Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poproszono mnie o pomoc w znalezieniu domu dla szczeniaka - więc grzecznościowo zamieszczam maila, którego dostałam od nauczycielki mojego syna: Dnia 28.02.2010 na osiedlu Kosmonautów we Wrocławiu wyrzucono 3 szczeniaki(2 suczki i pieska).Jedna suczka znalazła już dom, co dzieje się z drugą nie wiadomo.Piesek:przerażony, brudny, zmarznięty i głodny schował się pod zaparkowanym samochodem.2 godziny trwało wyciągnięcie go stamtąd.Był wystraszony, piszczał i tęsknił za mamą.Mimo tak traumatycznych przeżyć jest wesoły, łagodny i bardzo mądry.W ciągu 2 tygodni nauczył się załatwiania swoich potrzeb na dworze.Ma około 4 miesięcy.Sądząc po grubości łap będzie chyba dużym pieskiem.Obecnie przebywa u Pani, która ma małe mieszkanie i swojego dużego psa.Chociaż jest bardzo sympatyczny nie będzie mógł tam zostać na stałe.Jeśli nikt nie zechce go przygarnąć i otoczyć opieką, trafi do schroniska,Szukamy kogoś, kto zapewni mu prawdziwy dom i go pokocha.Szczeniaczek na pewno odwzajemni to uczucie.Więcej informacji pod numerami telefonu 784029687 lub 663765613.
Zrobiłam psiakowi na razie ogłoszenia na kupsprzedaj i mojpupil - ale nie umiem tu wstawić zdjęć.

Posted

Ta pani już jest dt od 28 lutego i będzie tym dt - jak długo się da. Piesek jest odrobaczony, ma książeczkę zdrowia i jeszcze nie jest zaszczepiony, bo miał chore gardło i wet najpierw podał antybiotyk i teraz dopiero będzie szczepiony - na dniach. Problem polega na tym, że pani mieszka w kawalerce i ma swojego dużego psiaka - oba szaleją w mieszkaniu i sąsiedzi się skarżą, a nie ma jak odizolować na czas nieobecności opiekunki psiaków od siebie -no i one się bawią dość głośno. Potrzeba więc szukać dla szczeniaka domu stałego a nie dt - szczeniak szybko rośnie i już wygląda jak 5 miesięczny mixlabek - z dnia na dzień jest większy - uczy się migiem i szkoda, żeby nie znalazł raz dwa fajnego domu, bo jego dzieciństwo szybciorem się skończy i wejdzie w wiek podrostka - wiadomo najtrudniejszy.

Posted

Kochaniiiii!!!! Nie trzeba zbiórki na jedzenia ani szczepienie ani nie trzeba szukać dt!!! Proszę jedynie o pomoc w robieniu ogłoszeń, żeby pies mógł szybko znaleźć dom docelowy - bo dzieciństwo mu mija, a starszego psa trudniej wyadoptować niż szczeniaka. I z góry dziękuję za pomoc w robieniu ogłoszeń. Mnie one idą jak krew z nosa i na dodatek nie mam żadnego ściskającego za serce tekstu. Daję do tych ogłoszeń ,które sama wypociłam, tekst z maila i zdjęcie.

Posted

Z prawdziwą radością donoszę, że szczenior właśnie przed chwilką pojechał do nowego domku - domek sprawdzony, właściciele z doświadczeniem i jak dostanę zdjęcia, to pokażę. I PROSZĘ O PRZENIESIENIE WĄTKU DO DZIAŁU - JUŻ W NOWYM DOMU. Dziękuję.

Posted

[quote name='Basia1244']Z prawdziwą radością donoszę, że szczenior właśnie przed chwilką pojechał do nowego domku - domek sprawdzony, właściciele z doświadczeniem i jak dostanę zdjęcia, to pokażę. I PROSZĘ O PRZENIESIENIE WĄTKU DO DZIAŁU - JUŻ W NOWYM DOMU. Dziękuję.[/QUOTE]

wspaniale!!!!!!ale akcja :) niech sie dzieciakowi wiedzie:) a czy nowy domek zdecyduje sie na kastracje psiura?

edit - Basiu -dodaj w tytule - ze dzieciak znalazl juz dom - wtedy modzi przeniosa watek :)