a_ga.isk Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Aaa... bo moja psina schudla ostatnio (mniej jadla i potem ta noga) i wazy tylko 17... mi sie to osobiscie wydaj troszke malo, a teraz na dodatek zrobila sie wybredna i same mieso tylko by jadla a ryz i sucha karma juz jej pyszczek parzy :| Quote
:: FiGa :: Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Cześć :multi: Kooope czasu mnie tu nie było :oops: Piekny bannerek :cool3: Quote
Atena Posted January 25, 2007 Author Posted January 25, 2007 masz szczęście, że jesteś bo mam nowe zimowe fotki:razz: Quote
Atena Posted January 25, 2007 Author Posted January 25, 2007 Po szkole, po obiatku i wogóle wziełam aparat i poszłam na dwór aby zrobić zdjecia psiaką - może nie juz na pierwszym sniegu ale jest :0 Tak wiec odpoczątku:) Berniaki skakajace po śniegu A tu, Oliver wyczuł mnie i już rozpaczliwie mnie wzywa. CDN:) Quote
a_ga.isk Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Czesc Anetko :* Sliczne fotki ^^ Czekam na ten ciag dalszy ^^ I co tam wogole u Ciebie i psow ? ^^ Quote
Atena Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 Korenia napisał(a):Co taki brud na szyji ? Na początku miała czarną skórzaną obroże Igora która farbuje, teraz ma łańcuszek - a ten też farbuje ;) Quote
a_ga.isk Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Jakie sliczne sniezne fotki :loveu: i kurczak strasznie podoba mi sie u Igora i Roxy ich biala kreska... moja L. ma strasznie ja cienka ehh;/ Pozdrawiam ;) Quote
Atena Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 Przeważnie Roxy z Oliverem:razz: Igor nie chce sie pokazaywac, uważa, ze jest niefotogeniczny:evil_lol: Lubie robić psą zdjecia w ruchu :) Jednak jak widać, nie są zbyt dobrej jakości: 1. Kiepski sprzęt, nieprzystosowany:roll: 2. Niezbyt okazałe tło:shake: 3. Moje kiepskie umiejetnosci fotograficzne:cool1: 4. Ciężkie warunki:evil_lol: Zfjęć mam wiecej - ale zostawiam by mi nie zabrakły na przyszłość:evil_lol: Jutro jedziemy na wystawę do Głogowa;) W klasie mamy jedna konkurętke - śliczna mianowicie kuzynke :loveu: po Kennym. Zobacze też przyrodnią siostre Roxy - Priske:multi: Niestety Peggy 18 grudnia zgineła pod kołami samochodu:placz: Miałam mozliwosć ją poznać na Słowackiej klubówce. Quote
a_ga.isk Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Biedna psina (*) :( .... Ale bede trzymac kciuki za Roxy!!! Napisz potem koniecznie jak wam poszlo! I jakies fotki mile widziane bylyby^^ Sama tresowalas Roxy czy chodzias na jakies zajecia? Quote
Atena Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 Jeśli chodzi o wystawy to sama (ale mówie, że jeśli znowu bedzie mi sie rozkojarzać, niesłchać na ringu to w Opolu szukam handlera i koniec tego dobrego!) - we Wrocławiu wszytsko ładnie pięknie wystawione, ale np. w Poznaniu było w hali i już wszytsko ją rozpraszało. A co do zwykłego szkolenia to chodze obecnie na zajacia z Obedience i PT tak co dwa tygodnie - jutro mam, ale raczej niezdaze ;) Quote
a_ga.isk Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Ja narazie staram sie nauczyc czegos L. w domu ale hmmm albo jest taka uparta (. prawdopodobne) albo nooo niepojetna^^ Jak bede w wakacje w Pl chce ja przeszkolic^^ Bo jak rodowdo w koncu dojdzie (ma do marca byc :| ) to tez chcialabym sie na jakas wystawe przejsc :P a Napisz potem jak wam poszlo ;) Quote
Atena Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 Tak wiec przez te śniegi, przez te zaspy, omijajac wypadki drogowe w tym śmiertelne - dojechaliśmy na miejsce. Roxy oczywiscie szalała, cała szczęśliwa i wogóle. Mimo, że mieliśmy jeszcze godzinę, nawet półtorej do oceny, to było jescze półgodzinne opóźnienie. Siedzielismy sobie na widowni, poznawaliśmy berneńczyki, niektóre swą uroda złapały mnie za serducho:loveu: . Chodziłąm z nią koło ringów, wśród psów i ludzi, i przyzwyczajałam a ona i tak każdego chcaiałaby poznać i wogóle. Kupiliśmy sobie zgrzebło, obroze skórzaną, łańcuszek (bo