Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, podajcie mi numer do właścicieli, jestem do soboty w Niemczech, zadzwonię i dowiem się o co chodzi. Przejrzałam kilka niemieckich stron, nie znalazłam suni podobnej do tej, ale nie znam na pewno wszystkich stron.

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy coś się ruszyło? dziewczyny co dokładnie planujecie??
Najlepiej, żeby to był JEDEN telefon czy mail... jak będzie więcej - może się skomplikować i wydac im podejrzane...

Posted

docha napisał(a):
to jest baza psów zaginionych czy psów zarejestrowanych. co nie co się pogubiłam.

To jest baza z zarejestrowanymi nr mikroczipów, w której można też zgłosić zaginięcie zarejestrowanego psa, bądź znalezienie takiego :)

Posted

Pani z bazy poinformowała mnie, że pies o takim numerze czipa nie został zgłoszony jako zaginiony, w tym przypadku decyzja czy powiadamiać właścicieli o znalezieniu należy do znalazcy.
Według niemieckiego prawa stan w jakim Zuzia została znaleziona, a także nie zgłoszenie jej zaginięcia jest dostatecznym powodem do odebrania psa. Pani poradziła, żeby zebrać całą dokumentację o jej stanie, na wypadek gdyby właściciel kiedykolwiek się o nią upomniał.

Posted

Czekałam aż Ania napisze o tym na wątku! Chodzę rozradowana od rana!
Nie wiem jak Wam dziękować za takie wieści i ogromną pomoc :multi::multi::loveu::loveu::loveu:

Posted

Agucha napisał(a):
Czekałam aż Ania napisze o tym na wątku! Chodzę rozradowana od rana!
Nie wiem jak Wam dziękować za takie wieści i ogromną pomoc :multi::multi::loveu::loveu::loveu:

Nie ma najmniejszego problemu :). Niemcy są bardzo dobrze zorganizowani jeżeli chodzi o takie akcje, jak wysłałam zapytanie to pani oddzwoniła po jakichś dwóch minutach.

Posted

Dobrze ,że ja nie mam aparatu pod ręką zobaczyłabyś jak mnie wita tymczasowicz;) jak ktoś mi powie ,że shih tzu z rodowodem nie różnią się od tcyh bez to mu pokaże mojego tymczasowicza.

a ciesze się razem z Tobą ,że Zuzanka jest blizej niewyjazdu do Dojczland :D

Posted

Pokaż nam swojego tymczasowicza :)

Magda & Zicko napisał(a):
Dobrze ,że ja nie mam aparatu pod ręką zobaczyłabyś jak mnie wita tymczasowicz;) jak ktoś mi powie ,że shih tzu z rodowodem nie różnią się od tcyh bez to mu pokaże mojego tymczasowicza.

Posted

A to ciekawe, bo na moje wczorajsze zgloszenie, po angielsku, nikt nie raczyl odpisac...

ania z poznania napisał(a):
Nie ma najmniejszego problemu :). Niemcy są bardzo dobrze zorganizowani jeżeli chodzi o takie akcje, jak wysłałam zapytanie to pani oddzwoniła po jakichś dwóch minutach.

Posted

Ale napisano, a stronie,ze język zgloszenia to niemiecki i angielski.Więc powinni znać. Zresztą to już bez znaczenia :)

Nie wszyscy Niemcy znają angielski, myślę, że dlatego nie było reakcji.

Posted

No i dobrze, bo jakby im zalezalo to by zglosili. Ale przynajmniej kroki uczciwosci podjete, a teraz malutka na drodze do lepszego zycia. No i tak Adze serce nie peknie;) Bo cos mi sie wydaje, ze suczynka calkiem jej serce zawojowala i z oddaniem bedzie problem....;) Myle sie Agucha??;) Dobrze, ze odetchnelas;)
Pozdrawiam i Zuzane (imienniczke moje ukochanej dziewczynki kundelki najprawdziwszej) i dla pinczowskiego jegomoscia bezjajecznego kombinatora;)

Posted

Magda & Zicko napisał(a):

No bo jaka tam ona niemiecka??? Toć ona nasza - polska jest i basta! ;)

divia_gg napisał(a):
No i tak Adze serce nie peknie;) Bo cos mi sie wydaje, ze suczynka calkiem jej serce zawojowala i z oddaniem bedzie problem....;) Myle sie Agucha??;) Dobrze, ze odetchnelas;)
Pozdrawiam i Zuzane (imienniczke moje ukochanej dziewczynki kundelki najprawdziwszej) i dla pinczowskiego jegomoscia bezjajecznego kombinatora;)

Oj, nie mylisz się kochana, nie mylisz ;) Własnie mnie Zuzik zaczepia, bo na spacerek chce.
Jegomość zaś w końcu się "odobraził" na śniadanie i je :D

Posted

I tego Polacy powinni się od Niemców uczyć!!!! U nas jest zbyt poblażliwe prawo a pies to prziecież TYLKO pies... za jego skatowanie, zabicie... grozi upomnienie :/