Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 months later...
Posted

W końcu odnalazłam ten watek ;)

Zobaczcie co znalazłam w aparacie - fotki z wizyty poadopcyjnej :cool3:

Jestem ogromnie zadowolona z domku, do którego niuniek trafił - młodzi ludzie, ale ogromnie odpowiedzialni - pies nigdy nie jest spuszczany ze smyczy, dużo spacerują, wszędzie go ze sobą zabierają, w domu nic nie niszczy...Właściciele są nim zachwyceni, rozpieszczają go, śpi oczywiście w łóżku,
ma mnóstwo zabawek, codziennie chodzą z nim na wybieg dla psów, domek idealny :)

Niuniuś wygląda wspaniale - sporo urósł, nie mówiąc już o tym, że przytył - ma piękną błyszczącą sierść, jest szczęśliwy i radosny :loveu:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

• 8 months later...
Posted

UWAGA!!!! SKRADZIONO PSA!!!!

Ten psiak (Tadzio) został wczoraj, to jest 26 kwietnia 2011 roku, skradziony w jednym z centrum handlowych w Szczecinie!
Właścicielka zostawiła go na kilka minut przywiązanego przed sklepem :shake:, a gdy wyszła, psa już nie było.
Nagranie z monitoringu pokazało, jak dwóch łysych dresiarzy podchodzi do psa, głaszcze go, odwiązuje smycz i wybiega z psem ze sklepu.

Właścicielka to młoda dziewczyna, wczoraj dostała ataku histerii, odwieziono ją do szpitala. Dziewczyna sobie nie bardzo radzi, udzieliłam jej paru wskazówek, gdzie i jak szukać. Oczywiście zawiadomiła natychmiast policję, ale psiak może być już wszędzie...
Nie wiem, do jakich celów został skradziony - mam nadzieję, że nie na walki :( Jest bardzo łagodny do psów i kotów, wykastrowany i zachipowany.

Bardzo proszę wszystkich mieszkańców Szczecina o uwagę. Ten pies sporo już przeszedł, a teraz jeszcze to... :(

Telefon do właścicielki: Kasia 790840950

Posted

ageralion napisał(a):
Cholera jasna!!! Wrzucam go na strone...

Dzięki, kochana. Właśnie o to poprosiłam na wątku naszych astów.
To mieszaniec pit bulla chyba z rottkiem. Dresiarze śledzili dziewczynę z psem, szli za nią i dopięli swego :(

Wieczorem porobię trochę ogłoszeń w internecie, może ktoś gdzieś go zobaczy. Ten psiak dużo dla mnie znaczy, przepłakałam przez niego niejedną noc, nawet imię ma po moim mężu.

Posted

ageralion napisał(a):
Aga informacje o nagrodzie dawac?

edit: dodalam...

Tak, tak, info o nagrodzie koniecznie.

Cudak napisał(a):
Ale pech! Mam nadzieję, że uda się go znaleźć... jest bardzo charakterystyczny.

No właśnie... w dodatku taka łagodna ciapa z niego.

Posted

ania z poznania napisał(a):
Nieee.......................:-(:shake:

:-(:-(:-(

agaga21 napisał(a):
jasna cholera!!
aga, robić jakiś plakat czy sami zrobią?
jeśli tak, to potrzebuję wszystkich danych.

Agatka, jeśli możesz, to zrób. Kasia jest sama, mieszka w wynajmowanym pokoju, jest zagubiona i zrozpaczona. Co potrzebujesz?

Pies wabi się Papilot, ma ok. 1,5 roku. Jest wykastrowany, zachipowany.
nr właścicielki jest wyżej. Coś jeszcze mam się dowiedzieć?

Kana napisał(a):
A tyle proszę by nie zostawiali psów przywiązanych!
Cholera jasnaaa!

Kana, nawet nic nie mów :shake: Do ludzi to nie dociera. Jaki idę ulicą, to przy co drugim sklepie przywiązany jest pies. A dopóki ktoś nie przeżyje takiej tragedii, to nie pomyśli, co się może przydarzyć.

Posted

Tadzio/Papilot się odnalazł!!! :multi::multi::multi:

[SIZE=2]Dzisiaj właścicielka psa otrzymała telefon, że pies z plakatu jest u starszego małżeństwa.
O 13.00 właścicielka umówiła się z informatorem i okazało się, że to był Tadzio! Podobno błąkał się niedaleko miejsca zamieszkania i zaopiekowało się nim starsze małżeństwo. Był u nich 3 dni, wygląda dobrze, tylko troszkę schudł, bo z tęsknoty nie chciał jeść.

Kasia jest przeszczęśliwa, obiecała, że nigdy już nie zostawi go przed sklepem nawet na 5 minut!

Posted

[quote name='agnieszka32']Tadzio/Papilot się odnalazł!!! :multi::multi::multi:

[SIZE=2]Dzisiaj właścicielka psa otrzymała telefon, że pies z plakatu jest u starszego małżeństwa.
O 13.00 właścicielka umówiła się z informatorem i okazało się, że to był Tadzio! Podobno błąkał się niedaleko miejsca zamieszkania i zaopiekowało się nim starsze małżeństwo. Był u nich 3 dni, wygląda dobrze, tylko troszkę schudł, bo z tęsknoty nie chciał jeść.

Kasia jest przeszczęśliwa, obiecała, że nigdy już nie zostawi go przed sklepem nawet na 5 minut!

wspaniale! oby to była nauczka dla niej.

Posted

[quote name='chita']jesu:multi: tylko po co dresiarze go ukradli..taka nowa zabawa łysych?

strasznie sie ciesze!!![/QUOTE]

Ja od początku podejrzewałam, że nie zauważyli, że był wykastrowany - po co im pies, który nie nadaje się ani na rozmnażanie, ani na walki... nawet nikt by go nie kupił, bo po co?

[quote name='agaga21']wspaniale! oby to była nauczka dla niej.[/QUOTE]

Mam nadzieję, że będzie ;)

Posted

Jaka cudowna wiadomosc!!! Strasznie sie ciesze, ze Tadzik juz w domu :multi:

A moze Panowie przeczytali ogloszenia i sie wystraszyli, ze widac ich bylo na filmie z monitoringu...

Posted

[quote name='agnieszka32']Kasia jest przeszczęśliwa, obiecała, że nigdy już nie zostawi go przed sklepem nawet na 5 minut!
[/QUOTE]

dobrze że chłopak już w domu

wszyscy którzy przywiązują swoje psy pod sklepami powinni się pierdyknąć w dekiel
włascicielka ma nauczkę na resztę życia