ten co ma Roxy rodzicą sie nie podoba gdyz wyglada jak "łańcuch krowy"), karme wraz z wiadrem na nią. Chyba najbardziej szczęśliwa jestem z tych zakupów. Ogólnie niektóre psy w tym Bernardyny bały się tej wykładziny na ringu, jeden prawie przy ziemi chodził. Obawiałam sie, że Roxy bedzie wariować na ringu. Jednak były płotki oddzielajace ring od widowni przez co psy bezposrednio nie miały z nia kontaktu i niezwracały uwagi. Nie było w konkuręcji naszej kuzynki Milky Way ale dodano nam jedna suczke, której przydomka nie znam, gdyż miała zupełnie inny numer i ten na który wskazywałą to poprostu data urodzenia sie nie zgadza. W każdym razie, spokojnie weszłysmy na ring, sedzia podał mmi ręke i powiedział po Polsku (jest Czechem), z pełnym uśmiehcem, aby karmić ją karmą (tj.jest za gruba). Jego uśmiech i uprzejmosc dodał mi otuchy, bo cała w stresie weszłam na ring, ze Roxy bedzie się tak zachowywac jak na swojej pierwszej halówce. Jednak odziwo bieg po okręgu poszedł b.dobrze, Roxy byął spokojna, ładnie sie prezentowałą, bez problemu sie ustawiała, nie bała sie sedziego i dała mu pokazać zęby. Strach minął odrazu, na pełnym luzie prezentowałam Roxane. Juz wiem, ze nie mam czego obawiac się na ringu i to ma być dobra zabawa. Sędzia mi tłumaczył, że w ruchu ma luźne łokcie gdyż jest za ciężka. Ogólnie preferował letsze typy bernów, a Roxy należy do tych cieższych. Otrzymaliśmy drugą lokatę, ocene doskonałą, b.dogbry opis i srebny medal :) Nie odczułam jakiegoś zawodu, gdyz ona jest rzeczywiscie otyła mimo swej budowy. Rodzice jednak byli pewni, ze Roxy wygra i choć przyjeli ocenę i dana lokatę to jednak sa troche zawiedzeni. szczezre mówiac wkoncu coś do nich trafiło by jej niedokarmiać i karmic tylko karmą. W każdym razie Roxy b. dobrze sie spisała i bez obawy moge jechać do Opola - tylko Rxy musi schudnąć ;) Jeszcze dziś dam zdjecia z wystawy - my na ringu i konkurętke. Jednak w taka pogodę juz wiecej nie pojedziemy do Głogowa:shake: . Był jeden wypadek śmiertelny i widzieliśmy tą osobówke co wpadła na tira. Quote
Korenia Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Gratuluję grubaskowi :) Ps. Masz błąd ortogrficzny ;) Nie letsze tylko lżejsze :) Quote
a_ga.isk Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Gratuluje ! :) Chetnie zobacze zdjecia z wystawy :D Quote
a_ga.isk Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Ale fajne^^ Roxy slicznie stala :loveu: No i jeszcze raz gratki ;) Quote
Atena Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Dzięki:calus: i przepraszam, ze te zdjecia tak pózno. A tak wogóle to z Belcando przeszlismy na Acane. nie żebym na Belcando narzekała, ale zobaczymy co lepsze;) A teraz chciałam się pochwalić czego sie dochowałam:cool3: Oto mój nowy Berneńczyk:evil_lol: Dla wtajemniczonych - upolowałam go w Fenixie, jest wielkości głośnika. Widać, ze z Chin bo bidak niekompletny - nie ma białych skarpetek, nie ma brązowych portek tylko białe pod ogonem które ciagni sie od szczałki pod sam zadek. Nie ma plamki na ogonku - i co najgorsza białych skarpetek. Były jeszcze dwa, większe, ładniejsze ale droższe i powiedzili by w domu, żemy zwariowała:evil_lol: Jeden bardziej przypominał duzego szwjacara niz berna ;) Zgadnijcie jak Roxy zareagowała na jego widko:lol: PS: W tą ciape nie ma co psiaków fotografować, moge zrzucić zaległe, śnieżne zdjecia jak chcecie :) Quote
a_ga.isk Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 A co sniegu juz nie ma ? :( Super pluszak ^^ Ale z hmm z pseudo- chin :P Niech zgadne... obszczekala, zaatakowala, albo ogarnal ja instynkt rodzicelski? ^^ A na fotki to ja sie usmiecham jak zwykle ;) Quote
Samturia Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 To już masz trzy berny! Gratulacje :multi: Quote
Atena Posted February 2, 2007 Author Posted February 2, 2007 Śniegu nie ma ;( Ciapa i tyle. A jak zareagowała? Chapła za mordke. Potem dorwała za brzuch i całego obśliniła :D Quote
Recommended Posts