Atena Posted February 11, 2007 Author Posted February 11, 2007 w wieku 9 tygodni? Po za tym ze mna o tym nie dyskutuj - bo tak powiedziała Pani Gargusova. Quote
Atena Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 i nikt nie domaga się zdjęć:shake: To nie dam:obrazic: Quote
Korenia Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Atena napisał(a):i nikt nie domaga się zdjęć:shake: To nie dam:obrazic: To NiE ! :obrazic::obrazic::obrazic::obrazic::obrazic: Quote
Atena Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 To mam na pulpicie:loveu: No i stare na przypomnienie zimy ;) "Nie ma to jak prosto z drzewa!":cool3: Świerzych nie ma bo chora jestem:shake: Quote
Atena Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 Wiesz dobrze, że z imageshacka moge wstawić tylko taką wielkosc by było regulaminowo.:mad: Do tego sama marudziłaś, że denerwujące jest otwieranie milony okienek by powiększyć.:diabloti: Najwyżej moge wstawić w postaci okienka do otworzenia i powiększenia. Quote
Korenia Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Atena napisał(a):Wiesz dobrze, że z imageshacka moge wstawić tylko taką wielkosc by było regulaminowo.:mad: Do tego sama marudziłaś, że denerwujące jest otwieranie milony okienek by powiększyć.:diabloti: Najwyżej moge wstawić w postaci okienka do otworzenia i powiększenia.Dokładnie o to mi chodziło :razz: To jest wyjątek, bo fotka naprawdę ładna i chciałam zobaczyć orginał! Quote
Nugatika Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 no to witam w klubie chorych :D Wybieracie sie gdzies na wystawe z Roxą? Chcialabym ja kiedys zobaczyc. Quote
Atena Posted March 3, 2007 Author Posted March 3, 2007 Nugatika- Na najbliższą to do Opola ;) No to już musze zgłaszać, bo ja to zawsze na ostatnią chwilę:roll: potem to te najbliższe krajówki jak Jelenia Góra, Wałbrzych, potem Leszno może też Kraków. Na północ się nie kierujemy bo z drogami kiepsko, ale może Łódź. Również mam nadzieję gdzieś Was spotkać by zobaczyć Nugata:loveu: Korenia- szkoda tylko, że uszko mu przyciełam, ale przynajmniej mam efekt takiego ciepłego oświetlenia i niewyraźnego tła co rzadko kiedy mi się udaje. A jesli mowa o wystawach to wybierasz się na krajową I gr. we Wrocławiu? w zeszłym roku byłam bez psa i robiłam zdjęcia, ale znaleźć miejsca sobie nie mogłam bo to niezbyt moja grupa - ale za to miałam okazje Puli, Komondora i Beardedy poglądać:loveu: . Quote
Korenia Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 [quote name='Atena']Nugatika- Na najbliższą to do Opola ;) No to już musze zgłaszać, bo ja to zawsze na ostatnią chwilę:roll: potem to te najbliższe krajówki jak Jelenia Góra, Wałbrzych, potem Leszno może też Kraków. Na północ się nie kierujemy bo z drogami kiepsko, ale może Łódź. Również mam nadzieję gdzieś Was spotkać by zobaczyć Nugata:loveu: Korenia- szkoda tylko, że uszko mu przyciełam, ale przynajmniej mam efekt takiego ciepłego oświetlenia i niewyraźnego tła co rzadko kiedy mi się udaje. A jesli mowa o wystawach to wybierasz się na krajową I gr. we Wrocławiu? w zeszłym roku byłam bez psa i robiłam zdjęcia, ale znaleźć miejsca sobie nie mogłam bo to niezbyt moja grupa - ale za to miałam okazje Puli, Komondora i Beardedy poglądać:loveu: . Mnie w tamtym roku nie było na krajowej ;) ale w tym roku mam zamiar iść ;) Kiedy jest ? Quote
Atena Posted March 3, 2007 Author Posted March 3, 2007 26.05. No i chyba w tym roku znowu będe bez psa bo następnego dnia mam w Wałbrzychu więc trzeba będzie Roxy wykąpać i by nie było na ostatnia chwile, jak na miendzynarodówke we Wrocku w zeszłym roku. Igora nie wezme bo ten ma "silny instynkt terytorialny" i niezbyt toleruje psy jego wielkości, a Oliver nie jest przyzwyczajony do miasta. Po za tym widze, ze jest też VI i VII gr ale się nie wybieram ;)(wkońcu Śroka Śląska no i nie te grupy) Quote
Korenia Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Atena napisał(a):26.05. No i chyba w tym roku znowu będe bez psa bo następnego dnia mam w Wałbrzychu więc trzeba będzie Roxy wykąpać i by nie było na ostatnia chwile, jak na miendzynarodówke we Wrocku w zeszłym roku. Igora nie wezme bo ten ma "silny instynkt terytorialny" i niezbyt toleruje psy jego wielkości, a Oliver nie jest przyzwyczajony do miasta. Po za tym widze, ze jest też VI i VII gr ale się nie wybieram ;)(wkońcu Śroka Śląska no i nie te grupy) JA będę ;) A do środy też się nie wybieram :eviltong: Quote
