ania z poznania Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Dziewczyny, podajcie mi numer do właścicieli, jestem do soboty w Niemczech, zadzwonię i dowiem się o co chodzi. Przejrzałam kilka niemieckich stron, nie znalazłam suni podobnej do tej, ale nie znam na pewno wszystkich stron. Quote
Agucha Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Czy coś się ruszyło? dziewczyny co dokładnie planujecie?? Najlepiej, żeby to był JEDEN telefon czy mail... jak będzie więcej - może się skomplikować i wydac im podejrzane... Quote
Agucha Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 mshume, gdzie tego maila wysyłałaś? Do tej bazy? Quote
mshume Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 tak, tak się robi. To baza kontaktuje się z właścicielem. Quote
docha Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 to jest baza psów zaginionych czy psów zarejestrowanych. co nie co się pogubiłam. Quote
Agucha Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Zobaczcie jak moje Słoneczko wita mnie po 20-minutowym niebycie w domu :loveu::loveu::loveu: Dla porównania - Toffi, toi z boku i ma mnie głęboko w poważaniu :evil_lol: [video=youtube;oXsXZ6PCSJk]http://www.youtube.com/watch?v=oXsXZ6PCSJk[/video] Quote
Agucha Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 docha napisał(a):to jest baza psów zaginionych czy psów zarejestrowanych. co nie co się pogubiłam. To jest baza z zarejestrowanymi nr mikroczipów, w której można też zgłosić zaginięcie zarejestrowanego psa, bądź znalezienie takiego :) Quote
ania z poznania Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Pani z bazy poinformowała mnie, że pies o takim numerze czipa nie został zgłoszony jako zaginiony, w tym przypadku decyzja czy powiadamiać właścicieli o znalezieniu należy do znalazcy. Według niemieckiego prawa stan w jakim Zuzia została znaleziona, a także nie zgłoszenie jej zaginięcia jest dostatecznym powodem do odebrania psa. Pani poradziła, żeby zebrać całą dokumentację o jej stanie, na wypadek gdyby właściciel kiedykolwiek się o nią upomniał. Quote
mshume Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 No i super. :) A powiadomić właścicielki może tylko baza a nie znalazca. Quote
Agucha Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Czekałam aż Ania napisze o tym na wątku! Chodzę rozradowana od rana! Nie wiem jak Wam dziękować za takie wieści i ogromną pomoc :multi::multi::loveu::loveu::loveu: Quote
ania z poznania Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 mshume napisał(a):No i super. :) A powiadomić właścicielki może tylko baza a nie znalazca. Tak, powiadomić może baza, ale na prośbę znalazcy. Quote
ania z poznania Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Agucha napisał(a):Czekałam aż Ania napisze o tym na wątku! Chodzę rozradowana od rana! Nie wiem jak Wam dziękować za takie wieści i ogromną pomoc :multi::multi::loveu::loveu::loveu: Nie ma najmniejszego problemu :). Niemcy są bardzo dobrze zorganizowani jeżeli chodzi o takie akcje, jak wysłałam zapytanie to pani oddzwoniła po jakichś dwóch minutach. Quote
Magda & Zicko Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Dobrze ,że ja nie mam aparatu pod ręką zobaczyłabyś jak mnie wita tymczasowicz;) jak ktoś mi powie ,że shih tzu z rodowodem nie różnią się od tcyh bez to mu pokaże mojego tymczasowicza. a ciesze się razem z Tobą ,że Zuzanka jest blizej niewyjazdu do Dojczland :D Quote
mshume Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Pokaż nam swojego tymczasowicza :) Magda & Zicko napisał(a):Dobrze ,że ja nie mam aparatu pod ręką zobaczyłabyś jak mnie wita tymczasowicz;) jak ktoś mi powie ,że shih tzu z rodowodem nie różnią się od tcyh bez to mu pokaże mojego tymczasowicza. a ciesze się razem z Tobą ,że Zuzanka jest blizej niewyjazdu do Dojczland :D Quote
mshume Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 A to ciekawe, bo na moje wczorajsze zgloszenie, po angielsku, nikt nie raczyl odpisac... ania z poznania napisał(a):Nie ma najmniejszego problemu :). Niemcy są bardzo dobrze zorganizowani jeżeli chodzi o takie akcje, jak wysłałam zapytanie to pani oddzwoniła po jakichś dwóch minutach. Quote
ania z poznania Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Nie wszyscy Niemcy znają angielski, myślę, że dlatego nie było reakcji. Quote
mshume Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Ale napisano, a stronie,ze język zgloszenia to niemiecki i angielski.Więc powinni znać. Zresztą to już bez znaczenia :)ania z poznania napisał(a):Nie wszyscy Niemcy znają angielski, myślę, że dlatego nie było reakcji. Quote
divia_gg Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 No i dobrze, bo jakby im zalezalo to by zglosili. Ale przynajmniej kroki uczciwosci podjete, a teraz malutka na drodze do lepszego zycia. No i tak Adze serce nie peknie;) Bo cos mi sie wydaje, ze suczynka calkiem jej serce zawojowala i z oddaniem bedzie problem....;) Myle sie Agucha??;) Dobrze, ze odetchnelas;) Pozdrawiam i Zuzane (imienniczke moje ukochanej dziewczynki kundelki najprawdziwszej) i dla pinczowskiego jegomoscia bezjajecznego kombinatora;) Quote
Agucha Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Magda & Zicko napisał(a): a ciesze się razem z Tobą ,że Zuzanka jest blizej niewyjazdu do Dojczland :D No bo jaka tam ona niemiecka??? Toć ona nasza - polska jest i basta! ;) divia_gg napisał(a):No i tak Adze serce nie peknie;) Bo cos mi sie wydaje, ze suczynka calkiem jej serce zawojowala i z oddaniem bedzie problem....;) Myle sie Agucha??;) Dobrze, ze odetchnelas;) Pozdrawiam i Zuzane (imienniczke moje ukochanej dziewczynki kundelki najprawdziwszej) i dla pinczowskiego jegomoscia bezjajecznego kombinatora;) Oj, nie mylisz się kochana, nie mylisz ;) Własnie mnie Zuzik zaczepia, bo na spacerek chce. Jegomość zaś w końcu się "odobraził" na śniadanie i je :D Quote
Magda & Zicko Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 http://i41.tinypic.com/zxjfk4.jpg tymczasowicz nie obcięty.:) http://i43.tinypic.com/2r5ti13.jpg tymczasowicz obciety :) http://i43.tinypic.com/2u43tk1.jpg ma bardzo uroczego zeza.. ktopry nasila się jak warczy na mnie .. Quote
mshume Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 A tak, czytałam o tym agresorze ;) Ma swój wątek ślicznota? Quote
Magnesiatko Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 ania z poznania napisał(a):Nie ma najmniejszego problemu :). Niemcy są bardzo dobrze zorganizowani jeżeli chodzi o takie akcje, jak wysłałam zapytanie to pani oddzwoniła po jakichś dwóch minutach. I tego Polacy powinni się od Niemców uczyć!!!! U nas jest zbyt poblażliwe prawo a pies to prziecież TYLKO pies... za jego skatowanie, zabicie... grozi upomnienie :/ Quote
Recommended Posts