Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety wszystko uzależnione jest od nich- fachowców, od tego, kiedy będzie kojec dla psiaka...
Rudi musi zostać jeszcze tylko zaczipowany i zaszczepiony (dodatkowy stres dla psa ale to konieczne z wiadomych przyczyn).

Posted

Jak pisala mi pani Ola ze Stacyjki, firma miala byc u niej 6-7 maja, ale po prostu nie przyjechali. Do dzis nie ma wiesci. Czekamy. Chyba sie domyslacie, co mysle o fachowcach.

Posted

Wczoraj poinformowala mnie Pinesk@, ze Biszkopt-Rudi uciekl ze schroniska.
Przed podroza do Stacyjki musial zostac zaczipowany i zaszczepiony, wiec do jego klatki weszlo trzech pracownikow,aby go zlapac na petle. Pies wpadl w panike i wspial sie po siatce ogrodzenia jak kot, przeskoczyl na druga strone i jak pocisk pomknal w rzepak. Widac nie bylo mu pisane pojechac do Stacyjki.

Kierowniczka schroniska w Tczewie juz zawiadomila p. Ole i uzgodnily, ze Stacyjka wezmie na miejsce Rudiego-uciekiniera innego psa, tez biszkoptowego koloru, tez bez szans na adopcje, bo byl maltretowany przez wlasciciela i ma ataki padaczkowe.
Tak ze wszystko jest aktualne, tyle ze dla innego psa.

Jak powiedziala kierowniczka, p.Joasia, "Rudi wybral wolnosc".
Jezeli kiedys znow sie znajdzie w tym schronisku, to napisze Wam o tym i wtedy znowu bedziemy cos dla niego montowac, ale sa male szanse, bo Rudi byl psem dzikim, z pol.
Napisze jeszcze raz na tym watku, kiedy Biszkopt-Boj dojedzie do Stacyjki.

Acha, trzeba polikwidowac bannerki dla Rudiego....

Posted

Ja tez zycze Biszkoptowi-Rudiemu szczescia na wolnosci, moze da sobie rade, przynajmniej dopoki nie nadejda mrozy. Kierowniczka schroniska powiedziala mi, ze maja oczy i uszy otwarte, gdyby sie pojawil w poblizu. Szanse jednak sa niewielkie, gdyz byl to pies dziki, z pol, niesocjalizowany, nie zyl nigdy z ludzmi. Good luck, Rudi...

• 4 weeks later...
Posted

:shake:Bardzo mi żal Biszkopciku, że uciekłeś. :loveu:Twój strach przed ludźmi był silniejszy niż lepsze jutro. Gdzie jesteś?????????????????????????????????????????:placz:

• 3 weeks later...
Posted

Oto zakonczenie tej historii - na miejsce Biszkopta-Rudiego, ktory wybral wolnosc, wczoraj pojechal inny piesek z tego samego schroniska w Tczewie, troche do niego podobny Biszkopt-Boj. Ok 15 juz byl na miejscu i wieczorem dostatam smsa od p Oli prowadzacej Stacyjke, ze "cudo dojechalo".
Dzis dostalam maila takiej tresci:

"Piesiu jest cuuuudowny, dzisiaj już się cieszył …. Zaraz idziemy na 2 spacerek. Ma apetyt jest bardzo grzeczny."

Czujemy wielka ulge, bo ta sprawa miala same przestoje i tapniecia, nic sie nie kleilo i wlokla sie przez 3,5 miesiaca, od konca marca. Nareszcie mozemy uznac ja za zakonczona - Biszkopt jest u Oli, gdzie bedzie mial bardzo dobrze. Finis coronat opus.

Dziekuje wszystkim osobom, ktore pomogly nam tego dokonac, przede wszystkim kierowniczce schroniska p Joasi, ktora nam bardzo szla na reke od samego poczatku, wolontariuszce Ani nick Pinesk@, ktora sie zajmowala strona organizacyjna w Tczewie i zalatwila transport, Kirze, ktora zamiescila apel o pomoc Biszkoptowi-Rudiemu na swoim blogu oraz dogomaniaczce Ranias i anonimowej osobie za wspomozenie naszej skarbonki transportowej i panu Jarkowi, ktory Biszkopta wiozl.
Serdeczne dzieki, teraz juz bedzie dobrze.

Teraz kolej na inne potrzebujace psy...

Co do watku, to jeszcze moze poczekajmy z zamknieciem, bo moge dostac zdjecia Biszkopta ze Stacyjki, chyba warto by je zamiescic.

Posted

O, super, a to niespodzianka! Oby ten chory piesek mial sie jak najlepiej i oczywiscie, ze poczekamy na zdjecia i relacje... Zeby zobaczyc szczesliwy pycholek:lol:

SZKODA, ZE O bISZKOPCIKU NIKT NIC NIE WIE...:shake:

Posted

oj ja się cieszę że miejsce zostało wykorzystane dla innej bidy która potrzebowała pomocy, szkoda tylko że rudi z niego nie skorzystał
ale lepszy rydz niż nic i tak cieszę sie z tego co jest

Posted

dostalam krotka wiadomosc od pani Oli:

BISZKOPCIU JUŻ PO 2 SPACERKU
WOLONTARIUSZKI SA I DZIELNIE MI POMAGAJĄ

widac, ze sie szybko adoptuje do nowych warunkow, mam nadzieje,ze niedlugo bedzie swobodnie poruszal sie po calym terenie i ze zaprzyjazni sie z innymi zwierzetami ( tam jest duzo koni)

w dalszej przyszlosci jest mozliwosc szukania ds u ludzia