Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wstawione.

[URL="http://www.dogomania.../members/98457-Ammounie"][B]Ammounie[/B][/URL] dzięki za linka. Już napisałam PW do [URL="http://www.dogomania.../members/12590-ajlii"][B]ajlii [/B][/URL]
[URL="http://www.dogomania.../members/12590-ajlii"][/URL]

Posted

Pineska, poplątałaś równo...

Jeśli mój mąż pojedzie w sobotę po pieski z pseudohodowli, to zabierze Biszkopta przy okazji. Dopłacacie tylko za km które zrobi "nadprogramowo" jadąc dłuższą trasą przez Tczew i Bydgoszcz (lub inne miasto na trasie do Warszawy, gdzie mógłby zostawić Biszkopta). W tej chwili nie wiem ile wyjdzie, mój mąż jak wróci z pracy to wyliczy. Koszt zawsze rozliczamy wg licznika, łącznie za km które robi się po mieście (dlatego cieżko wyliczyć dokładny koszt wg mapy).
Natomiast na dzień dzisiejszy transport jest umówiony na piątek - i tego dnia nie ma szans na przewieziecie Biszkopta z powodu ograniczeń czasowych. Jeśli będzie przesunięty na sobote, to dam znać.

Natomiast, przepraszam, ale nie możemy jednak zorganizować bezpośredniego transportu z Tczewa do Legnicy. Dla nas - jako że jesteśmy z Warszawy - to 1200 km do przejechania w jedną dobę. Mój mąż zrobił już kilka takich transportów i niestety oznaczało to dla niego 20-22 godziny za kółkiem bez odpoczynku.
Wcześniej zaoferowałam taką możliwość, bo niestety kliknęłam na wirtualnej mapie nie na tą miejscowość i wyszła mi mniejsza odległość.

Posted

No to się nie dogadałyśmy, zaraz edytuję swój poprzedni post :oops: Dobra, na razie poczekajmy na konkrety, czyli jak już bedę po rozmowie ze schronem i jak maż ajli będzie jechał wyznaczną trasą, zobaczymy co bedzie dalej ;)

Posted

Ok, jak bedę wiedziała coś wiecej na temat daty, to dam znać.

Natomiast przejrzałam wątek i Biszkopt bardzo przypomina mi Miśkę - sunię którą adoptowała babcia alice_midnight.
Miśka to kundelek, coś pomiędzy jamnikiem a spanielem. Miała paskudne życie, udało sie ją zabrać z "domu" gdzie była bita, nie karmiona odpowiednio i zostawiona bez opieki weterynaryjnej po wypadku. Zabraliśmy ją z mężem w chwili gdy naprawdę nie wiele brakowało by znalazła sie za TM - rodziła już drugą dobę, az wyparła róg macicy. Szczeniaki martwe od kilku dni, wielkościowe jak małe amstafki, rozkładająca się macica (byłam przy sterylce - widok i fetor straszny). Strasznie cierpiała, jej życie to ciągła udręka i ból. Oczywiście już nie wróciła do owych ludzi. Mieszkała w dwóch tymczasach i obydwu domach sprawiała straszne problemy. Była dzika, nieufna i przerażona. Chowała się po szafkach, nie wychodziła gdy był w pobliżu jakić człowiek, nie dawała się dotknać. Bała sie wszystkich normalnych odgłosów domowych. Przez kilka miesiecy nie dała się zabrać na dwór, załatwiała sie w domu. Nie było szans na adopcję. Wtedy zdecydowała się na nią babcia alice_midnight. I obecnie Miśka daje się głaskać, śpi w łóżku i chodzi na spacery... Cuda się zdarzają i można je z każdym psem zrobić...
Życze Biszkoptowi takiego opiekuna jak babcia alice_midnight, który będzie chciał i umiał pokochać takiego skrzywdzonego psa...

Posted

Za max dwa tygodnie pani Ola ze Stacyjki powinna już mieć postawiony kojec. Ja już opracowałam jako taki plan trasy i przekopuję dogo mapę pomocy, szukam jakiegoś transportu. Podzieliłam sobie trasę na etapy, porozsyłałam maile, sobie rozpisałam drogę, także wszystko, jak na razie, pod kontrolą ;)
Zobaczymy, zobaczymy... Chyba nie zasnę z przejęcia.

Kasa na transport będzie potrzebna! :placz: A Biszkopt pustą skarbonkę ma :-(

Posted

Dzięki wielkie beataczl! :) Konto podam jak już będzie wszystko dograne z transportem, na razie deklaracje.

Deklaracje na teansport dla Biszkopta:
-20zł od [I]beataczl[/I] :loveu:

Posted

:evil_lol::lol:Biszkopciku śledzę twój los od momentu gdy zapadł na tobie wyrok śmierci, ale udało się wyciągnąć cię z tego:loveu:Na Nk umieszczałam twoje zdjęcia , nagłaśniałam, polecałam i najważniejsze ,że wybili sobie z łowy uśmiercenie cię!Teraz należy szukać domku z miłością :p

Posted

Słuchajcie kochani, jest taka propozycja. Biszkopt mógłby już jutro jechać w dolnośląskie strony, zawieziony przez [I]tarzankę[/I].

