Dynia Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 ello dobry wieczór :multi: :multi: cóż słychować :diabloti: mnie gnębią o nowe foty to i ja pomęczę :evil_lol: gdzie nowe foty ??? :mad: :mad: :mad: Quote
a_ga.isk Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Korenia napisał(a):Spokojnie ! Bądź dobrej myśli! Lucca ma 4 miechy i rozpiera ją energia, może gdzieś zle stanęła albo cuś.. No wlasnie nie... dzisiaj nawet na spacerze byc nie zdazylysmy po zatym teraz ma jeszcze goraczke :( Quote
Korenia Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 a_ga.isk napisał(a):No wlasnie nie... dzisiaj nawet na spacerze byc nie zdazylysmy po zatym teraz ma jeszcze goraczke :( Pędź szybko do weta!! Kiedyś oglądałam na animal planet program o psiaku, który nagle zaczął kuleć, a potem dostał gorączki.. A okazało się, że płyn się zaczął zbierać w płucach, niestety psiak nie przeżył :-( ! Aga szybko do weta!! Quote
a_ga.isk Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Dzwonilam zaraz ale wizyte mi umowila dopiero ja jutro na 12 :/ bo wszedzie jest full i to najwczesniejszy termin... narazie lezy okryta kocykiem ale sie trzesie... Boze... Quote
Atena Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 a_ga.isk napisał(a):Anetko... pociesz mnie... dzisiaj zauwazylam ze Lucca kuleje na tylnia lapke :cry: na jutro mam weta... Boze! Jak to bedzie dysplazja to sie chyba zalamie... wtedy wszystkie marzenia o wystawach itp legna w gruzach a co gorsze nie wiadomo co bedzie dalej... Moja mama jest zalamana i wkurzona w jednym... raz musielismy uspac spanielka... ale on byl z pseudohodowli... teraz mowi ze nie wiele wiecej dalo nam kupienie psa z rodowodem ... Boze... Nie wiem jak wytrwam do jutra... na dodatek do weta ja jechac nie moge bo mam o tej porze egzamin. Wogole nie wiem jak bede mogla sie na nim skupic :| :( Tak jak mowi Korenia, Lucca jets jeszcze młoda i mogła się gdzes potłuc czy przewrócić. Na forum była raz mowa o bernence która też kulała, miała prześwietlenie ale nic nie wykazało. Ja zakażdym razem gdy Roxy cos jest z łapami boje się, by nie wyszła jakas chorba czy wada. gdyby jednak to wiadomo, że to nie zmieni naszego stosunku do niej i nadal będziemy ją kochac - jednak zmieni to ropodziców stosunek do rodowodu tak jak Ty to opisałaś - i co z tego, ze z rodowodem jak chory. Kiedy odykryłam u Roxy gulke na łokciu przestraszyłam sie dysplazji łokciowej, gdyz pisze o obżenku i Klucha podobno raz kulała. Mama natomiast podejzewała nowotwór - ale ta zawsze ma pomysły. Tata natomiast podejrzewał zwykłego krwiaka- a wet stwierdził wodniaki. A sprawdzałaś czy ma inne objawy dysplazji? Quote
a_ga.isk Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Z objaw podnaych tu: http://www.vetserwis.pl/dysplazja.html ma wszystkie oprocz 3 i 4... a z godziny na godzine jest gorzej. Na poczatku kulala lekko i jeszcze chodzila teraz juz tylko lezy pod kocykiem. Obiad zjadla a teraz do kolacji nawet wstac nie chce... Boze byle do jutra do 12... Quote
Atena Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 a_ga.isk napisał(a):Dzwonilam zaraz ale wizyte mi umowila dopiero ja jutro na 12 :/ bo wszedzie jest full i to najwczesniejszy termin... narazie lezy okryta kocykiem ale sie trzesie... Boze... Może do jakiejś innej lecznicy gdzie Cie przyjmą odrazu? Zeby wszystko było dobrze:shake: Quote
a_ga.isk Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Mieszkam w malym miasteczku mamy 2 kliniki do jednej stracilam zaufanie jak w pore nie wykryli choroby mojej spanielki (dopiero w Pl wet potwierdzil nasze obawy) a druga jest wlasnie ta pelna :| Quote
:: FiGa :: Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Cześć ;) Nie obijać sie mi proszę tylko zdjęcia dawać ;) Quote
Atena Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 zobazymy, zobaczymy. Jutro Roxy kończy Roczek więc coś przydałoby sie zrobić i hodowcy wyslać i wam wstawić :) Quote
a_ga.isk Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Gratuluje ! :) Jaka ona juz duza ^^ a ile Igor i Oli juz maja ? Quote
