Owieczka Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Dollynka trafiła do mnie ze schroniska w Kruszewie. Taki dziakwy podrostek który nie maił za wiele kontaktu z człowiekiem... Zgodziłam sie tylko dlatego że jest potencjalny DS dla małej. Zanim jednak do niego trafi potrzebuje oswajania i szkolenia... Niestety przeliczyłam się z kosztami tym bardziej że miała być u mnie miesiąc a jest juz prawie dwa. Oswajanie trochę trwało, są spore postępy ale mała musi jeszcze nauczyć się zostawania w domu. Nie jest to prosta sprawa tym bardziej, że źle to znosi :shake: Dollynka to bardzo bystra psina, szybko się uczy i lubi prace z człowiekiem jednak wszystko idzie małymi kroczkami bo Dolly to płochliwa sunia i wymaga o wiele więcej cierpliwości i poświęcenia niż dobrze zsocjalizowany psiak. Przez czas pobytu u mnie Dollynka zdążyła : :diabloti: * ponadgryzać tonę butów i wynieść je w siną dal... ( dobrze że mam ogrodzona posesję ) * zjeśc kojec mojej starej Belutki ( babcia ma już 15 lat i spore odleżyny więc musi leżec na miękkim) teraz balutka musi się łamać na poduszcze o połowę mniejszej od niej. * nadgryzła pufe i nogi od ławy oraz kawałek chodnika z przedpokoju... * Kilka poszewek którymi wykładam jej legowisko. * kilka plastikowych misek ( teraz dostaje w metalowym garnku ) * całą ocieplinę z budy Guarciula i jego obrożę ( Guaro to jej kumpel ) * szmatek, ściereczk, gazet itp nie liczę :eviltong: Oczywiście nie mam do tej sierotki pretensji... tylko sunia wymaga sporego nakładu gryzaków i zabawek w tym np konga a ja nie jestem w stanie sobie na to pozwolić... Bardzo prosze o jakąkolwiek pomoc czy to duchową czy finansową... Potencjalny DS zainwestował w klatke kenelową w której Dollynka już robi postępy Pomóżcie Dollynce trafić do DS... Quote
Owieczka Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 Wystawiłam małej bazarek http://www.dogomania.pl/threads/181236-Bazarek-dla-Dollynki-na-utrzymanie-w-DT-Filmy-na-DVD-koniec-21-03-2010-do-20-00 Quote
Owieczka Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 Monika z Katowic napisał(a):A to mały "żarłacz" :) :) Nooo niewielki psiak a żre jak smok !! :D Quote
ossa98 Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Hej, podziwiam za wielkie pokłady cierpliwości! Jak długo jeszcze Dollynka zabawi u Ciebie? Quote
Owieczka Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 ossa98 napisał(a):Hej, podziwiam za wielkie pokłady cierpliwości! Jak długo jeszcze Dollynka zabawi u Ciebie? Hmm... ciężko powiedzieć, ale myśle że do końca marca. Quote
Owieczka Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 Moja mała, kochana Dollynka pojechała do swojego domku... Trzymaj się malutka, nie rozrabiaj i ciesz się życiem !!! Wątek do przeniesienia . Dziękuję Quote
Recommended Posts