Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czyli maleńka cały czas posikuje?
A badania jak wyszły?
A może ona ma nietrzymanie moczu jako powikłanie po częstych porodach, a może któryś poród z powikłaniem był, doszło do uszkodzenia pęcherza moczowego czy cewki moczowej....

Posted

Awit napisał(a):
Czyli maleńka cały czas posikuje?
A badania jak wyszły?
A może ona ma nietrzymanie moczu jako powikłanie po częstych porodach, a może któryś poród z powikłaniem był, doszło do uszkodzenia pęcherza moczowego czy cewki moczowej....

to chyba, póki co, za daleko idące wnioski - za krótko jest leczona, no i krew w moczy świadczy o zapaleniu pęcherza - dajmy lekom czasu na działanie - wierzę, że to nic poważnego bo maleńka już dość wycierpiała :kciuki:

Posted

Tak, mocz znów stał się różowy i Zuzik posikuje rzadziej... ufff
Macałam jej brzuszek, nie jest napięty, sunia nie ucieka, nie kuli się także raczej nic ją nie boli. Mocz do analizy oddam w poniedziałek albo we wtorek... z naciskiem na wtorek, bo od poniedziałku wolę nie zaczynać...

Martwię się jednak jej rogówkami, potrzebna będzie konsultacja.

Rozsnułam wici gdzie się dało, liczę na to że dobrzy ludzie tutaj zajrzą i chociaż wątek podrzucą, bo to też ważne :)

[quote name='Awit']Czyli maleńka cały czas posikuje?
A badania jak wyszły?
To mogę wykluczyć ja - Zuzia szuka sobie miejsca, przykuca i sika. Napina się przy tym strasznie jakby miała parcie na mocz... zupelnie tak jak u człowieka przy zapaleniu pęcherza. Musi wydusić z siebie choćby kropelkę, alezawsze ;)

Co do drugiej opcji - czy to by nie wyszło na USG? Niunia miała robione USG macicy, pod kątem ciąży i ropomacicza, oraz USG nerek.

Posted

Lekarzem nie jestem, ale może zasugerować wetowi Furagin.Wielu "ludzkim" lekarzom niczego zarzucić nie można :cool3: i niejednokrotnie chętnie podchwytują naszą sugestię "A może by ..." i oni wtedy : "Aha, no to spróbujmy.";)

Posted

[quote name='matrioszka2']Lekarzem nie jestem, ale może zasugerować wetowi Furagin.Wielu "ludzkim" lekarzom niczego zarzucić nie można :cool3: i niejednokrotnie chętnie podchwytują naszą sugestię "A może by ..." i oni wtedy : "Aha, no to spróbujmy.";)
Zuzia dostała antybiotyk i Synergal w tabletkach. Ma on szersze działanie bakteriobójcze i mam nadzieję, że pomoże. Dziś dopiero 2 dzień kuracji, zobaczymy co się będzie działo w kolejnych 3...

Posted

[quote name='Awit']A badanie moczu wyszło prawidłowe?
j.w.......................
[quote name='Agucha']Tak, mocz znów stał się różowy i Zuzik posikuje rzadziej... ufff
Macałam jej brzuszek, nie jest napięty, sunia nie ucieka, nie kuli się także raczej nic ją nie boli. Mocz do analizy oddam w poniedziałek albo we wtorek... z naciskiem na wtorek, bo od poniedziałku wolę nie zaczynać...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To mogę wykluczyć ja - Zuzia szuka sobie miejsca, przykuca i sika. Napina się przy tym strasznie jakby miała parcie na mocz... zupelnie tak jak u człowieka przy zapaleniu pęcherza. Musi wydusić z siebie choćby kropelkę, ale zawsze ;)

Posted

Warto wierzyć w ludzi!!! Dziękuję Kochani! :loveu::loveu::loveu:
Wszystko zmierza w dobrym kierunku, zrobimy wszelkie badania żeby wykluczyć niepożądane schorzenia i mam nadzieję, że sunia będzie miała już tylko z górki!:multi:

Posted

[quote name='Agucha']matrioszka, to z linku jest synergal 50mg, a Zuzanka dostaje dawkę 250mg dziennie...
http://www.scanvet.pl/products/product/product_id/95

Okej, wszystko w porządku.;)Wkleiłam link tylko dlatego, że tam jest opis co to jest i na co to jest.Ja , na przykład , lubię wiedzieć.Może są tu podobni do mnie ?:p

Wet wie, co robi.Skoro badania jasne i przejrzyste.Uda się.Przecież to początek drogi.

Posted

Oczywiście, że "ku oświeceniu".Daleka jestem od dawania " bardzo dobrych" rad.
Trzymam kciuki za malutką.I za Ciebie, żeby wystarczyło Ci cierpliwości i żebyś miała wiele radości , kiedy piesek na Twoich oczach będzie zdrowiał i piękniał.

Posted

Agucha ona jest u Ciebie na dt czy juz na ds zostanie?:)

dziewczyno jak chcesz to u nas na forum zrobie cos a'la skarpete.. zeby zbierać na Zuzie/Mini/ Minutke bo juz sama nie wiem jak ja nazywasz :), tylko uzgodnie z reszta moderatorów.