Atena Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 W marcu skończą 5 lat. Czyli z Igim zostanie mi z 4 lata życia :( Jeśli nic go niedopadnie. Choć Igor jest z tego letszego, starszego typu to może dłużej pożyje bo rozmawiałam raz z ludźmi którzy mieli właśnie takie, długowieczne Berny. Pożyjemy zobaczymy :) Quote
Samturia Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Sto lat sto lat niech Roxy żyje nam... :D:D:D Quote
a_ga.isk Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 No niestety... Berny maja to do siebie ze do dlugowiecznych nie naleza... :( My planowalismy wystawiac Lucce i zeby raz miala male, zeby jednego sobie zatrzymac... ale teraz nie wiemy niestety co z tego wyjdzie... ale w sumie rozmiawialam z ludzmi ktorym bernenczyki zyly 12 lat... Ale masz racje pozyjemy zobaczymy :) Quote
:: FiGa :: Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Czyli jutro impreza?? :sweetCyb: Dziewczyny no nie gadajcie tu o śmierci :shake: Po co wybiegać az tak daleko w przyszłość? Quote
Atena Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 JUŻ ROK! JUŻ ROK! Dzisiaj Roxana kończy swoje 1 urodziny!! Dokładnie rok temu w hodowli Gemerska Poloma wraz z bratem Rambo - przyszła na świat! Kilka zdjęć przypominających jej pierwsze miesiace życia aż do dziś! Po urodzeniu 4 tygodnie 8-9 tygodni W nowym domu 4 miesiace 5 miesięcy 6 miesięcy 7 miesięcy 8 miesięcy 9 miesięcy 10 miesięcy 11 miesięcy W wieku 12 miesięcy! PS; Jak zła wielkosć zdjeć to jutro zmniejsze. Jeśli post za długi to podziele na dwa ;) Quote
Samturia Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 sto lat niech zyje nam ROXY! :smilecol: :new-bday: :BIG: :tort: :bday: :cunao: :knajpa: :popcorn: :beerchug: :drinka: :drink1: :drinking: :eating: :pepsi: :laola: Quote
a_ga.isk Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Dla Roxy ! :multi: Jak milo zobaczyc jak sie zmienila w ciagu tego roku z malego szkraba na pieknego duzego psa :multi: Kwaituszki do wazonu ;) Na imprezke :evil_lol: I specjalny rocznikowy torcik :lol: I jeszcze raz wszystkiego NAJ odemnie i Lucci :lol: Quote
Atena Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Miałam jej cos kupic na urodziny:roll: - ale pozostane chyba przy biszkoptach :razz: (Wrocławskie z Mamuta:evil_lol: )gdyz od małego to jej przysmak (Słowackie mniejsze i bardziej jej smakowały:eviltong: )wiec jutro jej kupie i wręcze:cool1: Quote
a_ga.isk Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Wypadaloby :D W konuc tylko raz ma sie te pierwsze urodziny :P Quote
Atena Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 a_ga.isk napisał(a):Wypadaloby :D W konuc tylko raz ma sie te pierwsze urodziny :P Wypadałoby czy nie ,zawsze psiaką robie:evil_lol: To dlaczego ona by nie miaładostać? Dzisiaj byłam w mieście to miałam wstąpić do zoologa, ale okazało sie że lekarz chory to szybko na powrotny autobus- i trafić na taki by do mojej miejscowosci dojeżdrzał - wiec nie zdążyłam wstąpić. Miałam tylko 18 minut - ale zazwyczaj w zoologu siedze 30:evil_lol: Klucha troche zawiedziona była bo jej obiecałam, za to jutro całą paczke biszkoptów dostanie:cool3: - oczywiscie nie na raz, bo to wielkie i grube jest:eviltong: . W każdym razie, Roxy dziękuje za życzenia:loveu: Quote
a_ga.isk Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Prosze ;) I zyczymy Roxy smacznego ^^ A mam pytanie... pamietasz moze ile mniej wiecej wazyla Roxy (albo Igor ;) ) w wieku 4-5 miesiecy ? ^^ Quote
Dynia Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Wszystkiego naj od Dyńki i białasków !!! :BIG: :new-bday: :BIG: :laola: :laola: Quote
Korenia Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 My również życzymy wszystkiego naj...najlepszego :) :loveu: Quote
Atena Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 a_ga.isk napisał(a):Prosze ;) I zyczymy Roxy smacznego ^^ A mam pytanie... pamietasz moze ile mniej wiecej wazyla Roxy (albo Igor ;) ) w wieku 4-5 miesiecy ? ^^ Wiesz, Roxy jest cięższego typu i Royal i nasze nieumiejetne dawkowani oraz to że podjadała Igorowi ja ztyło. Wtedy warzyła z 25 kg. U Igora to nawet nie wiem. To był czas kiedy nie miałam dostępu do internetu, a że mieszkam na wsi to do weta jak psu cos jest, a tak to znajomy wet sąsiada bo ten ma gospodarstwo - tak wiec psa się nie ważyło. Quote
Recommended Posts