:: FiGa :: Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 http://img382.imageshack.us/img382/3356/p7230156vm3.jpg Uwielbiam gdy ona to robi :loveu: Niestety wszędzie w mojej okolicy też są takie bajora ze smierdzącą wodą, ale na szczęscie łaciata jest taka że chocby miała z pragnienia paść na pysk to wody się z rzeki nie napije :modla: Dobrze że nic się Roxy nie stało ;) :calus: Quote
Bettylion Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Berneńczyki są wspaniałymi psami, zawsze chciałyśmy z córką taką sunie lecz nie mamy wystarczająco dużo miejsca na tak dużego psiaka. Mamy pasterskiego ale Border Collie jest znacznie mniejszy i Shih Tzu to już maluszek :) Kochamy psy nie mogłybyśmy bez nich żyć. Nasze sunie są kochane a berneńczyki pozostają w sferze marzeń. Pozdrawiam! Quote
:: FiGa :: Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Anetko a gdzie Wy się podziewacie? :cool3: Quote
Atena Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 My zapadliśmy w sen zimowy razem z kuzynami niedźwiadkami :evil_lol:. Nie miałam tez przez cały listopad internetu i część grudnia :-(. Chciałabym wrócić do prowadzenia galerii, ale jak juz to w ferie świąteczne. Poza tym pogoda jest beznadziejna i zdjęcia wychodzą beznadziejne :/. Cały dzień dzisiaj jest ciemno, z domu nawet nie wyszłam a Roxy cały czas śpi. Chyba muszę ja wziąć na spacer, ale mi zwyczajnie nie chce sie wyjść z domu. Straszne. Quote
a_ga.isk Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Anetko miło Cię widzieć spowrotem ;) Nie mów nic o pogodzie, wieczorami u nas takie przymrozki że też najchętniej bym nie wychodziła... Ferie świąteczne już niedługo więc... ;p mam nadzieję że jednak wrócisz do prowadzenia galerii. Pozdrawiam! Quote
:: FiGa :: Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Witaj w domu Anetko :calus: U mnie w galerii również zastój :evil_lol: Tyle że to przez mojego lenia jest :evil_lol: Quote
agaciaaa Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Ja chce fotki pięknych psiaków :loveu: wracajcie i zdjęcia dawajcie ;) ;) Quote
Atena Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Cieszę się :cool3: Czy coś dla Was mam?Czy cos mam? O to jest pytanie:evil_lol: Moja malutka kluseczka ma spuchniętą łapkę i ciaglą wylizuje między paluchami i kuleje:-( trzeba będzie wybrać sie jutro do weta. A co do zdjęć, to aby pozbyć się zimowych depresji wrócimy do lata :) Lada chwila :eviltong: Czy dawałam zdjęcia z obozu? Chyba nie...:oops: Quote
:: FiGa :: Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 To dawaj ;) Łapinka wyzdrowieje :calus: Quote
Korenia Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Co do łapki to może to być 'zapalenie szpary międzypalcowej', Amy ma to często... niestety nieuleczalne, ciągle powraca.... spowodowane alergią na coś. Quote
Atena Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Zaraz wstawie tylko niech mi sie do głównego albumu władują, a potem zmniejsze je w imageshacku ;) Ha! Nie muszę ^^ A tak na przypomnienie: 15 sierpnia 2007 z Wrocławia pojechałam samochodem do miasteczka Ryn koło Giżycka na ostatni turnus obozu z psem. Byłam tam wraz z Roxy i trzema koleżankami, również bernomankami które na żywo poznałam dopiero tam. Tak wiec sprawa jest taka, że one nie wiedzą iż tu dam ich zdjęcia, ale same również w rożne miejsca daj, a innych zdjęć ni ma więc wybaczą :diabloti:(Asymetria zdrówka!:diabloti:) Tak wiec zaczne od siebie: Ja i Roxy czyli Roxana z GP A oto nasz świety kwartet razy dwa:lol: czyyli od lewej: Justyna z Abi, czyli Abbilajn z Trójkolorowej Ferajny Sonia z Alfa, czyli Alfą Trójbarwny świat Ja z Roxana z Gemerskej Polomy Beata z Fioną, czyli Fioną Rotnak Quote
:: FiGa :: Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 :loveu:Ile bym dała by sie znaleźć pomiędzy tymi cudami :loveu: Quote