Nugatika Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 [quote name='Atena']Nugatika- Na najbliższą to do Opola ;) No to już musze zgłaszać, bo ja to zawsze na ostatnią chwilę:roll: potem to te najbliższe krajówki jak Jelenia Góra, Wałbrzych, potem Leszno może też Kraków. Na północ się nie kierujemy bo z drogami kiepsko, ale może Łódź. Również mam nadzieję gdzieś Was spotkać by zobaczyć Nugata:loveu: no to z tych co piszesz to my tylko Kraków, i to jeszcze nie wiem na 100 bo on nierówno rośnie, ja na pewno i tak samo Katowice. A potem Nowy Sącz, Rzeszów, moze Zakopane? klubowka, Przemyśl i kończymy na Kielcach. Chyba ze jeszcze Poznan, ale to troche daleko, no ale zobaczy sie. głaski dla Roxy :loveu: Quote
Atena Posted March 3, 2007 Author Posted March 3, 2007 Wygłaskana i dla Nugata też ;) Z tych co wymieniasz oprócz Poznania to dla nas zadaleko ;) U nas Kraków też niepewny to zależy. Quote
Atena Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 Witam! Mogę dopiero dzisiaj ogłosić tą wiadomość. Wczoraj, dnia 8 III 2007 Igor wraz z Oliverem i jego bratem Tobim [SIZE=5]skończyli 5 lat!!!!!!!!!!!:loveu: Sto lat! Sto lat!:new-bday::BIG::new-bday::tort: [SIZE=2]Ps: dzięki za życzenia na dzień kobiet i nawzajem ;):loveu: Quote
a_ga.isk Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Igor i Oliver z tego samego dnia sa? Fajnie :D I Super data na urodziny ;) Sztoo laaaat! :new-bday: :loveu::laola: Quote
:: FiGa :: Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 No to sie niemodnie spóźniamy z życzeniami :mad: Wszystkiego najlepszego chłopcy! :pepsi: :tort: :tort: :pepsi: Quote
Atena Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 a_ga.isk napisał(a):Igor i Oliver z tego samego dnia sa? Fajnie :D I Super data na urodziny ;) Sztoo laaaat! :new-bday: :loveu::laola: Z tego samego dnia, miesiaca i roku ;) A trafili do nas w różnym czasie. Ostatnio portfel z przedziałem "akcesoria" pusty:razz: więc będą musieli troche poczekać na prezent:cool1: Quote
a_ga.isk Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Atena napisał(a):Taka mini Roxankowa sesja ;) Jaka ona puchata :loveu: Quote
goldenka245 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Cudowne fotki:loveu::loveu::loveu: Piękniaste:loveu::loveu::loveu: Quote
Atena Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 Ta, puchata to ona jest ale tylko na karku, krawat i portki. Wczoraj pojechałam z nia i tatą do weterynarza, spędziliśmy tam z 2 godziny a pojechaliśmy przewaznie tylko dlatego,bo łazawiły jej oczy. Naxchodziła jej również trzecia powieka i bałam sie, ze ma zapalenie gruczołów trzeciej powieki czy cos w tym stylu, bo miała objawy. Jednak jak mieliśmy jechać do weta to jej siecofneła i oczy sie uspokoiły. P. wet sprawdziła czy nie ma zapalenia rogówek, ale na szczęście oczka zdrowe. Okazało sie, ze tata przez ostatnie dni dwaał jej kasze, a w kaszy i makaronie jest duza ilość Glukenu na którego zwierzęta źle reagują i to prawdopodobnie spowodowało łzawienie. Tez sprawdziłą uszy, bo Roxy ostatnio nimi trzepała - i co sie okazało? Grzyby i bakterie sobie wyhodowała:mad: . Po za tym, jak wspomniałam o tym włosie na począku, to Roxy na grzbiecie ma przezedzony włos, w jednym miejscu "wyaplony' i coś nietego ze skórą. Były trzy mozliwe powody : hormony czyli cos z tarczycą, alergia, albo grzyby.Pani pobrała próbki z e skóry, z ran i strupów które nie wykazały grzybów. Potem pobrała krew by sprawdzic cholesterol- w normie, czyli to nie tarczyca. czyli zapewne alergia. Roxy dostała zastrzyk, krople do oczu, 2 rodzaje kropli do uszu, szampon którym mamy ja kapać dwa razy w tygodniu(tragedie, ale gdzie??), tabletki, do tego dwać tran rybny w tabletkach, no i oliwe z oliwek do jedzenia, do tego super diete "cud"-jak to mawia mój tata, dla alergików gdzie ma wymienione czego nie moze, a co moze jeść i taką "przeczyszczajacą" organizm. Śmiejemy sie w domu, że ten pies po kazdym cos ma :evil_lol: - po bracie odziedziczyła alergie i złośliwosć:mad: . Jak wróciliśmy do domu, a brata nie było to sie śmialiśmy, że ta dieta mogła by być dla brata, bo na kartce pisze "dla pacjentów z alergią" - ani słowa, o zwierzętach. Ten przychodzi do domu, a My, ze mamy dla niego nową diete. Ten czyta, czyta a tam pisze ze nie moze jesć cebuli, pory, wieprzowiny, kaszy, makaronu, kości tylko ryż, warzywa i białe mięso:evil_lol: Ale miał mine:evil_lol: A tak wracajac do Roxy, to nie wiem czy ja zgłaszać do opola, bo nie wiem ile będzia trwała ta kuracja na tą skóre i nie wiem czy to sie opłaca zgłaszać:shake: Quote
Recommended Posts