Jump to content
Dogomania

Powrót! Roxy, Igor(berny) i Oliver, zapraszają;)

Recommended Posts

Posted

Przepraszam, że nie pisałam...
Jutro wstawie fotki, i z kąpieli Olivera, napisze co u psiaków i w ogóle.

Teraz wpadłam by napisać, ze 30 Maja zmarła Kiara z Gemerskej Polomy- ciocia Roxy. Kiedy pojechaliśmy po małą, to ona nas przywitała, to ona z nami siedziała w domu, to ja głaskałam i karmiłam biszkopcikami ;(
rak krwi.... juz kolejny pies z GP który zmarł nna raka... czy to dziedziczne? przez inbred? Wiem , że Roxie też to moze dosięgnąć. Wiedziałam o tym już przed zakupem, ale zakochałam się w tej klusce i nie zamieniłabym jej na rzadną inną. chce robić badania. Pilnować. sparwdzać, aby wykryć wcześnie to swiństwo, usunąć i dalej cieszyć się tym, że Roxy jest ze mną... W takich chwilach przytulam moje psy tak, jakbym robiła to ostatni raz... bo nigdy nie wiadomo...

• Replies 501
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ojej strasznie mi przykro :(
U nas Lucca tez choruje niestety....
Tzn. ma druga powazniejsza chorobe ale na szczescie leczy sie ja latwo i jest z nia dobrze...
Czekam na fotki i wiesci...
A i mam pytanie... Czy Ty dostalas(?) Olivera jak Igor byl juz wiekszy czy nie?

Posted

Witajcie,
Każdy dzień ze swoim psem trzeba spędzać tak jakby to był nasz ostatni dzień.. nigdy nie zapomnę dnia w którym wróciłam ze szkoły i dowiedziałam się że moj pies wpadł pod samochod :( Przecież ja się z nim nie pożegnałam, to nie miało byc tak...
Niedawno odszedł Kajtuś, staruszek z rzeszowskiego schroniska - to był pierwszys psiak który wyszedł do bramy kiedy tam przyjechałam po raz 1... doskonale wiem co czujesz :(

• 2 weeks later...
Posted

Gapa ze mnie, przpraszam, że tak Was zawiodłam i nie dawałam zdjęć :(
Już sie poproawaim:diabloti:

a_ga.isk- Najpierw wziełam Olivera, a potem Igora.

Zdjęcia stare, początki naszej pięknej wiosny- czyli kwiecień :) Ale nie dawałam tych zdjec, więc nadrobie z takim opóźnieniem:evil_lol:
Oczywiscie nie bedzie takiego efektu z wielkoscią, jak na innym forum gdzie mam galerię, ale jak wiadomo imageshack nie zwiekszy mi bardziej do 500x500 wiec musicie sie taką wielkosciaz adowolić:eviltong:

Ogólnie to zdjęcia sa z wyprawy do sadu z Roxaną, a następnie ze spaceru z Igorem i Roxaną- zabrakło trzeciej osoby by wzieła Oliego, a tak rzadko zdarza mi sie brac ich gdziekolwiek razem.

Posted

Lata, gada pełny serwis:diabloti:

Uwielbia kopać- tym barzdiej ogródek,
aportować- tym bardziej śmieci,
wylegiwać się w mokrym- tym bardziej w czarnym, śmierdzacym gnoju w kotłowni, a nastepnie obsmarowywać tym gości
oraz
przynosić prezenty- tym bardziej buty dziadka,
a i
znęcac sie nad zwierzętami- szczekać na jeże i je przewracać łapą :diabloti:

A z jezem to długa historia- Oliver je wynajduje, wyciaga (dziwie sie jak taki mały pyszczek moze złapać takiego jeża i nie pokaleczyc się igłami) jeża, a Roxy na niegio szczeka i próbuje 'przywrócic go do życia' :evil_lol:

Posted

Spacer z Igorem i Roxy nad rzeką - ja robie zdjęcia, a siostra prowadzi Igora, on nie moze byc spuszczany na spacerach;)

W ogóle ten czas szybko leci. Strasznie odczuwam te przemijanie...
Nie chodzi już o samo to, ze psy rosną, dopiero były małe kulki, a już sa wielce dorosłe - wówczas czuje sie w pewnym stopniu jak matka która widzi, jak jej pociehy rosna, tylko u mnie to dzieje się szybciej i życie psów nie jest tak szczegółowe- o ile moge to tak nazwać.
Dajac na przykład to, ze jak wchodziłam do szkoły, druga klasa gimnazjum, wszystko odnowa to wchodziłam z wielkimi nadziejami i ambicjami. Stawiałam sobie cele, że będe bardziej i lepiej się uczyc, bardziej sie przykładać. Portem ta sama sytuacja podczas ferri, po zakończeniu pierwszego półrocza- a i tak jest jak było. Średnia mi spadła przez matme i polski- matme to rozumeim, ale polski? To ja sie tak pogorszyłam? Raczej nie, bo cała klasa ma ta sama sytuacje, czyli z nauczycielem coś nie tak. Ale w każdym razie srednia była 4,7, a teraz 4,6 - ogólnie to nie liczyłam na więcej niż 4, 75 czy 4, 8 - bo jak na moje możliwości to jest to b. dobra ocena, ale jednak nie udało się.

Lecz czuje, ze trzecia klasa tak samo prędko przeminie, tak samo następne trzy lata, i następne pięć, i dziesięć, az życie minie. Niewiadomo kiedy, niewiadomo jak...