Atena Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Korenia-możliwe. Roxy jest alergikiem i zawsze ma czerwone palce, ale mogła też po prostu zranić sobie łapkę. Zapomniałam napisać, ze w tle jest Raffa, mieszaniec Amstaffa Oli :) Bardzo wysoko skacze:cool3:. Zdjęcia jeszcze się ładują więc narazie jedno: Roxy, Abi, Fiona i Alfa. Tak nawiasem mówiąc Roxy i Alfa są spokrewnione ;) można rzec , że sa kuzynkami. Matką Roxy jest Lexa z GP, a Alfy Kaja z GP. Wszystkie mają wspólną pra, prababkę czyli Jasanke z Gandylhovego dvora - w ogóle to hodowla opiera sie tylko na tej suce ;) W tym roku planowane są mioty po Alfie i po Fionie, a Abi chyba jeszcze z rok poczeka :) Quote
agaciaaa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 http://img402.imageshack.us/img402/6273/s6304733rt9.jpg cudowne bernusie :loveu::loveu: Quote
a_ga.isk Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Letnie fotki :^^ Ile bernów :loveu: Cuda! Quote
Atena Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 Najlepsze było to, że na obozie nikt nie mógł rozróżnić naszych psów:evil_lol:- mimo, ze każda jest inna. Różnią się umaszczeniem jeśli chodzi o pysk, budową, a nawet charakterem. Niby ta sama rasa, a każda inna ;) Alfa, jak samo imię mówi- przewodniczyła w stadzie. Jako ta najstarsza wszytko pilnowała. Jest już dorosła psychicznie suką, ale wesoła i mającą swoje "zrywy":lol: i potrafiła się zbuntować- widać, ze rodzinka:diabloti:. Jeśli chodzi o te zrywy, to ona tak radośnie potrafiła wykonać komendę "waruj", że wszystkich rozbawiała i nadal rozbawia. Fiona jest suczka po PT (Alfa chyba zresztą też) i szkoli się w kierunku PTT. Jest bardzo posłuszna i karna. Dla niej nie ma zmiłuj sie i musi wykonać nadaną jej komendę. Zrobi wszystko dla smaczka i zabawki. Jest suczka lekkiej budowy w porównaniu z resztą suk, przez co jest szybka i skoczna. Z reguły spokojna, czasem szalona i posłuszna- arystokratka po prostu ;) Abi to maskotka. Zawsze cicha, spokojna, no chyba, ze jakiś malamut zajdzie jej za skórę to nie da sobie w kasze dmuchać:cool3:. Na obozie miała cieczkę, zresztą tak jak Fiona, ale Fiona już końcówkę. Na dodatek na samym początku skaleczyła sobie palec i schodził jej opuszek przez co kulała i chodziła w skarpetce, przez co Justyna musiała chodzić bez:diabloti:. A to my pierwszego dnia: Pierwszego dnia byliśmy już tam w czwórkę o 7 rano. Ja z Wrocławia, a dziewczyny z Katowic i okolic. Dopiero o 12 wpuszczali na teren ośrodka i dopiero o 15 było przyjmowanie na obóz. Wpuścili nas jednak o 9 i rozmieścili po domkach- ja z Sonią, a Beata z Justyną domek dalej. Tak więc rodzice nas zostawili, pojechali, my rozpakowałyśmy się, wzięłyśmy psy i idziemy na miasto :) Byłyśmy niezła atrakcją z czterema jednakowymi psami + seter irlandzki koleżanki Justyny- Patrycji, Atosem. Jednak jak już pisałam Fiona i Abi miały cieczkę, a Atos jest psem więc musiał trzymać sie w tyle. Panie które nami sie zajmowały powiedziały nam, że musimy sprzątać po psach gdy narobią na terenie ośrodka. Było to śmieszne nie z tego względu, ze nas nie powiadomili wcześniej więc nie wzięłyśmy sprzętu, ale dlatego bo po ośrodku biegały różne psy, włóczęgi i NIKT po nich nie sprzątał. Tak więc postanowiłyśmy wychodzić z psami przed osrodkiem gdzie spokojnie mogły załatwić swoje potrzeby: Roxy i Fiona przed ośrodkiem Abi Quote
Atena Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 Fiona i Roxy Roxy i Alfa A tak wyglądał nasz pierwszy i ostatni spacer który odbył się, tak na poczatku obozu: Quote
a_ga.isk Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Cudnie ^^ Zazdroszczę takiego obozu ;p Quote
agaciaaa Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Super mieliście obóz! :) http://img405.imageshack.us/img405/3888/s6304603fr5.jpg coraz bardziej kocham berneńczyki :loveu: Quote
anetta Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Cudowne miejsce. Co bym dała żeby siedzieć obok nich;) http://img402.imageshack.us/img402/6273/s6304733rt9.jpg Quote
Atena Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 Chcecie aktualne zdjęcia?:cool3: Ferie mam to mogę sobie szaleć:eviltong: Quote
Recommended Posts