Pojechałby do płatnego albo bezpłatnego tymczasu (zalezy co się znajdzie) z kojcem do czasu aż w 'stacyjce' pojawi się miejsce dla niego (czyli te max 2 tygodnie).

Jak myślicie- to dobry pomysł? Trochę się boję, ze to będzie za dużo wrażeń dla tego psa, albo że budowa kojca sie przedłuży, z drugiej strony taki transport, bezpośredni, sprawdzony, nie trafia się tak często.

Posted

[U][url]http://www.dogomania.pl/threads/184857-Dom-Tymczasowy-%28P%C5%82atny%29-Okolice-Wroc%C5%82awia!![/url][/U]

Rozmawiałam już z dziewczyną z wątku rozmawiałyśmy o dwóch tygodniach, koszt 150zł ( płatne z góry )
Zobaczcie co oferuje, i dajcie znać co o tym myślicie, ja jak już mówiłam, jakbym go dostarczyla do innego hotelu czy do jakiegoś dt na te 2 tygodnie to później jestem zobowiązana przewieźć go we właściwe miejsce. Myślę, też ze mniej stresujące to będzie dla niego jak pojedzie raz prawie cała trasę, niz z przesiadkami.
u Tej dziewczyny spałby z nią w pokoju ( wsród ludzi może by się oswoił?)

Posted

Wstępnie załóżmy, że pies jedzie jutro. Potrzebne w takim razie będą na cito deklaracje, żeby uzbierac na dwa tygodnie pobytu w hoteliku. Na razie mamy tylko 20zł od beataczl. Kto jeszcze?

Posted

Transport mamy już praktycznie na 100% załatwiony. Bezpośrednio z Tczewa do Wądroży Wielkich koło Legnicy. Tylko jeszcze pieniędzy brak. Potrzebne będzie ok 300zł +/- 25-50zł.

[B]Brakuje jeszcze ok 280zł ! :placz: Która ciotka, wujek wspomoże grosikiem? :oops:
[/B]

Posted

mogę wysłać fanty na bazarek, nie mam aparatu do zdjęć, więc adres na PW poproszę jak ktoś zainteresowany byłby bazarkiem, chyba byśmy zdążyli przed wyjazdem?

Posted

Świetny pomysł beataczl! :) Również nad bazarkiem myślałam bo mam pełno nieprzydatnych mi rzeczy tylko nie jestem przekonana czy udałoby mi się w razie czego bazarek poprowadzić i 'ogarnąć' wszystko, np. z wysyłką (nie orientuję się ile może wysyłka poszczególnych przedmiotów wynosić) bo byłby to mój pierwszy bazarek w życiu :oops: Także gdyby ktoś chciał poprowadzić byłabym bardzo wdzięczna !

Posted

Ranias- dziękujemy :loveu: :Rose: Już podaję na PW, dla Ciebie beataczl również ;)

Także na chwilę obecną Biszkopt ma w skarbonce[B] 45zł[/B]

[COLOR=Red][B]Brakuje jeszcze: 255zł[/B][/COLOR]

Posted

Kochani, dobre wieści ! :multi:

Pani Viola, która psiaka adoptuje wirtualnie, deklaruje pokrycie reszty kosztów za transport tj 255zł. Przeogromnie dziękuję! :loveu:

Mam jeszcze jedna, ogromną prośbę. Pani Viola sama, razem z siostrą opłaca koszt postawienia kojca w "Stacyjce". Pani już wysłała nam pieniądze na wyadoptowanie psa i wpłaciła pierwsza ratę (700 zl) na kojec w Stacyjce a całkowity koszt kojca wynosi 1900 zl także pozostało do wpłaty jeszcze 1200zł

Jeżeli ktoś chciałby sie dołożyć na wspomożenie opłaty za kojec, to podaje tu wszystkie dane:

Stacyjka Maltusia
59-430 Wądroże Wielkie
Mierczyce 9
NIP: 6951472150
REGON: 020495440
tel 609 825 376
601 328 267
E-mail: stacyjkamaltusia@o2.pl

wpłaty z Polski:
96 1500 1504 1215 0003 4871 0000 (Kredyt Bank o/Legnica)

wpłaty z zagranicy:
PL 96 1500 1504 1215 0003 4871 0000 KRDBPLPW (Kredyt Bank o/Legnica)

z dopiskiem "na kojec dla Biszkopta".

Za datki serdecznie dziękujemy! :loveu:

A przede wszystkim dziękuję wspaniałej Pani Violi, która bardzo zaangażowała sie w pomoc psiakowi, bez niej nie wiem jakby sie udało, dziękuję! :Rose:

Posted

Bardzo się cieszę! moja podpowiedz się przydała ( Pinesk@ wie o co chodzi). Deklaracja pójdzie parę dni przed wyjazdem Biszkopcika .Rzeczy na bazarek, które oferowałam trafią do Kaszelka z watku

http://www.dogomania.pl/threads/182923-Pomóżmy-choremu-Kaszelkowi-z-chorym-serduszkiem!-Dług!-Żywiec-

Pineska@ jak masz rzeczy na bazarek to również dziewczyny chętnie przyjmną, mam adres . mogę Ci podesłać na PW