Posted

A rzeby nie było, to mam coś dla miłośników Oliverka :loveu:

Jutrio robie sobie wolne i o ile pogoda będzie sprzyjać- a napewno ędzie- to postrama sie porobić całej trójce foty:multi:

Posted

Jaki kinolek :loveu:
Co do mijania czasu - dokładnie tak samo, dopiero co skladalam papiery do szkoly a tu juz koniec roku... dopiero co Amy była małą kulką, a tu już 3 lata minęły... :roll:

Posted

O to Ty teraz do 3 gim idziesz? A ja jakoś tak myślałam że Ty jesteś starsza odemnie :P
A co do psów... kurczaki jak ja bym chciała żeby Lucca była już taka kudłata... ale jakoś jej sierść nie chce rosnąć...
A nie wiesz ile waży Roxy? Bo u nas wet stwierdził że L. jest za gruba i musiała zrzucić parę kilo :lol:

Posted

Igor do niedawna tez miał marną sierść, rzadką, krótką. Dopiero na zime jak zmienił to do tej pory ma puszystą sierść, zdrową skóre, ale sierść i tak nie za długą. Moze to zalezy od typu psa? Roxy jest z tych ciężkich i długowłosych bernów, więc już od małego miała dużo sierści. Igor natomiast jest z tych chudszych, wysokonogich o krótszej sierści.
Roxy właśnie linieje i jest prawie łysa.

Roxy też dopiero taką małą puchatą, kuleczką była, a to już półtorej roku...

Jeśli chodzi o wiek, to zawsze mnie postarzają :P

Posted

Na starosć będziesz wyglądac młodziej:evil_lol:
A ja jak obiecałam: ZDJĘCIA!! Świeżutkie, przed chwilą robione:razz: Kurcze, całą karte zapełniłam:eviltong:
Najwięcej zdjęć jest z zabaw:cool3: Oraz kilka filmików, które wrzuce na YouTuba, ale nie będą tak wyraźnie, jak ja je ogladam na kompie ;)

Posted

Oliver normalnie Roxy unika:evil_lol: . Gdzie on się nie położy, to ona za nuim, a ten odrazu wstaje i idzie dalej i tak w kółko, aż Roxy sie nie znudzi :diabloti:
Raz biedaka ze schodów zrzuciła:shake:

Igor

Roxy: "Juz idę, już idę."

Igor i Oliver: "Idziemy, idziemy na jednego!" :evil_lol:

"Skaczemy do GÓRY jak kanGURY!"

Roxy: "LECĘ!!"

Roxy: "Ostrożnie..."

Posted

Apropo, jak myślicie, czy ktoś na bazarku chciałby kupić archiwalne numery Hasła Ogrodniczego- miesięcznik?
Mój tata zbiera od kilku lat, stoi kupka w piwnicy bo tam wiecej o warzywach niż kwiatach więc przeczyta i odłoży. Chciał wyrzucic, ale powiedziałam aby zostawił to moze wystawie na bazarku, albo na allegro. Najwyżej pójdzie na makulature bo to sporo waży :eviltong:

Posted

Chcieć bym chciała, ale jak mam zejść z tróją, to nie dzięki:evil_lol:
Roxy ma problemy skórne, alergie na pchły, przezco zaczeła sobie wydrapywac sierść i robić rany. Miała w sumie 5 ran z czego zostały 3 które juz sie wygoiły i włos odrasta. Poza tym zaczeła łysiec na grzbiecie, co po kuracji się poprawiło, ale teraz linieje i mam nadzieję, ze jak jej odrośnie włos i wszystko będzie dobrze, to pokażemy sie dopiero we Wrocławiu, we wrześniu niestety.
Narazie kąpie ją co tydzień w nakazanym przez weta szmponiem, potem do niego pójde by dawał nam leki na ta skóre bo znowu ma chrosty, ale juz nie nagrzbiecie, ale na zadzie. Pozyjemy zobaczymy.

Na tym zdjeciu widać, że ma wygryziona sierść, ale juz zagojoną rane, gdzie odrasta włos:

To z kwietnia, jak sobie wygryzła na zadzie i juz sie zagoiło i zaczeła odrastac sierść:

Posted

Oliver: "Zdechł pies":diabloti:

Oliver:"Roxy jak zwykle mi przeszkadza!!:mad: "

Oli

Oliver: "Sjesta, sjesta.."

"...i po sjescie"

Roxy: "Jeszcze J A ! ! !"

iGOR

Kurcze, dopiero burza sie skończyła i następna :/ Za każdym razem jak wyjde z domu to deszcz runie, już trzy raz zmokłam.

Posted

[quote name=':: FiGa ::']

http://img452.imageshack.us/img452/5109/p6190097qo8.jpg
On po prostu biedny ma już powyżej uszu tej baby :evil_lol: I stosuje metode zdechł pies, tak jak niektóre zwierzęta w obliczu drapieznika :evil_lol:
A wiesz, ze cos w tym jest:diabloti: Jednak u niej to działa na odwrót. Roxy to tak zboczony pies, którykolwiek burek przewróci się nagrzbiet, to ta juz biegnie go obwąchać:evil_lol:

[quote name=':: FiGa ::']http://img381.imageshack.us/img381/8070/p5010058oe7.jpg
Wow nieźle :(
Z tą raną było nieźle. Ni z tad ni z owąd zaczeła ją swędzieć, zaczeła sobie wygryzać sierść i aż do krwi- już podejrzewałam, że to jakaś masochistka. Potem zaczeła sobie wygryzac ogon, a niedawno wydrapała sobie sierść, że zaczeło jej to ropieć. Na zadzie ładnie odrosło, reszta sie zagoiła i powoli, powoli odrasta. Już ja nie swędzi, wyleniała ładnie, kapie ja co tydzień i jest coraz lepiej, tylko w jednym miejscu ma białe chrosty itp., ale z tym trzeba do weta po leki jechać.