest lepiej, puszczam ją po domu bez pampersa, żeby sobie wietrzyła dupinkę i prędzej wyleczyła :) Mocz jest różowy, ale w mniejszej ilości (w domu, bo na dworze co 5 kroczków kuca).

Z pozytywnych newsów - takiej radości jak dzisiaj rano, gdy wróciłam do domu po zaprowadzeniu dzieci do szkoły - DAWNO NIE WIDZIAŁAM! To co ona wyprawiała i jak "śpiewała" to cyrk na kółkach :lol::lol::lol::loveu::loveu::loveu:

Posted

Tylu ludzi szuka piesków tej rasy.Kochani , dołóżcie do leczenia, a shih-tzu jak spod igły będzie !;)

Baardzo serdecznie ... całym sercem prosimy o wsparcie finansowe dla okruszka.Choćby i 5 zł.:-(:-(:-(:-(

Posted

Będę pisała do moda o przejęcie wątku, bo Justyna ma problemy z netem i z Dogo, a trzeba zmienić I post i wkleić w końcu to rozliczenie na 1str.

Nikt się nie obrazi jeżeli poprowadzę wątek?

Posted

W poście rozliczeniowym wstawiłam "skany" (zdjęcia) rachunków za dotychczasowe leczenie Zuzi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nowe wieści:
Zuzi sikanie opanowujemy powolutku, mocz jest prawie w normalnym kolorze i rzadko już podsikuje Pampersy na razie odstawiłysmy :)

Jej skórka jest w opłakanym stanie - łupież, cienka jak pergamin, ponaciągana... smarujemy się kremem bambino i nivea nawilżającym- jest lepiej.

Oczka nadal łzawią, rogówki bez zmian... Czekajmy na działanie antybiotyków.

Mocz do analizy oddam jak skończymy kurację, żeby wyniki nie były przekłamane.

Zuzia uwielbia wysoką trawę. Mogłaby tam buszować cały dzień :)

Dzisiejsze zdjęcia po kąpieli, nasmarowaniu kremikiem i obcięciu pazurków ;)